Close
Categorii
Meniu

Supraveghere video cu audio. Tot ce trebuie sa stii + recomandari

Pentru cei care au nevoie si de sunet de la sistemul de supraveghere, nu doar de imagini live si inregistrari, exista varianta sistemelor de supraveghere cu audio. In anumite situatii inregistrarile video cuplate cu inregistrari audio pot oferi plusul de informatie de care aveti nevoie.

Trebuie sa stiti un lucru foarte important! Functia de audio a unui sistem de supraveghere este cu adevarat eficienta la interior, intr-un mediu protejat de curenti de aer si vant. La exterior, daca doriti sa montati camere cu microfon sau doar microfoane independente, va trebui sa fiti foarte atent unde va sta microfonul pentru a fi cat mai protejat. Microfoanele folosesc o tehnologie numita preamplificare pentru a obtine o acoperire cat mai buna. Dezavantajul este ca prin aceasta amplificare se accentueaza orice sunet ambiental din apropierea microfonului. Aceste sunete ambientale deranjante sunt, de obicei, produse de curenti de aer si vant si, daca veti monta microfonul intr-un astfel de mediu, doar asta veti auzi si pe inregistrari, un suierat constant si inutil. Din aceste motive, cele mai potrivite locatii pentru instalarea sistemelor cu sunet sunt la interior: birouri, magazine, locuinte, etc.

In continuare va prezentam 2 variante eficiente de sisteme de supraveghere cu sunet recomandate de tehnicienii nostri si pe care le puteti folosi si dumneavoastra cu succes.

1. Camere IP cu Audio

Aceasta solutie se bazeaza utilizarea de camere IP, care pot functiona de sine statator, fara a mai fi necesara o unitate de inregistrare. Camera are microfonul incorporat, iar sistemul de operare al camerei va suprapune imaginile video si inregistrarile audio pentru ca dumneavoastra sa le puteti accesa folosind telefonul mobil sau un laptop. Stocarea inregistrarilor (video + audio) se poate face pe un card montat in camera sau pe o unitate de stocare dedicata tip NVR. Ca bonus, camerele au si functie wireless si se pot conecta la reteaua wifi a locatiei unde sunt montate. O solutie moderna, eleganta si performanta.

In functie de nivelul de performanta al imaginii exista mai multe modele de camere din care puteti alege:

- camera de interior wireless cu audio, rezolutie HD 1 Megapixel

- camera de interior wireless cu audio, rezolutie Full HD 2 Megapixel

- camera de interior wireless cu audio, rezolutie Ultra HD 4 Megapixel

- camera de interior rotativa cu audio, rezolutie Ultra HD 4 Megapixel

Spuneam ca pentru sunet de calitate la exterior trebuie sa fim foarte atenti cu pozitia microfonului. Din aceasta cauza, camerele de exterior care ofera audio sunt camere cu intrare audio dedicata la care trebuie sa conectam un microfon separat. Acest lucru ne permite montarea camerei in pozitia optima pentru supraveghere video, montarea microfonului in pozitia optima pentru sunet de calitate, si conectarea microfonului la camera folosind o legatura pe fir. Iata o recomandare.

- camera de exterior wireless cu audio, rezolutie Full HD 2 Megapixel

camera wifi audio DS-2CD2121G1-IDW1-Hikvision-IP-camera-2-megapixel-wifi-fullHD-audio-cardSD

       camera de interior cu microfon integrat                        camera de exterior cu intrare audio separata

In situatia in care aveti nevoie de un sistem cu mai multe camere este recomandat sa folositi o unitate de stocare tip NVR pentru gestionarea eficienta a semnalelor video si audio de la camere. Rolul NVR-ului este de stoca toata informatia primita de la camere pe un HDD intern si de a va oferi dumneavoastra acces rapid la intreg sistemul, cu trafic optimizat, de pe telefon, tableta, laptop, etc.

- NVR Hikvision pentru maxim 4 camere

- NVR Hikvision pentru maxim 8 camere

- HDD 1TB Camere Supraveghere

- HDD 2TB Camere Supraveghere

2. Sistem de supraveghere Audio cu DVR

Aceasta solutie foloseste un sistem de supraveghere clasic cu DVR si camere pe fir, dar DVR-ul este dotat cu intrari audio la care conectam legaturile de la microfoanele integrate in camere sau legaturile de la microfoane individuale. Se pot conecta atatea microfoane cate intrari audio are DVR-ul. Majoritatea DVR-urilor de pe piata au o singura intrare audio, ceea ce inseamna ca pe un astfel de DVR se va putea conecta doar un singur microfon. Daca sunt necesare mai multe microfoane va trebui ales un DVR cu mai multe intrari audio. In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata panoul din spatele unui DVR cu 4 intrari audio. La aceste intrari trebuie sa fiti atent cand stabiliti numarul de microfoane pe care le veti putea instala.

