Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sisteme de Supraveghere Wireless - Ghid complet

Sistemele de supraveghere wireless au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani datorita:
-progreselor tehnologice din acest domeniu
-scaderea semnificativa a preturilor
-comoditatea si usurinta instalarii

Iata un ghid usor de inteles despre camerele wireless, apoi un exemplu concret cu un sistem de supraveghere wireless eficient, testat si utilizat de catre tehnicienii nostri. In final facem recomandari de cateva pachete complete wireless, de interior si exterior.


1. De ce sunt utile camerele wireless?


Camerele si sistemele de supraveghere wireless sunt utile urmatoarelor persoane:
    •    celor ce doresc sa evite aglomeratia de fire inestetice pozate pe pereti.
    •    celor ce nu au posibilitatea sa traga cabluri pana in locul unde doresc sa monteze camere de supraveghere.
    •    celor ce au de montat camere de supraveghere la distante foarte mari, caz in care costul cablurilor necesare poate fi foarte ridicat.
    •    celor ce doresc un sistem de supraveghere modern si estetic.


2. Cum functioneaza o camera de supraveghere wireless?


Ca si camerele pe fir, camerele wireless sunt de doua tipuri: analogice (camere ce se conecteaza la un DVR) si digitale (camere IP ce se conecteaza la o retea locala).


Camerele wireless analogice nu mai exista pe piata datorita multiplelor probleme de transmisie si securitate de care au dat dovada. Semnalul camerelor wireless analogice putea fi foarte usor bruiat si interceptat. Din acest motiv, solutia wireless analog nu era una fiabila.

Solutia sigura si eficienta este cea a camerelor de supraveghere wireless IP.
O camera de supraveghere wireless IP foloseste comunicarea prin protocoale wireless de retea pentru a transmite semnalul video si audio catre un router sau access point din locatia respectiva, intr-un mod sigur si fara pierderi.

O camera wireless functioneaza ca oricare alt dispozitiv wireless pe care l-ati intalnit (laptop, telefon mobil, tableta) si pe care il puteti conecta la reteaua wireless prin cautarea retelei disponibile in locatie si introducerea parolei wireless.

cum_functioneaza_camerele_wireless


3. Avantajele camerelor IP wireless


 - distanta mare pe care pot transmite semnalul video. Semnalul wireless poate parcurge distante de pana la 150 metri in camp deschis sau 30 metri la interior, prin pereti.
- calitate HD a imaginilor. Camerele IP ofera cea mai performanta imagine dintre toate camerele de supraveghere de pe piata. Rezolutiile inalte, profunzimea in detaliu, contrastul, culorile, calitatea imaginilor pe timp de noapte, toate sunt garantate.
- configurarea in amanunt a camerei. Datorita modului de functionare de sine statator, o camera IP poate fi configurata in cel mai mic amanunt, pentru a se obtine imaginea ideala, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Pe langa calitatea imaginilor zi / noapte, putem programa: functionarea iluminatorului IR, detectia de miscare, avertizare prin email, si multe altele. Practic, nu exista multe lucruri pe care nu le puteti obtine cu o camera IP de calitate.
- exista atat in varianta de interior, cat si de exterior. Acest aspect ne ofera versatilitate. Putem deci construi solutii de la cap la coada folosind doar camere wireless.
- beneficiati de audio prin microfonul inclus in camera. Camerele cu microfon inclus transmit si sunet impreuna cu semnalul video, toate prin aceeasi legatura wireless, fara alte accesorii sau complicatii.
- unele modele permit chiar si comunicarea audio in ambele sensuri prin folosirea difuzorului incorporat camerei. Cu o simpla apasare pe butonul telefonului va veti face auzit in incaperea in care se afla camera de supraveghere, de oriunde din lume.
- monitorizare de pe telefon, tableta, PC. Aceasta facilitate nu putea lipsi. Orice camera IP wireless poate fi accesata folosind telefonul mobil. Pe langa imaginile live, aveti acces la inregistrari, poze snapshot instant, rotire camera, zoom in imagine, si multe altele.


