Close
Categorii
Meniu

Tipuri de Cabluri pentru Instalarea Camerelor de Supraveghere Analog

Camerele de supraveghere video au nevoie de conexiuni cu cabluri pentru alimentare electrica si pentru transmiterea semnalului video de la camera catre unitatea de stocare.

In acest articol discutam despre camerele de supraveghere analogice (analog clasic, AHD, HDTVI, HDCVI, HDSDI). Diferentele dintre aceste tipuri de camere de supreveghere in format analog le gasiti in articolul nostru despre comparatia dintre tehnlogiile analog.

Pentru transmiterea semnalului video exista mai multe variante de cabluri.

Principalele tipuri de cabluri ce pot fi folosite pentru transmiterea semnalului in supravegherea video sunt: cablul RCA, cablul coaxial, cablul de retea cu perechi torsadate - (UTP, STP, FTP etc.) si fibra optica.

cablu rca

Cel mai raspandit este in general cablul coaxial cu mufa BNC, care are avantajul pretului scazut si pierderilor reduse de semnal. Spre deosebire de cablul RCA (vezi imagine) - util pe distante foarte mici, coaxialul permite transmiterea semnalului pe distante mult mai lungi, fiind o solutie folosita la scara larga de providerii de internet/televiziune prin cablu.

Exista mai multe tipuri de cablu coaxial  folosit in CCTV (televiziunea cu circuit inchis - categorie din care face parte si supravegherea video) - vezi imaginea de mai jos.

diferente cabluri coaxial
cablu cctv
  • Coaxial RG 58 / RG 59. Mult mai flexibil, maleabil si usor de pozat decat alte tipuri de cabluri coaxial. Pricipalul dezavantaj al cablului coaxial RG58 / RG59 este pierderea mai mare de semnal, in special la frecvente inalte. Acest aspect limiteaza mult distantele pe care poate fi folosit eficient.
  • Coaxial RG6. Este mult mai gros decat RG 58/59 si poate transmite semnalul video pe distante mult mai lungi, fara pierderi de semnal.
  • Cablu CCTV (vezi imaginea stanga) este un cablu coaxial care are atasate fire de alimentare pentru camerele de supraveghere.

Mufele BNC folosite pentru cablare sunt de doua tipuri: cu lipire sau cu infiletare. Cele cu lipire sunt mult mai practice, fiind usor de sertizat fara instrumente speciale (un cuter este suficient) direct la fata locului.

Odata cu aparitia transceiverelor cu dimensiuni mici, semnalul video si tensiunea electrica pentru alimentarea camerelor se poate transmite si prin intermediul cablului de tip twised pair ( cunoscut si sub numele de cablu de retea). Avantajul major consta in faptul ca pe cele patru perechi de fire din acet tip de cablu se pot transmite 4 semnale diferite. In plus acesta este mult mai usor si mai flexibil.

Iata cum se realizeaza cablarea camerelor de supraveghere folosind cablu de retea si video balun.

Profesionistii din industrie ofera si solutii bazate pe fibra optica, solutii ce sunt destul de scumpe, insa transmit semnalul video fara pierderi. Din cauza costurilor ridicate, in prezent fibra optica este folosita in special pentru distante foarte mari , in solutii unde nu exista alta modalitate de cablaj.

In final, va oferim distantele maxime pentru care pot fi folosite diverse tipuri de cablu:

  • Fibra optica: 20.000m
  • Cablu de retea UTP ( sau FTP, FTP, STP) cat 5 cu transceiver (video balun) activ: 3.200m
  • Cablu de retea UTP (FTP, SFTP) cat 5 cu transceiver (video balun) pasiv: 300m
  • Cablu coaxial RG6: 200m
  • Cablu coaxial RG59: 100m
  • Cablu coaxial CCTV: 100m
  • Cablu RCA: 7m

Contactati-ne!

Speram ca este util acest articol despreTipurile de cabluri ce pot fi folosit la Instalarea Camerelor de Supraveghere Analog. Pentru alte sfaturi sau orice alte neclaritati, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro, va oferim Consultanta Gratuita chiar daca nu cumparati sistemul de supraveghere de la noi.

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 13.04.2017 12:03
Va rog un raspuns :  Prin modificarea  unor pozitii ale camerelor am ramas cu mai multe cabluri UTP  de diferite  lungimi.  Aceste pot fi lipite , respectand culorile , fara sa influenteze calitatea video ? va multumesc.
Creat pe: 14.05.2017 21:00
eu am cumparat de la Dvs. un DVR plus camere , v-am rugat  sa-mi dati si mie unele informatii legate de  acest sistem , am primit cateva , recunosc, dar de la un moment cand  va sunam pentru unele  informatii imi inchideati telefonul . ultima data doream sa achizitionez camera IP dar de la numarul de telefon  de mai sus sa inchis telefonul atunci cand am dorit sa vorbesc cu Dvs.
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.