Close
Categorii
Meniu

Top 3 sirene alarma pentru exterior

Sirena de exterior este un element de baza pentru orice sistem de alarma, mai putin alarmele de apartament unde se folosesc sirene de interior. In schimb, pentru orice casa, sediu de firma, depozit, afacere, sirena de exterior este indispensabila si are mai multe sarcini foarte importante. Cu totii stim ca sirena trebuie sa sune foarte tare ca sa sperie persoanele rau intentionate, dar sirena de exterior face mai multe lucruri. Iata cateva din acele lucruri pe care probabil nu le stiai:

- te informeaza cand ai armat sau dezarmat sistemul de alarma printr-un semnal sonor specific. In acest mod vei sti mereu daca ai armat sau dezarmat corect sistemul.
- detecteaza tentativele de sabotaj, inclusiv taierea firelor care conecteaza sirena la centrala de alarma.
- va ofera posibilitatea programarii duratei de alarmare (de obicei intre 3 si 10 minute).

Sirena de exterior se monteaza intotdeauna la exterior (evident), la o inaltime recomandata de peste 3 metri, orientata catre o strada sau zona circulata. De ce peste 3 metri? Pentru ca nu doriti sa fie usor accesibila si pentru ca doriti ca sunetul generat de sirena sa fie cat mai eficient distribuit. De ce catre o zona circulata? Pentru ca o sirena de exterior nu proiecteaza undele sonore in toate directiile, ci doar in directia in care este orientata. Din acest motiv, pentru ca sirena sa fie auzita, este foarte important ca sunetul sirenei sa ajunga spre zona de interes. De obicei se orienteaza catre strada la care are acces imobilul.1. Paradox PS-128Un model extrem de dotat si sigur, la un pret bun. Este o sirena de calitate, compatibila cu orice model de centrala. O puteti folosi in combinatie cu orice sistem de alarma, de la orice producator. Se alimenteaza direct din centrala de alarma a sistemului si suporta acumulatori de back-up de 4Ah si 7Ah. Construita cu carcasa dubla, policarbonat si metal, pentru siguranta anti-sabotaj. Tot impotriva sabotajului sirena detecteaza smulgerea din perete, taierea si intreruperea cablurilor, moment in care declanseaza automat folosind acumulatorul de back-up. Tonul alarmei poate fi selectat din 7 variante diferite folosid jumperi interni. In plus, suporta 2 intrari separate de comanda pentru 2 sunete de alarma diferite de pe partitii diferite. Este dotata si cu mod de service, adica dezactivarea temporara a sirenei din centrala pentru a permite revizia sau reparatia sirenei. Testeaza calitatea acumulatorului o data la 6 ore sau la 24 ore. Este dotata si cu o iesire de alarma separata, care notifica centrala in cazul unei probleme tehnice (baterie descarcata, difuzor nefuntional, etc), iar centrala va notifica dispeceratul de paza sau telefonul dvs.2. Sirena cu cel mai bun raport pret/performantaDaca sunteti in cautarea unei sirene mai "de buget", modelul BS-1 este cea mai buna alegere. Are cel mai bun pret de pe piata si ofera o calitate peste medie pentru acesti bani. Este compatibila cu orice model de centrala de alarma. Construita din policarbonat pe exterior si carcasa metalica la interior petru protectie anti-sabotaj. Dotata si cu tamper anti-sabotaj in caz de smulgere din perete. Suporta acumulator backup de 4Ah sau 7Ah.3. Sirena premium BentelDaca doriti cea mai buna sirena de pe piata, cu cele mai multe dotari si cea mai buna constructie, va recomandam Bentel NEKA. Este o sirena de exterior cu flash compatibila cu orice sistem de alarma. Dotata cu functie inteligenta de auto diagnosticare prin care sirena verifica permanent starea de buna functionare. Carcasa este foarte solida, metal si policarbonat, foarte sigura impotriva sabotajului dar si a intemperiilor (temperatura de functionare: intre -25°C si +55°C).4. Bonus model wireless

Toate sirenele de la punctele 1, 2, 3 sunt sirena care se conecteaza la centrala de alarma prin cablu. Daca in cazul dumneavoastra pozarea de cablu iese din discutie, atunci aveti nevoie de o varianta complet wireless de sirena. Din pacate, cand vorbim de echipamente wireless de alarma, trebuie sa luam in considerare intotdeauna compatibilitatea dintre centrala de alarma si echipamentul wifi pe care doril sa-l conectam. In acest caz aveti nevoie de o centrala wifi si o sirena wifi de exterior care sa poata comunica. Iata si recomandarile noastre. Pentru un sistem de alarma wireless Paradox va recomandam modelul de sirena wifi SR150. Daca aveti un sistem DSC, atunci aveti nevoie de modelul WT4911. Sunt echipamente foarte performante, dar pretentioase, deci este foarte importanta pozitia de montaj pe care o alegeti. Sirena trebuie sa fie in raza de eficienta maxima radio a centralei pentru a nu avea probleme de comunicare.


Concluzii


Am incercat sa prezentam cateva recomandari din experienta noastra de instalatori. Daca aveti nelamuriri sau nevoie de sfaturi precise in legatura cu alegerea unei sirene nu ezitati sa ne scrieti in sectiunea de comentarii sau la adresa de email tehnic@supraveghere24.ro .

Cu stima
Echipa Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2020 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.