4. Dezavantajele camerelor IP wireless

- pretul este peste pretul camerelor pe fir. O camera wireless de calitate porneste de la 350RON.
- securitatea poate fi o problema daca reteaua wireless sau camera nu sunt parolate corespunzator. Pentru a evita accesul neautorizat, aveti grija sa parolati corespunzator toate dispozitivele wireless.
- daca reteaua wireless nu este eficienta veti avea probleme cu sacadari si intarzieri in imagine si sunet. Un router de calitate este solutia la care trebuie sa apelati pentru a evita aceasta problema.


5. Din ce este compus un sistem wireless?

Puteti folosi un sistem wireless in 2 moduri:

5.1. Doar camerele de supraveghere wireless, fara unitate de stocare.

In aceasta varianta camerele wireless se monteaza in punctele in care avem nevoie de ele, se alimenteaza de la cea mai apropiata sursa de curent si se conecteaza la router-ul wireless al locatiei respective.

Odata conectate la reteaua wireless, camerele transmit informatia video catre router, de unde clientul le poate accesa din locatie sau de la distanta (prin internet), folosind un telefon mobil, laptop, PC, tableta.

Deoarece o camera IP poate functiona pe cont propriu, nu avem nevoie neaparat de o unitate de stocare (cum este cazul cu camerele analogice) pentru a beneficia de: vizualizare live, acces de pe telefon, detectie miscare, avertizare prin email, audio, etc. Totul este disponibil prin conectare directa la camera.

Pentru a beneficia si de stocarea inregistrarilor avem cateva optiuni:
- stocare pe un laptop sau calculator, folosind aplicatia oferita gratuit de producator. Calculatorul pe care instalam aplicatia va trebui sa fie mereu in functiune daca dorim sa stocam inregistrari. Calculatorul poate fi in locatia unde se afla camerele sau poate fi in alta locatie si sa primeasca semnalul video de la camere, prin internet.
- stocare pe un card SD inserat in camera. Aceasta optiune este valabila doar in situatia in care camera de supraveghere suporta un card SD. Din pacate insa, aceasta varianta nu ofera stocare pe durata mai mare de cateva zile (3-4) datorita spatiului limitat de pe card.
- stocare pe un server in retea. Putem folosi un server NAS sau un spatiu online inchiriat pentru a directiona inregistrarile video catre acel spatiu.
- ultima varianta este cea a folosirii unei unitati dedicate de stocare, unitate denumita NVR (Network Video Recorder). Aceasta optiune ne conduce la al doilea mod in care putem folosi un sistem wireless, si anume ...


5.2. Cu camere de supraveghere wireless si unitate de stocare.


Folosirea unei unitati de stocare NVR este recomandata, dar va creste costul total al proiectului.
Un NVR este o unitate relativ asemanatoare cu un DVR, cu un Hard Disk inclus pentru stocare. NVR-ul se conecteaza la router-ul locatiei (de obicei va sta chiar langa router) si primeste, prin router, informatia video si audio de la camere, informatie pe care o stocheaza pe Hard Disk.
Principalul avantaj al unui NVR este centralizarea foarte eficienta a intregului sistem video. Veti beneficia cu adevarat de acces rapid si eficient la inregistrari. Puteti efectua cautari dupa data si ora, dupa miscare, dupa alarma. De asemenea, veti avea acces la multiple functii ajutatoare: zoom in inregistrari, cautari avansate de evenimente, avertizari pe telefonul mobil in caz de miscare, etc. In plus, consumul de curent al NVR-ului este foarte scazut, deci operarea 24 din 24 nu este o problema.

Speram ca explicatiile de mai sus au fost pe placul dumneavoastra si ca v-au oferit o idee de ansamblu asupra tehnologiei de supraveghere fara fir.
Va recomandam acum un sistem complet, cu tot cu preturi, pentru o solutie de supraveghere wireless pe care echipa noastra de instalatori o foloseste cu succes. Sistemul este unul wireless la baza, dar suporta si camere de supravegher pe fir, in caz ca veti dori sa construiti o solutie hibrida.


