Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2019' 'august'

Alimentare si video pe acelasi cablu UTP pentru camere supraveghere analog

- 31 august 2019

Conectarea camerelor de supraveghere pe un singur cablu, care sa rezolve simultan alimentarea si legatura video, este o facilitate extrem de utila pentru orice montaj. In acest sens au fost dezvoltate tehnologiile PoE si PoC (PoE pentru camere IP si PoC pentru camere analog), care permit alimentarea camerelor prin acelasi cablu folosit pentru legatura video. PoE sau PoC rezolva elegant problema alimentarii prin cablu de date, dar pentru a folosi aceste tehnologii trebuie neaparat sa folosim camere si unitati de inregistrare cu aceste tehnologii integrate din fabrica, iar acest lucru se traduce intr-un cost mult mai mare pentru aparatura, de cele mai multe ori inaccesibil majoritatii clientilor.

Dar nu toata lumea doreste toate avantajele pe care PoE / PoC le ofera (cititi mai multe despre PoE sau PoC), ci doar avantajul de a folosi un singur cablu pentru alimentare + video, la un cost cat mai mic. Va anunt ca exista o solutie rapida si eficienta de a implementa video + alimentare pe acelasi cablu fara echipamente scumpe, folosind aceleasi camere si DVR-uri normale si accesibile la care ne uitam cu totii cand cautam un sistem de supraveghere bun. Eu numesc aceasta solutie “PoE de Romania”. “PoE de Romania” este un artificiu, nu este o lectie trecuta in manualele instalatorilor, dar functioneaza si functioneaza bine.

Ideea de baza este foarte simpla si implica folosirea unui singur cablu de internet (UTP sau FTP) pentru fiecare camera. Veti vedea imediat cum se poate folosi un singur cablu UTP pentru legaturile de date si alimentare ale unei camere, fara a mai fi necesare alte cabluri.De ce UTP / FTP?1. Este un cablu foarte versatil, compus din 8 fire impartite in 4 perechi torsadate. Aceste 4 perechi pot fi distribuite astfel incat sa folosim 2 perechi pentru legatura de alimentare (o pereche PLUS 12V si o pereche MINUS 12V) si alte 2 perechi pentru legatura video (o pereche PLUS video si o pereche MINUS video).
2. Permite cablarea conform...

Comentarii (12)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.