Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Camere de supraveghere cu alimentare solara

- 31 iulie 2021

Sistemele de supraveghere sunt un mare avantaj pentru multe afaceri. Din pacate, ca orice sistem electronic, sistemele de supraveghere au nevoie de alimentare electrica. In zone cu infrastructura dezvoltata sistemul electric nu este o problema, dar ce solutii exista pentru locatiile izolate, unde un sistem de supraveghere este necesar, dar nu exista curent electric. In acest articol vom oferi mai multe clarificari si solutii pentru aceasta situatie.

In constructie...

Comentarii (1)

Recunoastere faciala folosind camere de supraveghere

- 30 iunie 2021

Recunoastere faciala folosind camere de supraveghere

Identificarea clara a persoanelor folosind un sistem de supraveghere este o facilitate extrem de utila in multe situatii. Fie ca vorbim de locuinte sau afaceri, capacitatea de a distinge clar chipurile persoanelor care ajung in raza camerelor de supraveghere este motivul pentru care sistemele de supraveghere au fost inventate. Dar nu orice camera de supraveghere este capabila sa ofere recunoastere faciala in orice conditie. In acest articol vom detalia ce tehnologii pentru recunoastere faciala exista, care sunt specificatiile de care o camera are nevoie pentru a putea oferi recunoastere faciala si vom oferi recomandari clare de echipamente ce pot oferi recunoastere faciala.

Recunoasterea faciala folosind un sistem de supraveghere se poate face in 2 moduri.

1. Identificarea “manuala” a fetelor persoanelor din imaginile (live sau inregistrate) sistemului de supraveghere. In aceasta situatie, utilizatorul sistemului de supraveghere foloseste un monitor pentru a cauta si incarca anumite inregistrari pe un monitor. Din imaginea incarcata pe monitor, utilizatorul este capabil sa distinga cu proprii ochi trasaturile clare ale persoanelor care au trecut prin cadrul camerelor de supraveghere.

Ecuatia aceasta este cea mai frecvent solicitata de clienti si implica un sistem de supraveghere cu performante si specificatii ce se aleg in functie de distantele pe care se doreste recunoasterea faciala si conditiile de lumina in care se doreste recunoasterea faciala. Ce fel de sistem este necesar si cat costa? Vom discuta pe larg, mai jos, in articol.

2. Identificarea automata a persoanelor folosind camere inteligente si soft-uri de stocare si comparare a fetelor. Aceasta solutie implica una sau mai multe camere de supraveghere capabile de a identifica automat chipurile persoanelor, de a capta screenshoturi cu fetele acelor persoane si de a le stoca pe un server, impreuna cu ora exacta cand persoana respectiva a fost...

Comentarii (2)

Recunoasterea numarelor de inmatriculare folosind camere de supraveghere

- 30 mai 2021

Citirea numerelor de inmatriculare folosind un sistem de supraveghere este o facilitate extrem de utila in multe situatii. In parcari private pentru deschiderea unei bariere, in intersectii, pe strada din fata casei sau in parcarea din spatele blocului, etc.

Recunoasterea numerelor de inmatriculare folosind un sistem de supraveghere se poate face in 2 moduri.

1. Identificarea “manuala” a numerelor de inmatriculare din imaginile (live sau inregistrate) ale sistemului de supraveghere. In aceasta situatie, utilizatorul sistemului de supraveghere foloseste un monitor pentru a cauta si incarca anumite inregistrari pe un monitor. Din imaginea incarcata pe monitor, utilizatorul este capabil sa citeasca cu proprii ochi numerele de inmatriculare ale autoturismelor care au trecut prin cadrul camerelor de supraveghere.

Ecuatia aceasta este cea mai frecvent solicitata de clienti si implica un sistem de supraveghere cu performante suficient de bune pentru a putea oferi calitatea de care clientul are nevoie. Ce fel de sistem este necesar si cat costa? Vom discuta pe larg, mai jos, in articol.

