Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2016' 'octombrie'

Conectarea video a camerelor de supraveghere prin cablu coaxial

- 23 octombrie 2016

Discutam in continuare despre modalitatile si pasii concreti prin care se poate transmite semnalul video de la o camera de supraveghere analogica la un DVR.
Daca alimentarea cu energie elecrica a camerelor este problema, atunci gasiti AICI tutorialul despre alimentarea cu 12V a camerelor de supraveghere.

Camerele de supraveghere analogice au nevoie pentru functionare de un DVR, indiferent de tipul camerelor. Fie ca lucram cu camere AHD, camere HDTVI, camere HDCVI sau clasicele camere 960H cu linii TV, pentru afisarea si stocarea de imagini avem nevoie de un DVR compatibil.
Dupa ce am ales camerele si DVR-ul compatibil, de obicei respectand simpla corelatie intre tehnologia camerelor si tehnologia DVR-ului (camere AHD cu DVR AHD, camere HDTVI cu DVR HDTVI, etc), trebuie sa cablam, sa mufam si sa conectam camerele la intrarile video ale DVR-ului pentru a le putea folosi la capacitate maxima: stocare inregistrari, detectie miscare, conexiune la internet, etc.
Conectarea semnalului video de la camerele de supraveghere analogice la un DVR se poate face in 2 moduri:

1. Prin cablu coaxial si conectori BNC
2. Prin cablu de internet (UTP / FTP, numit si cablu ethernet) si conectori video balun.

1. Conectarea prin cablu coaxial si conectori BNC

Aceasta este cea mai veche si utilizata metoda. Este o solutie foarte simpla si eficienta care a trecut testul timpului. Ca orice solutie are atat avantaje cat si dezavantaje. Le vom prezenta imediat. Mai intai modul de functionare.
Pentru fiecare camera se traseaza un cablu coaxial de la camera si pana la unitatea de inregistrare. Nu putem folosi un cablu coaxial pentru mai multe camere simultan.
Semnalul video nu este altceva decat o serie de impulsuri electrice transmise de catre camera catre DVR, si ca orice legatura electrica acest semnal trebuie sa se transmita printr-o bucla cu legaturi + (PLUS) si - (MINUS). Cablul coaxial este construit cu un miez din material conducator (de obicei aluminiu sau cupru) si o camasa care inveleste ...

Comentarii (3)

Cum alimentam camerele de supraveghere? Ghid complet

- 2 octombrie 2016

Daca aveti un sistem de supraveghere de instalat va veti lovi inevitabil de problema alimentarii cu energie electrica a camerelor de supraveghere.

Acest ghid nu este un manual academic despre curenti si teoria electricitatii, deci nu vom intra in definitii si teoreme, ci vom discuta strict si la obiect despre variantele existente si pasii de urmat pentru alimentarea corecta a camerelor de supraveghere.

Iata intrebarile la care vom oferi raspuns:

1. Ce fel de curent electric folosesc camerele de supraveghere?
2. Cu ce pot alimenta camerele de supraveghere?
3. Ce este tensiunea de alimentare si ce este amperajul?
4. Ce sursa de alimentare ar trebui sa aleg?
5. Ce cablu de alimentare si de ce grosime trebuie sa folosesc daca am lungimi mai mici sau mai mari?
6. Concret, ce am de facut pentru alimentarea camerelor?


1. Ce fel de curent electric folosesc camerele de supraveghere?

Ca orice echipament electronic, si camerele de supraveghere au nevoie de curent electric pentru a functiona.
Exista 2 tipuri de curent electric cu care ne putem intalni in viata de zi cu zi: curent continuu si curent alternativ.

Curentul electric alternativ este curentul disponibil de la prizele de curent, usor de transmis pe distante mari, dar neutilizat in alimentarea directa a electronicelor.
Curentul electric continuu este curentul folosit pentru alimentarea dispozitivelor electronice (televizor, telefon mobil, camere de supraveghere, etc), provenit din curentul electric alternativ prin folosirea de alimentatori si surse de alimentare.


2. Cu ce pot alimenta camerele de supraveghere?


Camerele de supraveghere folosesc curent continuu pentru functionare.
Curentul continuu de care o camera de supraveghere are nevoie poate fi furnizat de o sursa de alimentare sau de un alimentator. De la sursa de alimentare sau de la alimentator transmiterea curentului catre camera de supraveghere se face folosind un cablu de alimentare cu 2 fire.

De ce 2 fire?

Curentul electric reprezinta o miscare de electroni ce pleaca ...

Comentarii (32)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.