Close
Categorii
Meniu

Montarea unui HDD intr-un DVR / NVR

Orice unitate de stocare, fie DVR sau NVR, foloseste cel putin un Hard Disk intern pentru stocarea de inregistrari. Desigur, exista si alte variante de stocare, insa varianta clasica ramane cea pe Hard-Disk, montat in interiorul unitatii de inregistrare.

In continuare va prezentam un ghid complet pentru instalarea unui Hard-Disk in interiorul unui DVR Hikvision, insa puteti folosi acest tutorial pentru montarea unui Hard-Disk pe orice model de DVR sau NVR de pe piata. Pasii sunt identici.

Ca ultima mentiune, in tutorial vom folosi termenul "HDD" pentru a denumi un Hard-Disk.

Montarea HDD-ului nu este un pas dificil, dar este recomandata o mica pregatire. Iata ce aveti de facut:

1. Alegeti un Hard Disk tip SATA, compatibil cu DVR-ul

Ce este un HDD SATA? Exista 2 tipuri de HDD-uri. SATA si IDE. Pentru sisteme de supraveghere se folosesc HDD-uri SATA. Un Hard-Disk SATA este un HDD care foloseste conectori tip SATA pentru legatura cu placa de baza. Il recunoasteti dupa conectorii de date si alimentare. Aveti mai jos o imagine cu conectorii unui HDD SATA si cu conectorii unui HDD IDE. Este foarte greu sa mai gasiti un Hard-Disk nou care sa nu fie SATA, insa e bine sa fiti atent.

Compatibil cu DVR-ul? Unele HDD-uri nu sunt compatibile cu unele DVR-uri. Lista de HDD-uri compatibile cu un anumit DVR ar trebui sa o gasiti pe pagina oficiala a producatorului acelui DVR. Daca nu aveti acces la aceasta lista, furnizorul DVR-ului trebuie sa va poata sugera un HDD compatibil cu DVR-ul comercializat de ei.

Un exemplu bun de incompatibilitate intre un Hard-Disk si un DVR este seria de HDD-uri "BLUE" de la Western Digital, care NU este recomandata pentru supraveghere video. Daca veti folosi un HDD WD BLUE pentru surpaveghere video va puteti lovi de multe probleme.

Ideal este sa folositi un Hard-Disk recomandat de furnizorul DVR-ului. Daca nu puteti obtine o recomandare, atunci incercati sa optati pentru un Hard-Disk din seria "Purple" de la Western Digital, sau "SkyHawk" de la Seagate.

Toate HDD-urile din oferta noastra sunt compatibile cu toate DVR-urile si NVR-urile pe care le comercializam.

montare_hard_dvr_sata_idemontare_hard_dvr_wd_blue

2. Fiti sigur sa aveti la indemana urmatoarele:
- surubelnita “stea” de dimensiuni mici sau medii.
- suruburi pentru prindere HDD. Acestea se gasesc, de obicei, in cutia DVR-ului.
- cablu date SATA pentru legatura date dintre HDD si placa de baza a DVR-ului.
- cablu de alimentare SATA pentru legatura alimentare dintre HDD si placa de baza a DVR-ului.

montare_hard_dvr_2

montare_hard_dvr_1

2. Scoateti capacul DVR-ului prin desurubarea fiecarui surub de prindere. Unele DVR-uri folosesc 4 suruburi, altele mai multe. Depistati si extrageti, cu rabdare, fiecare surub si puneti-le la loc sigur. Va trebui sa prindeti la loc capacul la final.

montare_hard_dvr_3


3. Identificati orificiile de prindere ale HDD-ului, din interiorul DVR-ului

montare_hard_dvr_4

4. Prindeti de HDD conectorii de date si alimentare

montare_hard_dvr_5

5. Asezati, de proba, HDD-ul deasupra pozitie finale de prindere si verificati lungimile cablurilor de date si alimentare. Aceste trebuie sa fie suficient de lungi pentru a le putea introduce in mufele corecte de pe placa de baza a DVR-ului. 

montare_hard_dvr_6

6. Ridicati HDD-ul de pe pozitia de proba si prindeti, cu doar una-doua infiletari, suruburile dedicate HDD-ului in orificiile lor. Suruburile se infileteaza doar cat sa nu cada. Pastrati loc intre capatul surubului si HDD pentru a putea trece la pasul 7.

montare_hard_dvr_7

7. Introduceti HDD-ul, cu suruburile partial stranse, in lacasul dedicat. Orificiile permit introducerea capetelor de surub si ofera un mic spatiu de glisare pentru ca HDD-ul sa ajunga in pozitia finala.

montare_hard_dvr_8

8. Strangeti suruburile pana la capat pentru fixarea permanenta a HDD-ului.

9. Introduceti conectorii date si alimentare in placa de baza.

montare_hard_dvr_9

10. Puneti capacul la loc.

11. Din meniul HDD al DVR-ului va trebui sa initializati Hard-ul pentru a incepe inregistrarea.

Echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie daca aveti solicitari sau intrebari.

Cu stima,

Istrate Alexandru

Ing. Sisteme Securitate


Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 28.03.2018 18:25
super explicit...MULTUMESC!!!
Creat pe: 22.04.2018 20:52
Bravo sunteti tari!!!
Creat pe: 01.01.2019 9:21
Buna ziua,am un dvr samsung nou și îmi da oneroase la pornire :switch VGA freeze-view-return
Nu înțeleg ce are,nu Răspunde la nimic nici la telecomanda,mă puteți ajuta?
Creat pe: 29.11.2020 14:27

Buna ziua! Recent am instalat un hard disk intr-un dvr,iar cand am intrat in meniul dvr-ului am constatat ca nu imi vede harul,trebuie fornatat cumva inainte sau instalat cumva windows sau ceva program,eu doar am achizitionat hardul si l-am montat.
Creat pe: 29.11.2020 14:54
Nu va vede HDD-ul pt ca nu este compatibil cu DVR-ul. Ati luat cel mai probabil un model de HDD pentru PC-uri si nu pentru DVR-uri.
Creat pe: 15.12.2022 4:17
<a href=https://bestcialis20mg.com/>generic 5mg cialis best price</a> Moreover, IVF pregnancy rates in women who undergo a salpingectomy for hydrosalpinx are about 40, and the risk of having an ectopic pregnancy in IVF in patients who have been operated on is 2
Creat pe: 19.12.2023 5:10
lipitor pantoprazole sodium itopride hydrochloride capsules in hindi Please clarify whether Icahn s claims have actually been dismissed <a href=http://propecias.buzz>finpecia usa</a>
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.