6. Un exemplu concret de sistem wireless

In link-ul de mai jos va recomandam un sistem complet, cu tot cu preturi, pentru o solutie de supraveghere wireless pe care echipa noastra de instalatori o foloseste cu succes.

Sistemul este alcatuit pe baza de camere wireless, dar suporta si camere de supravegher pe fir, in caz ca veti dori sa construiti o solutie hibrida.

Exemple complet sistem video wireless


Pentru cei interesati de pachete avantajoase de supraveghere cu camere wireless, iata cateva kit-uri asamblate de tehnicienii nostri:

Kit-uri wireless de exterior sau interior

Kit complet cu 1 camera wifi de exterior

Kit complet cu 2 camere wifi de exterior

Kit complet cu 3 camere wifi de exterior

Kit complet cu 4 camere wifi de exterior

Kit-uri wireless de interior cu audio la fiecare camera

Kit complet cu 1 camera wifi de interior cu audio

Kit complet cu 2 camere wifi de interior cu audio

Kit complet cu 3 camere wifi de interior cu audio

Kit complet cu 4 camere wifi de interior cu audio


7. Sfaturi finale


In incheiere, cateva sfaturi utile:


7.1. Atentie la puterea semnalului wireless in punctele in care doriti sa montati camerele. Numarul de pereti, grosimea acestora, numarul de usi, distantele, materialul din care este construita cladirea, toate aceste aspecte influenteaza puterea semnalului wireless. Este foarte important sa avem o legatura radio solida intre camere si router pentru a avea imagini video fluide si de calitate. Este o risipa sa cumparati o camera wireless full HD si sa nu o puteti folosi la performante maxime datorita semnalului wireless slab.


7.2. Camerele wireless nu sunt complet fara fir. Orice dispozitiv electronic consuma curent electric. Din acest motiv si camerele de supraveghere au nevoie de o sursa de alimentare. Luati asta in considerare cand va ganditi la un sistem de acest gen. Ganditi pozitia camerelor astfel incat sa aveti o sursa de curent 220V undeva la indemana. Exista si camere wireless pe baterii, dar acestea tind sa asigure o autonomie de doar cateva ore, limitand astfel utilitatea lor.


7.3. Folositi toate sursele de alimentare posibile din locatie. Camerele IP wireless nu trebuie sa primeasca toate alimentare de la un punct comun. Putem alimenta o camera de la priza din spatele televizorului, alta camera de la priza aerului conditionat, alta camera de la o sursa de iluminat.


7.4. Tineti minte ca orice legatura wireless este vulnerabila. Parolati corespunzator router-ul, toate camerele si unitatea de stocare. Folositi parole cu complexitate cat mai ridicata, compuse din litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale.


7.5. Pretul camerelor wireless este mai mare decat pretul camerelor IP pe fir, insa nu uitati ca veti economisi bani prin eliminarea cablului din ecuatie si prin nivelul de munca mult mai redus.


Speram ca ghidul nostru v-a fost de ajutor. Pentru sfaturi si intrebari nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro

Parerile si sugestiile dumneavoastra sunt foarte importante, deci va rugam sa lasati un comentariu cu impresia dumneavoastra despre acest articol.

Multumim
Echipa Supraveghere24

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 07.08.2017 18:50
Esti inteligent rau, semnalul "analog" pe cablu poate fi interceptat si bruiat iar cel al camerelor IP wireles (probabil chinezariile vandute de catre tine) nu ! Misto. Dar din "experienta ta" ai auzit si de semnal digital, ai auzit de HDCVI ? Poate ca numai IP sti tu ! Care nu poate fi bruiat ! Ha, ha, tare rau ! De meserie ce esti ? Zugrav presupun ! Este ? Hai fi macar acum corect.
Creat pe: 02.11.2017 5:41
Multumim! Sfaturile ne sunt de mare folos in alegerea unei solutii eficiente si rezonabile ca pret. Numai bune, va dorim!
Creat pe: 02.11.2017 5:42
Multumim! Sfaturile ne sunt de mare folos in alegerea unei solutii eficiente si rezonabile ca pret. Numai bune, va dorim!
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.