Close
Categorii
Meniu

Adevarul despre Sistemele de Securitate in Romania - relatia dintre client, distribuitor si instalator

Instalarea sistemelor de supraveghere si de anti-efractie in Romania a capatat o forma foarte aparte in ultimii ani, cu impact serios atat asupra instalatorilor de sisteme, cat si asupra clientului final.

Progresul tehnologic, aparitia unui numar din ce in ce mai mare de producatori si de distribuitori, dar mai ales deschiderea pe care mediul online o ofera, a facut ca preturile pentru produsele de securitate sa scada foarte mult. Pe internet gasim site dupa site cu diversi vanzatori de aparatura de securitate (in special camere de supraveghere), care se intrec in oferte la preturi cat mai mici, doar pentru a vinde produse si pentru a incasa rapid un adaos mic. Dezavantajul acestei piete cu preturi cat mai mici este ca axand activitatea pe vanzare, rareori mai poti sa acoperi costul necesar pentru un tehnic care sa ofere si suport cumparatorilor, asigurand astfel calitatea sistemului final, cel de care cineva va depinde.

De calitatea finala a sistemului implementat ar trebui sa se ocupe, in teorie, un instalator. Acest instalator primeste solicitari de instalare de la clienti in 2 variante.


1. Fie i se cere sa oferteze toata solutia, cu tot cu aparatura si manopera.


2. Fie i se cere sa oferteze doar manopera si ceva accesorii, aparatura de baza fiind achizitionata de catre client din alta parte (de cele mai multe ori de pe unul din site-urile despre care am vorbit mai devreme).1. Cand un instalator oferteaza si aparatura, va construi oferta cu adaos pentru fiecare produs in parte, peste care va pune o manopera modica, astfel incat clientul sa nu fie speriat de “manopera socanta”. Daca instalatorul castiga lucrarea si clientul este de acord, atunci va avea de castigat in principal de pe urma adaosului pe aparatura. Aici ajungem sa ne legam de punctul 2.

2. Odata cu ofertele din ce in ce mai avantajoase ale site-urilor preocupate de vanzari, clientul final poate foarte usor sa compare preturi si sa decida sa achizitioneze aparatura pe cont propriu, iar de la instalator sa solicite doar montajul. Dezamagire si nemultumire pentru instalator, care pentru a asigura acum un profit decent trebuie sa “inghesuie” tot profitul in manopera. Vorbim aici de un profit normal avand in vedere volumul de munca, impozitele si costurile lunare necesare pentru a mentine o firma de instalari, nu vorbim despre adaosurile uneori obscene ale unor instalatori care, pe romaneste, “o incearca...poate iese”.

In aceasta etapa, a stabilirii manoperei, instalatorul are 2 variante.

Varianta 1. Sa faca un pret corect pentru manopera, dar sa riste sa sperie clientul... (multi doritori de sisteme de securitate au pretentii de manopera foarte mica. In principal tot datorita preturilor scazute la echipamente. “Cum sa coste manopera cat aparatura?!?!”).
Adevarul este ca munca de calitate intr-un domeniu tehnic trebuie sa coste, iar in acest aspect clientii finali din Romania ar trebui sa se mai educe. Dar munca trebuie sa fie de calitate. Clientul care accepta pretul unui instalator de meserie are dreptul si la pretentii. Aici instalatorii ar trebui sa se educe si sa se concentreze in primul rand pe calitate, nu pe obtinerea adaosului cat mai repede.

Spuneam ca instalatorul are 2 variante la stabilirea manoperei. Mai sus am vorbit despre prima varianta.

Varianta 2 este sa ofere o manopera mica, sa convinga clientul sa accepte, dar mai departe sa inceapa compromisurile si “ciuguleala”.

Cea mai periculoasa varianta este varianta a 2-a. 99% din instalatorii care sunt dispusi sa coboare pretul muncii lor exagerat de mult sunt orientati clar catre compromisuri de calitate la implementare, iar restul de 1% sunt probabil slab pregatiti si sunt recunoscatori ca au macar sansa sa faca o lucrare.

