Close
Categorii
Meniu

Alarma si Supraveghere Apartament

Cand vorbim despre siguranta unui apartament exista cateva situatii posibile cu care ne putem intalni:

  • 1. Doresc sa imi protejez locuinta impotriva spargerilor.
  • 2. Am copii, bona, menajera si vreau sa pot urmari ce se intampla in apartament in lipsa mea.
  • 3. Lipsesc perioade indelungate de acasa si vreau sa stiu ca nu sunt probleme cu instalatia sanitara, cu cea de gaze, etc.

Pentru punctul 1. solutia ideala este un sistem anti-efractie (sistem de alarma). Acest sistem poate fi personalizat in cel mai mic detaliu in functie de compartimentarea apartamentului si de riscurile la care este expus apartamentul, in functie de bugetul dumneavoastra, etc.

Sistemul poate fi:

  • Un sistem cu cabluri (mai ieftin dar cu cabluri pozate prin apartament), un sistem fara cabluri (sistem wireless, mai scump dar fara niciun cablu vizibil) sau un sistem mixt (un amestec de echipamente pe fir si echipamente wireless pentru un raport optim cost / performanta).
  • Un sistem conectat la o firma de paza, un sistem ce comunica direct cu telefonul dumneavoastra sau un sistem de sine statator, neconectat cu exteriorul.

Un sistem simplu, de sine statator, nu va comunica cu nimeni din afara locuintei. Sistemul doar va declansa o alarma sonora in cazul in care exista o efractie.

Un sistem conectat la un dispecerat de paza este un sistem cu avertizare locala, dar implica si un abonament lunar (intre 140 si 200 RON) pe care il veti plati pentru monitorizarea permanenta a apartamentului de catre o firma de paza. Toate evenimentele care au loc in apartament for fi trimise catre dispeceratul societatii de paza, iar acestia va vor anunta cand cineva a armat sau dezarmat sistemul, daca exista o problema tehnica cu sistemul dumneavoastra, etc. In cazul unei alarme, o echipa de interventie este trimisa la adresa dumneavoastra. La alegerea firmei de paza va recomandam o firma serioasa si, foarte important, cu echipaj de interventie stationat cat se poate de aproape de locuinta dumneavoastra.

Un sistem conectat direct la telefonul mobil. Acelasi sistem poate contine un modul (acesta se cumpara separat - Modul comunicare prin internet cu centrala alarma Paradox IP150) ce va trimite toate evenimentele direct catre telefonul dumneavoastra sau telefonul oricarei alte persoane.

Am publicat mai multe articole de specialitate in presa online despre solutii optime de securitate. Gasiti in acest articol o solutie completa, cu recomandari de senzori si echipamente, inclusiv costurile acestor echipamente, pentru un sistem de alarma eficient pentru apartament.

Pentru punctele 2. si 3. cea mai buna solutie o reprezinta un sistem de supraveghere de interior.

Sistemul de supraveghere poate fi cu inregistrare sau fara inregistrare. In varianta fara inregistrare veti putea doar sa urmariti live camerele de supraveghere, fara sa stocati evenimentele care au loc. In varianta cu inregistrare veti avea posibilitatea sa derulati si sa vizionati tot ce s-a intamplat in locuinta dumneavoastra in ultimele zile.

Ca si sistemul de alarma, sistemul video de interior poate fi pe fir sau fara fir (wireless).

Un sistem wireless implica transmiterea semnalului video de la camera catre router-ul wireless. Atentie! O camera wireless are nevoie de alimentare. Camerele de supraveghere nu functioneaza pe baterii! Aceasta sursa de alimentare poate fi o priza din apropierea camerei, poate fi o sursa de alimentare adusa pe cablu, insa o camera wireless este wireless doar in ceea ce priveste transmisia semnalului video.

Un sistem wireless eficient, testat de echipa noastra in multe instalari, un sistem pentru care garantam, este urmatorul:

Un sistem pe fir implica transmiterea atat a semnalului video de la camere cat si a alimentarii camerelor prin cabluri.

Un sistem pe fir ofera in primul rand avantajul unui cost mult mai redus, dar cu acelasi nivel de calitate ca si cel wireless. Desigur, pentru un apartament, varianta intinderii de cabluri pe pereti nu este o optiune atractiva. Daca sunteti intr-o etapa de renovare si deja intindeti cabluri, va recomandam sa va ganditi inca de pe acum sa asezati pe pozitie si cabluri pentru un viitor sistem de alarma / supraveghere.

Pentru un sistem eficient, testat de catre noi in multe proiecte, va recomandam pachetele noastre HD cu 1-8 camere.

Pentru a intelege mai bine optiunile pe care le aveti la dispozitie si avantajele sistemelor video pentru apartament va recomandam urmatorul articol pe care echipa noastra l-a realizat pentru publicatia Ziare.com.

 

Copyright © 2023 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.