Close
Categorii
Meniu

Cum sa-ti Monitorizezi Autoturismul Parcat la Bloc

Va prezentam o solutie eleganta, eficienta si accesibila pentru monitorizarea autoturismului parcat in fata blocului.

Cele mai multe solicitari pentru astfel de solutii le primim de la clienti care locuiesc la bloc si doresc sa monteze o camera de supraveghere de la un balcon pentru a urmari masina din parcare.

Iata sugestiile noastre.

1. Distante mai mici de 15 metri de la apartament pana la masina

Pentru distante mai mici de 15 metri de la apartament pana la masina puteti folosi o camera cu rezolutie HD si lentila fixa.

Recomandam camera IP-ZEM36-1.3 pentru monitorizare si NVR-ul ADN-448 pentru stocarea inregistrarilor.

Exemple imagini:

2. Distante mai mari de 15 metri de la apartament pana la masina

Pentru Distante de peste 15 metri de la apartament pana la masina va recomandam o camera cu rezolutie full HD si lentila varifocala.

Rezolutia mare va ofera detaliile de care aveti nevoie in cazul in care apare un eveniment, iar lentila varifocala permite reglarea unui zoom optic optim ce va elimina distanta mare de la apartament pana la masina. Practic veti putea urmari masina in rezolutie full HD ca si cand camera s-ar afla la 5 metri distanta de autoturism.

Recomandam camera IP-ZED72-2.0 pentru monitorizare si NVR-ul ADN-448 pentru stocarea inregistrarilor.

Exemple imagini:

Sfaturi si Observatii

1. Camera de supraveghere NU poate fi montata pe partea interioara a geamului de la balcon sau apartament. De ce? Pe timp de noapte radiatia IR emisa de camera si lumina din apartament se vor reflecta din geam si vor denatura imaginea camerei de supraveghere. Camera se va monta pe exterior, indreptata spre autoturism.

2. Camerele de supraveghere din acest articol sunt camere de supraveghere IP si se vor conecta la reteaua de internet a apartamentului dumneavoastra, fie la un switch, fie direct la router, la o priza de internet de perete, etc. Conectarea camerei se face:

  • cu cablu de internet UTP
  • cu legatura wireless folosind un Access Point wireless sau daca aveti o camera wireless de exterior
  • cu adaptori UTP pentru priza de 220V. Exista adaptori ce pot transmite semnal de date folosind prizele de curent. Puneti un adaptor la o priza de langa camera si un adaptor la o priza de langa Router si cele doua echipamente vor fi conectate. Gasiti mai multe variante pe piata, este suficienta sa faceti o cautare pe Google cu “fisa UTP 220”.

3. Camerele de supraveghere din acest articol nu necesita obligatoriu o unitate NVR pentru stocare de inregistrari. Puteti folosi soft-ul gratuit al camerei, soft pe care sa il instalati pe un laptop / PC conectat la reteaua de internet a apartamentului. Camera va trimite informatia catre acel laptop. Conditia obligatorie este ca laptop-ul sa fie in functiune daca doriti sa inregistrati.

4. NVR-ul, in cazul in care doriti aceasta unitate dedicata de stocare (noi asa va recomandam din multe motive), se va conecta si el la reteaua de internet a apartamentului pentru a fi in contact cu camera de supraveghere si cu Router-ul de internet.

5. Cea mai comuna solutie de conectare este:

  • Camera IP conectata la Router prin fir UTP sau prin adaptori UTP de priza 220V.
  • NVR montat langa router si conectat la router cu un cablu scurt de retea.
  • Camera IP alimentata cu 12V curent continuu folosind un alimentator conectat la orice priza 220V din apropiere. Puteti chiar alimenta camera folosind un alimentator si cele 2 perechi de fire din cablul UTP pe care legatura de retea nu le foloseste. Perechile maro si albastru.
  • Dupa cateva setari de retea clientul are acces la imaginile live si la inregistrari folosind orice calculator, laptop, telefon mobil, de acasa sau de la distanta.

Contactati-ne!

Speram ca va vor fi utile recomandarile noastre despre monitorizarea autoturismului parcat in fata blocului. Pentru alte sfaturi sau orice alte neclaritati, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro, va oferim Consultanta Gratuita chiar daca nu cumparati sistemul de supraveghere de la noi.

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 19.10.2018 10:27
Va salut, este nevoie de vreo autorizatie anume, daca parcarea este de tip abonament la primarie ?
Creat pe: 20.10.2018 9:34
buna ziua

daca acea camera incadreaza si locurile platite ale altor locatari atunci trebuie sa aveti acordul lor. Altfel, pentru spatiul public, nu va trebuie nicio autorizatie, doar sa declarati sistemul la Politie, la Ordine Publica.
Creat pe: 07.11.2018 18:54
Este legal sa supraveghez masina in parcul auto cu camera de supraveghere video ,de la balcon  spre masina ???? Nu este domeniu public ,as dori sa montez si eu o camera dar din ce am citit pe internet sunt cam confuz
Creat pe: 01.08.2019 22:47
Ajuta-te singur ! Apara-te singur ! Fereste-ti si apara-ti singur integritatea fizica , viata si bunurile personale ! Apara-ti ce ai mai de pret , apara-ti familia , viata si bunurile personale , apara-ti proprietatea ! Politia nu te poate apara , nu te poate ajuta , nu vrea sau nu tine cu tine . Evenmentele tragice de la Caracal demonstreaza asta . Stiam si pana acum ca politistii nu sunt decat niste derbedei corupti , aroganti si incapabili , inarmati si in uniforma dornici de a detine puterea de a te umili. Politistii sunt mai degraba complici cu infractorii , de pe urma carora castiga material decat aliati cu tine !
Creat pe: 23.06.2020 1:03
Buna seara !  Este legal daca am montata o camera de supraveghere pe geamul de la bucatarie la etajul 3 al unui bloc ? Mentionez ca locul unde  este amplasata aceasta camera si unghiul in care aceasta filmeaza este parcarea , aceasta fiind  proprietate privata ! Din comentariile de mai sus inteleg ca trebuid sa strang semnaturi de la vecini !  Toti vecinii sau doar acei care au parcarea langa mine ?  Multumesc
Creat pe: 11.12.2020 16:29
Pentru supravegherea unui autoturism,din interiorul lui ce recomandați?
Menționez că mașina e parcata departe de blocul unde locuiesc.
Creat pe: 21.03.2021 19:52
Buna seara.

A-si dori sa stiu daca am voie sa mi montez camere(2)de supraveghere de la etj 3 spre masinile  din parcarea  blocului?

Parcare ADP si parcare neplatita..

.Inafara de aprobarea vecinilor care parcheaza langa mine.imi mai trebuie vre-o aprobare?Multumesc!
Creat pe: 21.04.2023 13:16
Am pomi care imi blocheaza imaginea, cum procedez in acest caz?
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.