2. Identificarea automata a numerelor de inmatriculare folosind camere inteligente si soft-uri de stocare si comparare a numerelor. Aceasta solutie implica una sau mai multe camere de supraveghere capabile de a “citi” automat numerele masinilor, de a transforma acele numere din imagine in cifre si caractere digitale si de a le stoca pe un server, impreuna cu ora exacta cand numarul a fost “citit” si impreuna cu imaginile video ale autoturismului. Aceasta solutie se foloseste cel mai des in parcari private pentru deschiderea barierei doar pentru autoturisme autorizate, pe drumurile publice - unde o anumita masina este data in urmarire si se doreste compararea tuturor numerelor stocate de catre sistem cu numarul masinii cautate.

Evident este o solutie mai avansata, evident complet automatizata, ce necesita ceva aparatura speciala. Acum cativa ani numai cei cu...

Comentarii (4)

Videointerfon IP Hikvision - Un interfon modern si elegant

- 31 martie 2021

videointerfon Hikvision

Orice bloc, aproape orice casa si multe birouri sau afaceri au nevoie de un sistem de interfonie care sa ofere o modalitate eleganta si eficienta de a controla accesul in locatie.

In acest moment, Hikvision ofera printre cele mai avansate si eficiente, dar in acelasi timp accesibile, sisteme de video interfonie de pe piata.

In acest articol vom prezenta din ce este compus un sistem complet de interfonie, care sunt avantajele unui videointerfon Hikvision, si oferim mai multe recomandari de video interfoane complete Hikvision.

Din ce este compus videointerfon

Orice videointerfon trebuie sa contina urmatoarele componente:

Post exterior (unul sau mai multe). Un post exterior este acel dispozitiv care sta montat langa poarta de acces, de unde se apeleaza postul de interior pentru permisiune de acces sau de unde proprietarul poate deschide instant poarta folosind o cartela sau un cod.

Post interior (unul sau mai multe). Un post interior este acel dispozitiv care sta montat la interior, de unde se poate controla accesul pe poarta, de unde se poate vizualiza ce persoana doreste sa intre.

Yala electromagnetica pentru poarta. Dispozitivul de blocare montat pe poarta de acces, care permite sau blocheaza deschiderea portii. Yala sta mereu blocata si primeste comanda de deblocare doar de la postul exterior sau de la postul interior.

Distribuitor interior in caz ca sunt mai multe posturi. Daca vorbim de o cladire mare, tip bloc, in care exista mai multe apartamente, fiecare cu postul interior propriu, aceste posturi trebuie sa comunice cu postul exterior folosind un echipament de inter-conectare. Acest echipament este distribuitorul. Toate posturile interioare se conecteaza la acest distribuitor, iar distribuitorul se conecteaza la postul / posturile exterioare.

Sursa de alimentare si cablaje.

Exista si varianta wireless?

Da. Puteti opta pentru un post interior wireless, care se conecteaza prin wifi la router-ul locatiei dvs. Postul exterior este si el conectat la router, dar prin...

Comentarii (0)

Camere supraveghere cu detectie miscare inteligenta de persoane si autoturisme - Acusense

- 28 februarie 2021

detectie miscare inteligenta - acusense Hikvision

In acest articol vom discuta despre un sistem de supraveghere modern si accesibil, capabil de a detecta eficient persoane si autoturisme, fara a fi “pacalit” de animale, vegetatie, umbre, lumini schimbatoare, etc.

Un sistem de detectie miscare conventional, fie ca vorbim de un sistem cu camere de supraveghere sau un sistem de alarma cu senzori de miscare, genereaza foarte multe detectii false.

Un sistem de alarma de interior este “pacalit” de curenti de aer rezultati din geamuri deschise, de animale de companie care sar pe mobila, de insecte care “se instaleaza” in senzorii de miscare.

Un sistem de alarma de exterior este “pacalit” de animalele ce trec prin curte, de reflexiile cauzate de apa si zapada de pe sol, de diferentele de temperatura dintre suprafete diferite.