intrari audio dvr

Microfoanele individuale se monteaza in incaperile unde doriti sa faceti inregistrare audio si nu este obligatoriu sa fie montate exact langa camerele de supraveghere. Din contra, pentru o acoperire audio mai buna este indicat sa montam microfonul aproape de centrul incaperii. Semnalul audio de la microfon va ajunge prin cablu la una din intrarile audio RCA ale DVR-ului si va fi suprapus automat peste semnalul aferent canalului video corespunzator. Mai exact, DVR-ul va suprapune intrarea audio 1 peste intrarea video 1, intrarea audio 2 peste intrarea video 2, etc. DVR-ul va combina cele doua fluxuri, video si audio, pentru a putea fi accesate in timp real si pentru a fi stocate pe Hard-Disk.

Pentru functionare microfonul are nevoie de 2 conexiuni: 1 conexiune de alimentare cu 12V si 1 conexiune de date pentru transmiterea semnalului audio. Alimentarea cu 12V se poate lua de la un alimentator separat sau chiar de la sursa de alimentare a camerelor. Mufarea cablului de semnal audio se face folosind conectori RCA.

Daca nu doriti sa va complicati cu microfoane separate puteti apela la o camera de supraveghere cu microfon integrat. De retinut totusi ca aceasta solutie nu ofera acoperire eficienta decat pe o raza mica in jurul camerei. Camera va fi dotata cu o iesire video si o iesire RCA pentru audio. Veti conecta iesirea video la una din intrarile video ale DVR-ului si iesirea RCA la una din intrarile audio RCA ale DVR-ului. Alimentarea microfonului o va face automat camera atunci cand o alimentati cu 12V. Va recomandam modelul DS-2CE38D8T-PIR.

Pentru acoperirea eficienta a unor suprafete mai mari va recomandam microfoanele independente, pozitionate logic pentru acoperire optima. Pentru spatii de maxim 40 metri patrati va recomandam acest microfon cu preamplificare. Pentru spatii de maxim 70 metri patrati va recomandam microfonul DS-2FP2020 de la Hikvision.

microfon DVRmicrofon Hikvision DVR

Contactati-ne!

Speram ca recomandarile noastre v-au fost utile. Daca aveti nevoie de sfaturile unui specialist pentru alcatuirea unei solutii complete nu ezitati sa ne contactati. Ne gasiti la telefon 0728 08 70 08 sau folosind formularul de CONTACT.

Cu stima,

Echipa Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 14.09.2017 17:33
Buna ziua,  am un sistem de supaveghere 2 cam. afara 2 interior Dvr, internet wailess, dar voiam cu microfon incorporat. Va rog sa-mi spuneti cat ma costa sa schimb una din interior( deocamdata) Va multumesc.
Creat pe: 24.09.2018 20:29
Buna seara ,sunt interesată de un sistem de supraveghere pt apartament undeva la 4-6 camere cu audio dar sunt interesată de ceva care să nu de observe ...daca puteti sa-mi faceti un pret si cu montaj dar si fara montaj .Va multumesc ...daca se poate puteti sa-mi trimiteți o oferta pe adresa de email Brenda _brenda612@yahoo.com
Creat pe: 26.10.2019 10:02
Buna ziua..Am o iregistrare cu camera . Este trasa roleta nu se vede nimica dar aud voci in soapta,destul de clar, vreau sa stiu daca este posibil sa maresc acuratetea ..sint specialisti pentru asa ceva .Va multumesc mult.
Creat pe: 16.11.2021 23:58
Cum reglez volumul unei camere de interior cu microfon incorporat?
Creat pe: 10.01.2022 9:18
Buna ziua am un aparat cu 8 intrari pt camere , vreau sa știu dacă pot sa montez si microfoane
Creat pe: 27.03.2024 4:20
Детские игровые площадки, спортивные комплексы, уличные городки для дачи.Детский спорткомплекс усиленный «Карапуз» 150см.
http://www.lord-novgorod.ru/en/2000/
http://zolotoy-duplet.ru/
http://severstalvolley.ru/katalog/forma-volejbolnaya-muzhskaya.html

Благодаря яркому дизайну, отменному качеству производства и сборки продукция компании Kiddie станет отличным решением для обустройства школьных площадок, детских садов, детских развлекательных центров, школ, придомовых территорий, парков.Материал сталь (порошковая окраска), пластик, резина Вес, кг 8/10.
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.