Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2021' 'mai'

Recunoasterea numarelor de inmatriculare folosind camere de supraveghere

- 30 mai 2021

Citirea numerelor de inmatriculare folosind un sistem de supraveghere este o facilitate extrem de utila in multe situatii. In parcari private pentru deschiderea unei bariere, in intersectii, pe strada din fata casei sau in parcarea din spatele blocului, etc.

Recunoasterea numerelor de inmatriculare folosind un sistem de supraveghere se poate face in 2 moduri.

1. Identificarea “manuala” a numerelor de inmatriculare din imaginile (live sau inregistrate) ale sistemului de supraveghere. In aceasta situatie, utilizatorul sistemului de supraveghere foloseste un monitor pentru a cauta si incarca anumite inregistrari pe un monitor. Din imaginea incarcata pe monitor, utilizatorul este capabil sa citeasca cu proprii ochi numerele de inmatriculare ale autoturismelor care au trecut prin cadrul camerelor de supraveghere.

Ecuatia aceasta este cea mai frecvent solicitata de clienti si implica un sistem de supraveghere cu performante suficient de bune pentru a putea oferi calitatea de care clientul are nevoie. Ce fel de sistem este necesar si cat costa? Vom discuta pe larg, mai jos, in articol.

2. Identificarea automata a numerelor de inmatriculare folosind camere inteligente si soft-uri de stocare si comparare a numerelor. Aceasta solutie implica una sau mai multe camere de supraveghere capabile de a “citi” automat numerele masinilor, de a transforma acele numere din imagine in cifre si caractere digitale si de a le stoca pe un server, impreuna cu ora exacta cand numarul a fost “citit” si impreuna cu imaginile video ale autoturismului. Aceasta solutie se foloseste cel mai des in parcari private pentru deschiderea barierei doar pentru autoturisme autorizate, pe drumurile publice - unde o anumita masina este data in urmarire si se doreste compararea tuturor numerelor stocate de catre sistem cu numarul masinii cautate.

Evident este o solutie mai avansata, evident complet automatizata, ce necesita ceva aparatura speciala. Acum cativa ani numai cei cu...

Comentarii (4)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.