Camerele de supraveghere cu detectie miscare clasica au si ele probleme mari cu alarmele false. Oricine a folosit un sistem de supraveghere video cu detectie de miscare clasica a apreciat utilitatea detectiei, dar in acelasi timp a simtit cu siguranta si minusurile. Detectia de miscare clasica nu este capabila sa faca diferenta intre un caine si un om, intre o frunza si o punga. Practic, orice schimbare in pixelii din imagine care sunt activi la detectie miscare declanseaza evenimentul de miscare. Indiferent cat de bine este optimizata detectia, tot apar evenimente false destul de multe. Un copac se misca in vant, un paianjen isi face cuib in fata camerei, apar cateva umbre in imagine, etc. Pe langa inregistrarile inutile stocate, aceste evenimente false fac imposibila monitorizarea cu adevarat eficienta a unei locatii de la distanta. Oricine doreste avertizari in timp real atunci cand cineva patrunde in proprietate va fi exasperat de alarmele false si cel mai probabil va opri cu totul functia de avertizare.

Dar acum exista detectia de miscare video inteligenta Acusense. Cu tehnologia Acusense, lucrurile s-au schimbat mult si in bine. Acusense este un...

Comentarii (0)

Top 5 camere supraveghere color noaptea - ColorVu

- 31 ianuarie 2021

colorVu - camere color noaptea de la Hikvision

Ideea unui sistem de supraveghere capabil de imagini color pe timp de noapte circula de foarte mult timp si este de un real interes pentru foarte multe persoane. Timp de multi ani, toate camerele de supraveghere erau capabile pe timp de noapte doar de imagini semi-utilizabile in alb-negru, obtinute prin iluminare cu infrarosu.

Dar acum exista mai multe camere care “se lauda” cu imagini color noaptea si nu incape indoiala ca un sistem de supraveghere capabil de asa ceva (imagini cu adevarat color si de reala calitate) ar fi foarte util in multe situatii.

Dar lucrurile sunt putin mai complicate. Inainte sa va grabiti sa cumparati prima camera despre care descrierea spune ca “este color noaptea”, cititi acest articol.

Vom discuta:
- care sunt conditiile obligatorii pentru imagini color noaptea
- care sunt tehnologiile de camere care pot oferi imagini color noaptea, si in ce conditii specifice
- recomandari clare, cu un top 5 camere supraveghere cu imagini clare si 100% color noaptea

Din punct de vedere al legilor fizicii, culorile pot fi percepute doar daca sunt transportate de lumina din spectrul vizibil. Lumina din spectru vizibil este lumina naturala de la soare sau lumina artificiala care imita lumina naturala, de ex. lumina de la proiectoare, de la becuri, etc. Deci, orice camera de supraveghere construita cu gandul de a produce imagini color pe timp de noaptea trebuie sa respecte legile fizicii. Altfel nu se poate. Deci? Care este solutia?

Plecand de la conditiile impus de legile fizicii, obtinem primul pas catre camere de supraveghere cu imagini color noaptea. Camerele extrem de sensibile la cea mai mica urma de lumina naturala din mediul ambient. Aceste camere pot produce imagini color atat timp cat exista totusi ceva lumina naturala. O lumina de la strada, lumina de la un bec, lumina de la stele si luna chiar. Cheia este lentila si senzorul de imagine al camerei. Aceste camere folosesc o lentila cu o deschidere pana la de 4x mai mare decat...

Comentarii (1)

Ce cablu sa folosesc pentru camerele de supraveghere? Coaxial sau UTP? Cum este mai bine?

- 31 decembrie 2020

Daca instalarea prin cablu a camerelor de supraveghere IP implica automat folosirea de cablu UTP sau FTP, pentru sistemele de supraveghere clasice (cele cu DVR si camere analog) exista doua variante posibile de cablaj. In acest articol vom prezenta cele doua variante, impreuna cu avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni.

1. Cablu coaxial cu mufe BNC + cablu alimentare cu mufe alimentare

2. Cablu UTP/FTP cu mufe video-balun si mufe alimentare

Dar care este mai buna, mai eficienta? Ce modalitate de cablaj este recomandata?

Iata ce trebuie sa stiti despre cele 2 modalitati, apoi puteti lua singur decizia.

In primul rand, ambele modalitati de cablaj si mufare functioneaza perfect daca sunt respectati pasii corecti de instalare. Calitatea imaginilor va fi identica, deci discutia nu trebuie sa fie despre care modalitate este mai buna, ci care modalitate de cablaj este mai potrivita pentru fiecare persoana si locatie.

