Close
Categorii
Meniu

Sisteme AHD de Supraveghere Video: Avantaje, Exemple

Sistemele de supraveghere video AHD (compuse din camere de supraveghere AHD si DVR-uri AHD) sunt sisteme de supraveghere video in format analogic cu rezolutie HD. La montajul acestor sisteme se foloseste cablu coaxial pentru a transmite imagini HD de la camerele de supraveghere la DVR. In acest moment, standardul AHD suporta rezolutii HD de 720p si 1080p.

Montaj: Ce fel de cablu pot sa folosesc?

Exista doua variante:

  1. Camerele AHD se conecteaza la DVR folosind acelasi tip de cablu coaxial ca si camerele analogice clasice, anume cablu coaxial RG59 sau RG6. Unul din avantajele majore ale tehnologiei AHD este ca folosind cablu coaxial RG59 putem transmite semnal video de calitate, fara pierderi, pe distante mari. Din experienta, am folosit cablu coaxial RG69 si camere AHD pe distante de 200 metri.
  2. Mai exista o varianta de cablaj, cea cu cablu de retea UTP / FTP si adaptor de tip Video Balun, varianta eficienta pe distante de pana la 300 metri.

Exemple: Diferente de calitate imagine intre AHD si analogic 960H

Imaginile de mai jos reflecta foarte clar diferenta dintre cele doua variante. Prima imagine este o captura luata de pe o unitate clasica analog 960H de 1000TVL, iar a doua este o captura luata de pe o unitate AHD cu rezolutie 720p.

Camera 960H CCTV analog
Camera 720p AHD

Exemple Video cu camere de supraveghere AHD

Camera exterior AHD Envio 1.3 megapixel, 720p, IR noaptea:

Camera exterior AHD Envio 1.3 megapixel, 720p, ziua:

Camera dome interior / exterior AHD Envio 1.3 megapixel, 720p, ziua:

Avantaje ale sistemelor de supraveghere AHD

Solutia AHD pare sa raspunda corect tuturor pretentiilor legate de camerele HD analog.

  • Modalitatea simpla de instalare si configurare este identica cu tehnologia clasica.
  • Instalatorii pot folosi acelasi cablu coaxial folosit si la sistemele clasice, deci se face economie de materiale si solutia este deja verificata.
  • Distantele pe care tehnologia este eficienta sunt identice cu distantele de la sistemele vechi, analog.
  • Se poate folosi varianta cablajului cu cablu UTP / FTP si video balun pentru cei ce doresc asta.
  • Preturile sunt mici - foarte apropiate de tehnologia clasica analog.
  • Exista unitati hibride DVR disponibile ce permit utilizatorilor sa foloseasca simultan atat camere analog HD cat si camere clasice analog 960H. Acest avantaj va permite posesorilor de sisteme vechi sa pastreze camerele existente si doar sa imbunatateasca sistemul acolo unde este nevoie

Vor disparea camerele analogice clasice?

Raspunsul la aceasta intrebare nu este simplu. Presupunerea noastra este ca vor mai exista pe piata pentru ceva ani, insa utilizarea lor se va restrange drastic.

Tehnologia analog este foarte stabila si preturile sunt foarte bune. Existau supozitii ca tehnologia analog urma sa fie eliminata de pe piata inca din anul 2007, cand camerele IP megapixel invadau piata. Camerele IP, cu toate avantajele lor, s-au dovedit a fi prea sofisticate si dificil de instalat pentru multe persoane, iar pretul acestora nu a coborat niciodata suficient pentru a deveni varianta optima in orice situatie. La polul opus, inca exista solutii optime ce se pot construi cu camere analog 960H.

In concluzie, ne asteptam ca tehnologia clasica sa existe pe piata in continuare intr-o forma mai redusa, iar grosul sistemelor de supraveghere analog sa fie ocupat de piata AHD.

Modele Camere de Supraveghere AHD

Pentru o gama completa de modele de camere AHD, detalii despre acestea, impreuna cu preturi si review-uri, va invitam sa accesati categoria noastra dedicata acestei tehnologii.

Contactati-ne!

Speram ca sunt utile aceste informatii si exemple despre tehnologia AHD Pentru alte sfaturi sau orice alte neclaritati, nu ezitati sa ne contactati, va oferim Consultanta Gratuita chiar daca nu cumparati sistemul de supraveghere de la noi.

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.