Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Camere de Supraveghere Ascunse: Recomandari si Sfaturi

Camerele de supraveghere ascunse nu sunt o solutie foarte des intalnita, insa uneori reprezinta alegerea potrivita. Fata de camerele de supraveghere clasice, montate la vedere, cu scop clar de a descuraja tentativele neprietenoase ale unor indivizi, camerele ascunse sunt gandite sa nu fie vizibile si sa surprinda in fapt respectivii indivizi.

Cei ce considera ca au nevoie de o astfel de solutie vor gasi in acest articol sfaturile si recomandarile noastre despre sistemele de supraveghere cu camere ascunse.

Avanjate si Dezavantaje

Principalul avantaj al camerelor ascunse este ca ofera surprinderea completa si pe indelete a oricarui eveniment nefericit deoarece persoanele supravegheate nu stiu ca sunt sunt filmate.

Al doilea avantaj este posibilitatea instalarii camerelor ascunse in locuri cat mai evidente, iar cu o instalare corecta devine practic imposibil ca cineva sa le depisteze. Putem deci sa alegem unghiul cel mai bun pentru a surprinde ce ne intereseaza, fara sa dam de banuit nimanui.

Exista si dezavantaje. In general, pentru a fi usor de ascuns sau mascat in diverse obiecte, camerele ascunse au dimensiuni reduse sau foarte reduse. Dimensiunile reduse ale acestor camere aduc si o serie de dezavantaje sub forma unor limitari tehnice. In functie de model aceste limitari sunt: lipsa unui iluminator infrarosu (deci imagine slaba in conditii de intuneric), senzor de imagine de dimensiuni mici (deci unghi de acoperire mic), lentila de dimensiuni mici (deci unghi de acoperire si mai mic).

In continuare puteti citi despre tipurile de camere ascunse disponibile pe piata, impreuna cu sfaturile noastre pentru utilizarea lor, plus cateva recomandari de modele pe care noi le consideram eficiente.

Tipuri de Camere Ascunse


camera ascunsa cu stocare interna

Camere ascunse in obiecte uzuale

Aceste camere de supraveghere sunt ascunse din fabrica in diverse obiecte (ursuleti de jucarie, ceasuri de perete, ceasuri de noptiera) si se folosesc ca atare, fara a putea fi detasate de obiectul in care sunt ascunse. Sunt cele mai putin performante dintre toate camerele ascunse datorita dimensiunilor foarte reduse. Imaginile oferite de aceste camere sunt de rezolutie slaba si cu unghi foarte mic de acoperire. Rezolutia slaba si unghiul mic de acoperire ne obliga sa gandim foarte bine pozitia camerei pentru a reusi sa surprindem evenimentele dorite.

Punerea in functiune necesita o sursa de alimentare (nu functioneaza pe baterii), deci pozitonarea trebuie sa fie in apropierea unei prize de curent. Inregistrarile video (si audio in caz ca avem o camera dotata cu microfon) se stocheaza pe un card intern al camerei, iar atunci cand se doreste extragerea inregistrarilor se scoate cardul din camera si se descarca informatiile pe un PC sau laptop.

De retinut ca utilitatea acestor modele este destul de limitata. Noi nu recomandam aceasta solutie. Performantele foarte slabe si conditiile pretentioase de instalare fac ca utilizarea camerei sa fie un joc de noroc.

camera de supraveghere ascunsa cu stocare interna

Camere ascunse tip Pinhole

Camerele tip Pinhole ("Pinhole" in engleza se traduce prin "gaura de ac") sunt camere pe care utilizatorul le poate ascunde oriunde, in functie de idei si posibilitati. O astfel de camera este alcatuita din 2 parti: o camera minuscula si un modul central de alimentare si inregistrare. Cele 2 parti sunt conectate printr-un cablu de diverse lungimi. Camerera minuscula este cea care trebuie sa surprinda evenimentele si trebuie deci mascata. Posibilitatile de mascare sunt mult: in plante, in biblioteca, in pereti de rigips, prin mobilier, etc.
  

Punerea in functiune se face cu un alimentator de 12V (sau prin tehnologia PoE daca modelul de camera permite asa ceva). Stocarea inregistrarilor se face fie pe un card SD, fie pe o unitate de stocare dedicata.

camera pinhole Hikvisioncamera pinhole Hikvision

Recomandarea noastra de camera Pinhole este un model IP foarte performant produs de Hikvision. Gasiti AICI camera si specificatiile ei.

camera supraveghere ascunsa fixa

Camere ascunse in senzori de miscare sau fum

Am pastrat pentru final varianta pe care noi o consideram cea mai indicata pentru supraveghere ascunsa. Camerele de supraveghere ascunse in senzori de miscare sau senzori de fum. Aceasta varianta este performanta si usor de utilizat si instalat. Performanta pentru ca dimensiunea camerei nu trebuie sa fie extrem de redusa, detectorul fals mascand volumul camerei. Usor de utilizat pentru ca nu se depune niciun efort pentru mascarea camerei, aceasta este deja mascata si arata ca un banal senzor de fum sau miscare. In acest mod puteti instala camera exact in pozitia de unde veti obtine cel mai bun unghi. Aceste camere functioneaza ca orice camera de supraveghere obisnuita, deci au conexiuni video si de alimentare pe care trebuie sa le utilizati. Necesita alimentare pe 12V de la o sursa de alimentare, iar semnalul de date poate fi stocat pe un card intern (daca modelul permite) sau transmis catre o unitate de stocare (DVR sau NVR).

Va recomandam un model ascuns in senzor PIR de la producatorul Bentech. O camera ascunsa Full HD, cu rezolutie 2 megapixel, cu iluminator IR integrat si senzor de imagine optimizat Day&Night, deci o camera eficienta atat ziua cat si noaptea. Exemple cu imagini luate cu aceasta camera aveti mai jos. Gasiti AICI camera.

camera ascunsa imagini lumina  camera ascunsa imagini intuneric

Contactati-ne!

Pentru sfaturi sau construirea oricarei solutii de supraveghere ne puteti contacta la numarul de telefon: 0728 08 70 08 sau la adresa de mail: comenzi@supraveghere24.ro . Oferim consultanta gratuita.

Cu stima,
Echipa Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.