Sa discutam pe rand despre fiecare modalitate si sa prezentam ce avantaje / dezavantaje are, si cand este mai indicat sa se foloseasca.



1. Cablu UTP / FTP + video baluni + mufe alimentare



- cablul de internet (fie el UTP sau FTP) poate fi folosit simultan atat pentru legatura video cat si cea de alimentare, deci vorbim despre 1 singur cablu atat pentru video cat si alimentare.
- calitatea imaginilor folosind cablul UTP / FTP este strans legata de calitatea materialului din interiorul cablului (cupru sau aluminiu). Evitati aluminiul / aluminiul cuprat cu orice pret. Alegeti numai cablu UTP / FTP din cupru integral.
- desi structura de baza este identica intre UTP si FTP, UTP-ul este un cablu mai subtire, gandit in general pentru interior, in timp ce FTP-ul este un cablu mai solid si gros, gandit pentru exterior. Mentionam aceste lucruri pentru ca folosind cablu UTP puteti conecta corect o camera de supraveghere pe distante de pana la 25-30 metri. Cu FTP aceasta distanta este de 30-40 metri, deci FTP-ul permite pozarea de lungimi mai mari, pentru ca FTP-ul...

Comentarii (1)

Meniul OSD al unei camere de supraveghere - ce este si cum il folosim?

- 30 noiembrie 2020

camera supraveghere cu OSD

De obicei, clientul care isi cumpara un sistem de supraveghere pune camerele pe pozitie, le conecteaza, le orienteaza si, daca totul a mers bine, obtine imagine pe monitor (eventual si telefon daca reuseste conectarea la internet a sistemului) si...asta e. Imaginile pe care le vede pe monitor sunt tot ce se poate de la camere si asta este sistemul de supraveghere. Unii clienti sunt multumiti de calitatea imaginilor, dar multi sunt dezamagiti, mai ales de imaginile pe timp de noapte. Ce nu stiu acesti clienti (din pacate si multi instalatori) este ca acele imagini initiale de pe monitor / telefon nu sunt cele mai bune imagini pe care camerele de supraveghere le pot oferi. Exista multe setari si reglaje de facut pentru "a se scoate" tot ce se poate din camere. Pe langa obligatoriile reglaje corecte de orientare a camerelor pentru a se evita reflexiile infrarosu si utilizarea eficienta a rezolutiei (pentru toate informatiile despre orientarea camerelor stanga/dreapta si sus/jos va recomandam ACEST articol) exista multe setari si functii de imagine ce se fac direct la camere, setari ce nu sunt disponibile din DVR. Dar atunci de unde?

Majoritatea camerelor de supraveghere au ceea ce se numeste “meniu OSD” (acronim pentru On Screen Display), un meniu care permite accesul la setarile interne ale camerei. Neutilizarea setarilor din meniul OSD este egala cu utilizarea pe jumatate a camerelor cumparate. In meniul OSD exista setari ce permit configurarea imaginilor camerelor in functie de conditiile de lumina, reglaje anti-orbire, setari pentru utilizarea eficienta a infrarosului si a lentilei camerei, si multe altele. Mai mult, unele camere nici nu vin setate la rezolutia maxima din fabrica si este necesara accesarea meniului OSD pentru ridicarea rezolutiei la cea maxima. De exemplu, camerele de 5 megapixel de la Hikvision (seria 16H0T) sunt camere de 5 megapixel, dar din fabrica sunt setate pe 4 megapixel. Pentru rezolutia maxima trebuie sa accesati OSD-ul si...

Comentarii (2)

Ce tastatura sa aleg pentru sistemul meu de alarma Paradox?

- 31 octombrie 2020

top 5 tastaturi Paradox

In cadrul unui sistem de alarma, tastatura este echipamentul care permite utilizatorului interactiunea completa cu sistemul. Cu o tastatura se armeaza / dezarmeaza sistemul, se configureaza sistemul, se verifica erorile tehnice, se modifica parola, etc.

