Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2015' 'august'

Instalare Camere de Supraveghere AHD folosind Video Balun si cablu UTP

- 14 august 2015

Cablajul camerelor de supraveghere este o etapa foarte importanta in realizarea unui sistem de supraveghere, iar alegerea modalitatii de cablare poate face diferenta intre un proiect reusit si unul esuat.

Cablul de internet cu fire torsadate poate fi folosit pentru cablarea atat a camerelor IP cat si a camerelor analogice.

Camerele IP folosesc cablu de internet si conectori de retea RJ-45 pentru mufarea cu cablul, insa in acest articol discutam despre mufarea camerelor analogice cu conectori BNC.

Camerele de supraveghere analogice se pot instala folosind cablu coaxial, insa nu numai. Exista optiunea sa folosim si cablul de internet cu fire torsadate (UTP, FTP, STP) pentru realizarea montajelor. Cablul UTP este mai maleabil, mai usor de pozat, mai ieftin decat combinatia cablu coaxial plus cablu de alimentare.

video balun

Pentru realizarea montajului cu cablu de internet avem nevoie insa de conectorii potriviti. Acesti conectori se numesc video baluni si functioneaza ca niste adaptori intre mediul UTP si conexiunea BNC a camerelor de supraveghere si a DVR-urilor.

Mai mult, cablul UTP poate fi folosit si pentru alimentarea camerelor. Cele 4 perechi de fire din interiorul cablului pot fi distribuite intre transmisia de semnal date si alimentare curent continuu 12V.

Este important de stiut ca noile tehnologii de camere analog, anume analog HD (AHD, HDTVI) pot folosi acelasi principiu de cablaj. Obtinem astfel imagini HD si Full HD folosind cablu UTP si adaptor video balun.

Filmuletul urmator prezinta utilizarea corecta a sistemului cablu internet plus video balun:

Ghid de Instalare Pas cu Pas

  1. vom folosi cablu utp cat 5 pentru conectarea camerelor analogice la un DVR
  2. veti avea nevoie de o pereche de baluni, cablu utp si cateva scule (ceva de taiat)
  3. daca analizam un video balun vedem cum la un capat avem o mufa standard BNC, iar la celalalt capat o rigleta cu 2 suruburi
  4. balunul se conecteaza la mufa BNC a camerei
  5. pentru pregatirea cablului UTP trebuie mai...
Comentarii (2)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.