Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'ianuarie'

Cum aleg rezolutia unei camere de supraveghere?

- 28 ianuarie 2014
Pana acum cativa ani rezolutia camerelor de supraveghere analogice era masurata in linii TV (sau TVL). Acest numar de linii TV varia in general, in functie de modelul de camera, intre 420 si 1200 TVL, suficient ca din imaginile rezultate sa puteti obtine detalii cu adevarat utile, precum recunoasterea persoanelor sau numerelor de inmatriculare, pana la distante de maxim 5-6 metri. Si atat. Nu gaseati alternative mai performante decat daca ati fi apelat la camerele IP foarte scumpe.
Situatia s-a schimbat in ultimii ani odata cu aparitia tehnologiilor HD prin analog (TVI, CVI, AHD, SDI). Gasiti AICI un articol cu detalii despre fiecare tehnologie si diferentele dintre ele. Pe scurt, camerele de supraveghere cu aceste tehnologii sunt capabile sa ofere rezolutii foarte mari, incepand de la rezolutia deja banala HD de 1 Megapixel ( care este deja superiora rezolutiei vechi de 1200TVL), trecand prin 2 megapixeli FullHD, si mergand pana la 8 Megapixeli 4K. Iar progresul continua. Acum exista variante de unde un client poate alege pentru orice fel de solutie de supraveghere. Ca sa aveti si o comparatie vizuala, iata 2 exemple video de la 2 camere de supraveghere diferite. Prima imagine este de la o camera veche cu rezolutie 800TVL, iar a doua imagine este de la o camera TVI cu rezolutie 2 megapixeli. In acest moment puteti cumpara camera de 2 megapixeli la pret mai mic decat puteati cumpara camera de 800TVL acum 5 ani. Atat de mult a evoluat tehnologia.

 
Cateva cuvine si despre ce este "rezolutia". Imaginile pe care le vedem pe monitoare, televizoare, telefoane, tablete, etc, sunt imagini digitale formate din multe puncte mici, asezate unul langa altul, care privite privite de ochiul uman capata sens. Rezolutia este numarul de puncte (tehnic se numesc pixeli) din care este alcatuita o imagine digitala. Cu cat mai multe puncte (pixeli) in imagine, cu atat mai dense si concentrate detaliile pe care le vom putea recunoaste din imagine. In acest moment...
Comentarii (18)

Cum aleg un DVR? Ghid complet achizitie DVR

- 20 ianuarie 2014

Contrar celor mai multe pareri, nu doar camerele de supraveghere sunt elemente important ale unui sistem de supraveghere, ci si DVR-ul. Intreg ansamblul camere + DVR trebuie sa functioneze in echilibru, iar DVR-ul este elementul central, care primeste informatia bruta de la camere, o prelucreaza, o transforma in format digital, o stocheaza pe Hard-Disk si o pune la dispozitia dumneavoastra (pe monitor, televizor, pe telefon mobil, pe laptop, pe PC, etc). Prelucrarea semnalului brut de la camere si transformarea acestuia in format digital este extrem de important. Un DVR de calitate va fi capabil sa faca aceasta prelucrare si transformare de la analog la digital fara pierderi, rezultand in imagini clare, cat mai apropiate de realitate.

Datorita importantei DVR-ului am dedicat acest articol punctelor cruciale la care trebuie sa fiti atent atunci cand alegeti un DVR pentru viitorul dumneavoastra sistem de supraveghere.

Dupa ce parcurgeti acest ghid va trebui sa stiti si cum sa alegeti camerele de supraveghere potrivite locatiei. In acest sens va recomandam ghidul nostru complet pentru ALEGEREA CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE POTRIVITE.

Ne intoarcem acum la caracteristicile importante ale unui DVR.

Rezolutia de afisare si inregistrare a DVR-ului

Alegeti rezolutia de afisare si inregistrare a DVR-ului in functie de calitatea pe care doriti sa o obtineti de la sistemul video. Atentie! O prima capcana in care puteti cadea este sa confundati rezolutia de afisare live a imaginilor cu rezolutia la care DVR-ul poate stoca imagini. Aceste doua rezolutii pot fi diferite la unele modele de DVR. Este foarte important sa va asigurati ca rezolutia de inregistrare este la acelasi nivel cu rezolutia live, altfel imaginile din inregistrari vor fi mai slabe decat imaginile afisate in timp real.

Cateva cuvine si despre ce este "rezolutia". Imaginile pe care le vedem pe monitoare, televizoare, telefoane, tablete, etc, sunt imagini digitale formate din multe puncte mici, asezate unul...

Comentarii (6)
Arhiva blog
Copyright © 2025 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.