Tastatura este indispensabila oricarui sistem de alarma. Chiar si pentru sistemele utilizate complet folosind aplicatia de mobil sau telecomanda, tot este necesara o tastatura pentru posibile modificari de setari, interventii tehnice si raportari de evenimente. Plus, o telecomanda se poate pierde, comunicarea prin internet se poate intrerupe, si atunci tastatura devine varianta sigura si de baza prin care sistemul de alarma poate fi accesat.

Tastatura potrivita se alege in functie de cateva criterii:

-numarul de zone pe care le va avea sistemul - unele tastaturi sunt capabile sa gestioneze zone mai putine, altele mai multe. Tastatura potrivita trebuie sa poata gestiona toate zonele care vor fi definite. Ce este o zona? Cititi articolul nostru "Cauti un sistem de alarma? Iata ce trebuie sa stii!"
-daca se doreste o tastatura wireless sau pe fir - cele mai eficiente tastaturi sunt cele pe fir, dar pentru acele situatii unde pozarea de cabluri este imposibila exista si variante de tastaturi wireless.
-bugetul alocat - exista tastaturi cu preturi mici si tastaturi mai scumpe; o tastatura scumpa va avea functii suplimentare si display-uri sau ecrane tactile.
-estetica dorita - pentru cei ce doresc un design minimalist si modern exista tastaturile cu ecran tactil, iar pentru cei cu gusturi clasice exista tastaturile cu butoane; exista optiuni pentru orice preferinta.
-daca utilizarea de baza a sistemului se va face folosind tastatura sau alte modalitati (telecomanda, aplicatie pe mobil, comunicare prin SMS); daca planul este sa folositi sistemul utilizand o aplicatie instalata pe mobil, atunci nu aveti nevoie de o tastatura foarte performanta; in schimb, daca tastatura va fi modalitatea de baza prin care sistemul va fi folosit ...

Comentarii (0)

DVR sau NVR? Care sunt diferentele si asemanarile?

- 30 septembrie 2020

diferente intre dvr si nvr

Imi doream sa scriu acest articol de mult timp, dar mereu aparea un proiect urgent care avea nevoie de atentie. Imi doream sa scriu acest articol pentru ca intrebarea “Ce diferente sunt intre un DVR si un NVR?” este o intrebare la care raspund foarte des la telefon, deci stiam ca raspunsul ar trebui pus in scris, la indemana tuturor celor ce doresc sa-l afle.

Am facut mai multe cautari online si am observat ca exista diverse articole care abordeaza subiectul “DVR vs NVR”, insa informatiile oferite sunt fragmentate, prezentate superficial, uneori chiar eronat. Asa deci, in paginile ce urmeaza veti afla: ce este un NVR, ce este un DVR, ce diferente exista intre un DVR si un NVR, ce asemanari exista intre un DVR si un NVR. Sa incepem...



Ce este un NVR?


Un NVR (Network Video Recorder) este o unitate de inregistrare construita special pentru a stoca si gestiona inregistrari de la camere IP, si doar de la camere IP. Camerele IP sunt camere de supraveghere care se conecteaza folosind mufe de retea RJ-45 si cablu de internet (UTP sau FTP). Nu confundati camerele IP cu camerele analog care folosesc cablu UTP si video baluni. Doar pentru ca si camerele analog pot fi conectate folosind cablu de internet nu inseamna ca sunt camere IP. O camera IP are obligatoriu mufa de internet. Acesta este cel mai simplu mod de a diferentia vizual o camera IP de una analog.

Sa revenim la NVR-uri. Spuneam ca un NVR are ca scop gestionarea (afisarea, stocarea, decodarea) imaginilor video pe care le primeste de la camere IP. Un NVR nu functioneaza cu camere analog. Daca gasiti o unitate de inregistrare care suporta ambele tipuri de camere (IP si analog) sa stiti ca acea unitate nu este un NVR, ci este un HVR (sau DVR hibrid, dar despre DVR-uri discutam separat).

Un NVR poate fi de 2 tipuri. Putem gasi NVR-uri cu PoE si putem gasi NVR-uri simple, fara PoE. PoE (Power over Ethernet) este o tehnologie care permite alimentarea camerelor de supraveghere IP prin acelasi cablu ...

Comentarii (22)
1 2 3 4 5 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.