Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'ianuarie'

Cum aleg Rezolutia unui DVR si a unei Camere de Supraveghere

- 28 ianuarie 2014
Pana nu de mult, liniile TV (TVL) reprezentau unitatea de masura pentru rezolutia camerelor de supraveghere video analogice. Numarul de linii TV varia in general intre 420 si 1000 TVL, calitate suficienta pentru obtinerea de detalii semnificative, precum recunoasterea fetelor sau numerelor de inmatriculare, pana la distante de 4-5 metri fata de pozitia camerei.
Situatia s-a schimbat in ultimii ani odata cu aparitia tehnologiilor analog HD (HDTVI, HDCVI, AHD, HDSDI - Gasiti AICI un articol cu toate informatiile despre aceste tehnologii si diferentele dintre ele). Acum avem la dispozitie camere de supraveghere si DVR-uri capabile sa ofere rezolutii HD de 1 megapixel, 2 megapixeli, chiar 3 megapixeli.
Merita facuta si o mica paranteza si mentionam ca, desi rezolutia are un rol extrem de important in calitatea reala pe care o obtinem din imaginile finale, rezolutia nu este singurul factor demn de luat in considerare atunci cand alegem camere de supraveghere. Un senzor de imagine proiectat special pentru functionare atat ziua cat si noaptea, va oferi o calitate mult mai buna a imaginilor finale. Calitatea lentilei este de asemenea un element decisiv pentru a obtine imagini cat mai clare de la camera de supraveghere. Gasiti AICI ghidul nostru complet despre alegerea camerelor de supraveghere potrivite.
Noi va recomandam sa incepeti selectia unui sistem de supraveghere cu unitatea de inregistrare (DVR), nu cu camerele video. Un ghid complet despre alegerea DVR-ului potrivit dumneavoastra gasiti AICI. In plus, tutorialul nostru youtube despre alegerea DVR-ului potrivit va fi cu siguranta util.
Dar sa ne intoarcem la rezolutie. Rezolutia reprezinta numarul de puncte din care este formata imaginea pe care dumneavoastra o vedeti. Cu cat mai multe puncte in imagine, cu atat mai bogata imaginea in detalii. Deci, ideal este sa cautam rezolutii cat mai mari pentru camere si DVR, insa aceste echipamente trebuie sa fie si compatibile.

Este important ca rezolutia pe care o...
Comentarii (0)

Cum aleg un DVR? Ghid complet de achizitie a unui DVR

- 20 ianuarie 2014

Contrar parerii multor clienti, nu doar camerele de supraveghere sunt elemente important ale unui sistem de supraveghere, ci si DVR-ul. Intreg ansamblul camere+DVR trebuie sa functioneze in echilibru, iar DVR-ul este elementul central care primeste informatia bruta de la camera, o prelucreaza, o stocheaza pe hard-disk si o pune la dispozitia dumneavoastra (pe monitor, televizor, pe telefon mobil, pe laptop, pe PC, etc).

Cititi si ghidul nostru complet pentru ALEGEREA CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE POTRIVITE.

Datorita importantei DVR-ului am dedicat acest articol punctelor cruciale la care trebuie sa fiti atent atunci cand alegeti DVR-ul potrivit sistemului dumneavoastra.

Rezolutia DVR-ului

Alegeti rezolutia de afisare si inregistrare a DVR-ului in functie de calitatea pe care doriti sa o obtineti de la sistemul video. Practic, rezolutia ne ofera detaliile de care avem nevoie atunci cand urmarim imaginile video. Cu o rezolutie suficient de buna putem recunoaste persoane straine si numere de inmatriculare pe distante de pana la 30-40 de metri. Cu cat mai mare rezolutia cu atat mai bine.

Exista pe piata DVR-uri cu mai multe rezolutii de inregistrare. In ordine crescatoare a calitatii acestea sunt: CIF, 2CIF (sau half D1), D1, WD1, HD-720p, HD-1080p, HD-1530p. Evitati rezolutiile CIF, 2CIF, D1 si WD1 (960H). Aceste rezolutii sunt invechite si total depasite. Tehnologia a evoluat atat de mult, iar preturile au scazut suficient incat sa nu obtineti niciun avantaj cumparand DVR-uri ce folosesc aceste rezolutii.

Daca aveti un buget mai restrans optati pentru o rezolutie HD(1280x720 pixeli), eficienta pe distante de 10-12 metri. Este una din variantele cele mai bune ca raport pret/calitate datorita pretului foarte scazut si aplicabilitatii in foarte multe proiecte uzuale (magazine, baruri, restaurante, orice locatie cu distante mici si medii). Gasiti AICI astfel de DVR-uri.

Daca bugetul va permite puteti alege o unitate cu rezolutie Full HD de 2MP (1920x1080 pixeli)...

Comentarii (3)
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.