Close
Categorii
Meniu

Camere de supraveghere ascunse: recomandari si sfaturi

Camerele de supraveghere ascunse nu sunt foarte des intalnite, insa uneori reprezinta solutia potrivita. Fata de camerele de supraveghere clasice, montate la vedere, cu scop clar de a descuraja tentativele neprietenoase ale anumitor indivizi, camerele ascunse sunt gandite sa nu fie vizibile si sa surprinda in fapt respectivii indivizi.

Cei ce considera ca au nevoie de o astfel de solutie vor gasi in acest articol sfaturi utile si recomandari concrete de camere ascunse.

Avanjate si Dezavantaje

Principalul avantaj al camerelor ascunse este ca ofera surprinderea completa si pe indelete a oricarui eveniment deoarece persoanele supravegheate nu stiu ca sunt sunt filmate.

Al doilea avantaj este posibilitatea instalarii camerelor ascunse in locuri cat mai evidente, iar cu o instalare corecta acestea devin imposibil de depistat cu ochiul liber. Deci, se poate alege pozitia optima pentru surprinderea evenimentelor.

Exista si dezavantaje. In general, pentru a nu fi vizibile, camerele ascunse se mascheaza in diverse obiecte, iar acest lucru face ca dimensiunile camerelor sa fie reduse. Dimensiunile reduse ale camerelor produc si o serie de dezavantaje sub forma unor limitari tehnice. In functie de model aceste limitari pot fi: lipsa unui iluminator infrarosu (deci imagine slaba in conditii de intuneric), senzor de imagine de dimensiuni mici (deci unghi de acoperire mic), lentila de dimensiuni mici (deci unghi de acoperire si mai mic).

In continuare puteti citi despre tipurile de camere ascunse disponibile pe piata, impreuna cu sfaturile noastre pentru utilizarea lor, plus cateva recomandari de modele pe care noi le consideram eficiente.

Tipuri de Camere Ascunse


camera ascunsa cu stocare interna

Camere ascunse in obiecte uzuale

Aceste camere de supraveghere sunt ascunse din fabrica in diverse obiecte (ursulet de jucarie, ceas de perete, ceas de noptiera). Sunt camerele cu cele mai slabe performante dintre toate camerele ascunse datorita dimensiunilor foarte reduse. Imaginile oferite de aceste camere sunt de rezolutie slaba, inutile in intuneric si cu unghi foarte mic de acoperire, deci este obligatoriu sa alegeti pozitia de montaj a camerei cu mare atentie ca sa sperati ca veti surprinde ceva.

Punerea in functiune necesita o sursa de alimentare (nu functioneaza pe baterii), deci pozitonarea trebuie sa fie in apropierea unei prize de curent. Inregistrarile video (si audio daca este o camera cu microfon) se stocheaza pe un card intern al camerei, iar pentru extragerea inregistrarilor se scoate cardul din camera si se descarca informatiile pe un PC sau laptop. Noi nu recomandam astfel de echipamente. In teorie si in prezentare par utile, dar de fapt sunt "jucarii" inutile.

camera de supraveghere ascunsa cu stocare interna

Camere ascunse tip Pinhole

Camerele tip Pinhole ("Pinhole" in engleza se traduce prin "gaura de ac") sunt camere pe care utilizatorul le poate ascunde oriunde, in functie de idei si posibilitati. O astfel de camera este alcatuita din 2 parti: o camera minuscula si un modul central de alimentare si inregistrare. Cele 2 parti sunt conectate printr-un cablu de diverse lungimi. Camerera minuscula este cea care trebuie sa surprinda evenimentele si trebuie deci mascata. Posibilitatile de mascare sunt mult: in plante, in biblioteca, in pereti de rigips, prin mobilier, etc.
  

Punerea in functiune se face cu un alimentator de 12V (sau prin tehnologia PoE daca modelul de camera permite asa ceva). Stocarea inregistrarilor se face fie pe un card SD, fie pe o unitate de stocare dedicata. Noi va recomandam o camera tip Pinhole de la Hikvision.

camera pinhole Hikvisioncamera pinhole Hikvision

camera supraveghere ascunsa fixa

Camere ascunse in senzori de miscare sau fum

Am pastrat pentru final varianta pe care noi o consideram cea mai indicata pentru supraveghere ascunsa. Camerele de supraveghere ascunse in senzori de miscare sau senzori de fum. Aceasta varianta este performanta si usor de utilizat si instalat. Performanta pentru ca dimensiunea camerei nu trebuie sa fie extrem de redusa, detectorul fals mascand volumul camerei. Usor de utilizat pentru ca nu se depune niciun efort pentru mascarea camerei, aceasta este deja mascata si arata ca un banal senzor de fum sau miscare. In acest mod puteti instala camera exact in pozitia de unde veti obtine cel mai bun unghi. Aceste camere functioneaza ca orice camera de supraveghere obisnuita, deci au conexiuni video si de alimentare pe care trebuie sa le utilizati. Necesita alimentare pe 12V de la o sursa de alimentare, iar semnalul de date poate fi stocat pe un card intern (daca modelul permite) sau transmis catre o unitate de stocare (DVR sau NVR).

Va recomandam 2 modele de camere ascunse in senzori de miscare tip PIR. Ambele de rezolutie fullHD 2 megapixel, capabile de acoperirea in detaliu a oricarei incaperi. Modelul MTX CAM2MPTVI are si microfon integrat pentru inregistrare audio + video, iar modelul Envio CACT-PIR-200A nu are microfon, dar poate fi folosit pe orice model de DVR de pe piata. Exemple imagini mai jos:

camera ascunsa imagini lumina  camera ascunsa imagini intuneric

Contactati-ne!

Pentru sfaturi in construirea unui sistem de supraveghere ne puteti contacta la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau folosind formularul de CONTACT. Veti putea discuta in detaliu cu un tehnician pentru alegerea echipamentelor optime.

Cu stima,
Echipa Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 07.09.2021 18:39
Ma intereseaza daca dv montati ac camere ascunse.
Cu stima, Baju Mihaela                                                        email             mihaela.baju@yahoo.com
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.