Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2016' 'aprilie'

AHD - Solutie Supraveghere de Calitate

- 27 aprilie 2016

Desi traim in era digitala, sistemele de supraveghere video cu camere analogice ofera in continuare inovatii. Ultimele noutati sunt reprezentate de sistemele video analog HD, adica sisteme cu camere analogice si cablaj prin cablu coaxial, care ofera imagini de calitate HD si FullHD.

Despre AHD

Sistemele de supraveghere video AHD (camere de supraveghere AHD si DVR-uri AHD) sunt echipamente de supraveghere video in format analogic, ce ofera utilizatorului imagini cu rezolutii 720p si 1080p, de 1MP, 2MP, chiar si 3MP.

Principalul avantaj al camerelor AHD este capacitatea de a transmite imagini de calitate, pe distante foarte mari, folosind modalitatile de cablare deja cunoscute:

- cablu coaxial si conector BNC

- cablu de internet UTP si conector Video-Balun (aflati de AICI totul despre aceasta modalitate de cablare)

Folosind variantele de mai sus, camerele AHD pot fi folosite si pe distante de pana la 500 metri, fara a avea pierderi de calitate sau imagini sacadate. Producatorul Korean NEXTCHIP a dezvoltat aceasta tehnologie ce acum este aplicata cu succes in industria camerelor de supraveghere si a DVR-urilor.

Pentru a beneficia de calitatea camerelor AHD, acestea au nevoie de un DVR compatibil. Acest DVR trebuie sa fie un DVR AHD. Din pacate nu putem conecta camere AHD la un alt tip de DVR.

DVR-urile AHD sunt insa unitati foarte flexibile, ce permit conectarea si altor tipuri de camere, nu doar camere AHD. Mai jos veti gasi cateva DVR-uri pe care le recomandam, toate avand suport si pentru camere analogice vechi sau camere IP.

Avantajele principale AHD

Sa recapitulam principalele avantaje ale tehnologiei AHD.

  1. Imagini de calitate la rezolutii 720p / 1080p. Imaginile de mai jos rezuma foarte clar cat de mare este saltul in calitate facut de camerele AHD fata de vechile camere analogice (D1, 960H).
  2. Cablaj simplu si ieftin. Transmisia de date AHD nu necesita cablu coaxial special sau de calitate ridicata. Se poate folosi orice tip de cablu coaxial. Acest...
Comentarii (0)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.