Acel instalator care este dispus sa lase prea mult la pret va trebui sa recupereze profitul din alte surse: lipsa de implicare, graba la instalare, accesorii de proasta calitate (cablu prost, conectori slabi, etc).

Aceasta abordare lasa toate partile in pierdere. Clientul final are un sistem slab, instalatorul lasa in urma o impresie de hot si toti instalatorii in general capata un renume prost.

Trebuie sa subliniem ca acest articol nu este construit pentru a acuza sau a stabili vreun vinovat pentru ce se intampla. Toti factorii de mai sus au creat un cerc vicios. Veniturile mici, preocuparea distribuitorilor online de vanzare rapida, instalatorul fortat de piata, clientul neinformat, toti acesti factori sunt responsabili de rezultatul final. Sisteme de securitate slabe, inutilizabile, care in final reprezeinta o risipa totala.

Supravehere24 pune accentul exact pe acea calitate necesara intr-o tara civilizata. Acesta este si motivul principal al acestui articol. Educarea tuturor partilor. Clientul trebuie sa stie la ce se expune, dar si ce obligatii are. Pentru acesti clienti oferim tot suportul necesar, in discutii si mail-uri repetate si interminabile, pentru a se stabili solutia optima inainte de a se face vreo achizitie.

instalatori si clienti sisteme securitate

Instalatorul trebuie sa inteleaga care este raspunderea lui etica si profesionala. Pentru instalatori oferim suport tehnic la finalizarea proiectelor achizitionate de la noi si, in plus, pachete avantajoase cu echipamente, care sa ofere posibilitatea unui adaos cat mai mare si celui care monteaza. Aceste pachete sunt gandite special pentru instalatori.

Pachetele de supraveghere, de exemplu, contin camere si DVR compatibil, toate cu un adaos minim din partea noastra. Pe langa aparatura, fiecare pachet beneficiaza de suport tehnic din partea unui specialist, in cazul in care este nevoie de o eventuala lamurire la implementare.

Pe langa pachetele de supraveghere am asamblat pachete cu accesorii complete pentru un sistem de supraveghere, dupa acelasi principiu. Adaos minim pentru toate accesoriile necesare implementarii unui sistem. Sursa, video baluni, conectori, toate cu reduceri consistente de pachet complet, pentru ca dumneavoastra sa aveti mai mult loc de jonglat cu costul final al lucrarii.

Iata cateva recomandari cu combinatii de camere supraveghere si DVR la preturi foarte bune.

Pachet instalator cu 4 camere FullHD si DVR de 4 canale compatibil
Pachet instalator cu 5 camere FullHD si DVR de 8 canale compatibil
Pachet instalator cu 6 camere FullHD si DVR de 8 canale compatibil
Pachet instalator cu 7 camere FullHD si DVR de 8 canale compatibil
Pachet instalator cu 8 camere FullHD si DVR de 8 canale compatibil

Pentru camere IP va recomandam sa apelati la promotiile pentru camerele de 2 si 4 megapixel
Camera IP 2 megapixel 2020F-I Hikvision - minim 4 bucati
Camera IP 4 megapixel exterior 2T43G0-I5 Hikvision - minim 4 bucati
Camera IP 2 megapixel wireless de interior 2420F-IW - minim 4 bucati

Daca aveti nevoie de accesorii, avem si pachete complete cu toate accesoriile necesare pentru un proiect
Pachet complet accesorii video pentru 4 camere
Pachet complet accesorii video pentru 5 camere
Pachet complet accesorii video pentru 6 camere
Pachet complet accesorii video pentru 7 camere
Pachet complet accesorii video pentru 8 camere

Pentru o lista complete de produse la preturi avantajoase puteti consulta direct pagina noastra cu Oferte Speciale si Promotii Instalatori.

Speram ca atat instalatorii cat si clientii finali sa traga concluzii utile din acest articol si ca, in final, calitatea sistemelor de securitate din Romania se va imbunatati.

cu stima
Istrate Alexandru
Ing. Sisteme Securitate
Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.