Close
Categorii
Meniu

Top 5 senzori si detectoare de miscare pentru interior

top 5 senzori si detectoare miscare PIR interior pentru alarma

9 din 10 sisteme de alarmare anti-efractie instalate folosesc doar senzori si detectoare de miscare montate la interior. Fie ca vorbim de case, vile, birouri sau hale depozitare, peste tot gasim doar senzori si detectoare de interior. Dar de ce? Din 3 motive semnificative.

1. Detectoarele si senzorii de interior au preturi mult mai accesibile fata de senzorii si detectoarele de exterior. Orice detector de exterior, care trebui sa functioneze eficient in conditii de praf, ploaie, zapada, caini si pisici in curte, etc, este construit cu materiale si tehnologii mult mai costisitoare decat cele fololiste pentru detectorii de interior.

2. Detectoarele si senzorii de interior produc alarme false mult mai rar fata de senzorii si detectoarele de exterior. Detectoarele de exterior, care automat trebuie sa functioneze in ploaie, frig, zapada, vegetatie miscata de vant, produc inevitabil si alarme false.

3. Firmele de paza care preiau sisteme de alarma spre monitorizare prefera sistemele cu senzori si detectoare de interior. O firma de paza va accepta spre monitorizare doar sisteme complete, dar si cu risc minim de alarme false. Nici o firma de paza nu vrea sa trimita echipa de interventie de 3 ori pe noapte pentru alarme false.

Pentru ca detectoarele de interior sunt atat de raspandite ne-am gandit sa va prezentam o lista cu recomandarile noastre pentru cei mai buni 5 senzori de miscare de interior la care ar trebui sa va uitati atunci cand va ganditi sa cumparati un sistem de alarma. Fiecare din cei 5 detectori de miscare prezentati are propriile avantaje, dezavantaje si recomandari, iar lista nu este un top bazat pe calitate, ci mai mult pe raportul optim pret / calitate pe care fiecare detector il ofera. Ideea este sa puteti studia avantajele si dezavantajele fiecarui detector si sa ii combinati astfel incat sa obtineti cel mai bun sistem de alarma pentru dumneavoastra.

Locul 5 - Paradox DG75. Probabil cel mai performant detector de miscare pentru interior pe care il puteti folosi. Este un echipament ce foloseste detectie digitala dublu duala, adica 2 lentile separate, fiecare cu 2 elemente sensibile. Imunitate la animale cu masa mai mica de 40kg, analiza automata a semnalelor primite de la elementul de detectie. Foloseste procesare digitala cu un algoritm software ce elimina elementele parazite. Dotat si cu ecran metalic contra perturbatiilor in radiofrecventa si campurilor magnetice. Deschidere unghiulara de 90 grade si profunzime maxima de 11 metri. Avantaje: detectie foarte performanta, constructie solida. Dezavantaje: pret ridicat.

Locul 4 - Paradox DG65. Un detector de calitate, dar nu la acelasi nivel cu modelul DG75. Este un detector QUAD (adica are 4 elemente sensibile), dar cele 4 elemente sensibile sunt asociate unei singure lentile (DG75 foloseste 2 lentile). DG65 este tot un detector digital cu algoritm software pentru eliminarea semnalelor parazite si analiza automata a semnalelor primite de la elementul de detectie. Dotat cu ecran metalic impotriva perturbatiilor electrice si radio. Deschidere unghiulara de 110 grade si profunzime de 12 metri.  Avantaje: detectie performanta, acoperire excelenta. Dezavantaje: pret asemanator cu DG75, ceea ce favorizeaza tot DG75 ca prima optiune.

Locul 3 - Paradox 476+. Un detector analogic simplu (atentie, NU digital), care si-a facut loc in acest top datorita pretului excelent si performantelor decente. 476+ este alegerea pentru acele solutii cu buget foarte limitat. De asemenea, este cel mai folosit detector de miscare de firmele de paza care ofera sisteme de alarma in custodie. Are un singur element de detectie cu acoperire unghiulara de 100 grade si produnzime 10-11 metri. Avantaje: pretul imbatabil, performante si acoperire decente. Dezavantaje: detectie lenta si deficitara in extremele laterale (stanga / dreapta); daca intrusul se misca foarte incet are sanse sa pacaleasca detectorul.

Locul 2 - DSC LC-100PI. Pe locul 2 asezam un detector de miscare de la DSC. LC 100PI un detector digital cu un algorimt foarte eficient de analiza a semnalului (se numeste QLIT -  Quad Linear Imaging Technology). Ofera o deschidere unghiulara de 90 grade si o profunzime impresionanta de 15 metri. Ca pret este foarte apropiat de Paradox 476+ , dar eficienta si functiile sunt superioare. Ofera imunitate la animale cu masa mai mica de 25kg, sensibilitate reglabila, latime puls reglabila. Avantaje: pret excelent si performante bune; superior lui 476+. Dezavantaje: nu la fel de eficient ca NV5 sau DG65.

Locul 1 - Paradox NV5. Prima pozitie este ocupata de un detector cu cel mai bun raport pret / calitate pe care il puteti obtine (din punctul nostru de vedere). NV5 este un detector digital cu performante excelente si pret foarte accesibil. Pretul este foarte apropiat de cel al modelului de baza 476+, iar performantele sunt foarte apropiate de Paradox DG65. Foloseste o singura lentila, dar este o lentila Lodif Fresnel, extrem de performanta. Algoritm de detectie egalizat ce asigura o sensibilitate uniforma in zona protejata, 4 profile pre-programabile de procesare a semnalului, imunitate la aniamel. Protectie la interferente radio, LED pentru feedback. Certificat CE si EN grad2. Toate specificatiile le gasiti in link-ul produsului.

Locul 6 (Mentiune speciala) - Detector wireless Paradox PMD2P. Toate recomandarile de la punctele 1-5 au fost pentru detectoare cu legatura pe cablu. Pentru acele locatii unde varianta senzorilor pe cablu este exclusa va recomandam un detector wifi foarte eficient. PMD2P este un detector analogic radio cu baterii (3 x AAA). Bateriile se schimba o data la 2 ani, iar eficienta este excelenta. Ofera o deschidere unghiulara de 89 grade si o profunzime de 11 metri. Imunitate la animale cu masa mai mica de 18kg. Poate fi folosit doar impreuna cu o centrala radio din seria Magellan (MG) sau cu o centrala pe fir + modul radio RX1 sau RTX3. Avantaje: acoperire excelenta, distanta conectare wifi foarte buna. Dezavantaje: ca orice echipament radio wifi, pretul nu este unul mic.

Alegerea senzorilor si detectoarelor de miscare este doar prima etapa din alcatuirea unui sistem de alarma complet. Aveti nevoie si de restul componentelor. In acest sens va recomandam sa parcurgeti articolul nostru dedicat alcatuirii unui sistem de alarma “Cauti un sistem de alarma? Iata ce trebuie sa stii!”.

Daca aveti nevoie de ajutorul nostru ne puteti contacta prin e-mail la adresa comenzi@supraveghere24.ro sau sa ne sunati la numarul 0728 08 70 08.

Cu stima,

Echipa Supraveghere24 

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2023 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.