Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sistemul de Alarma Ieftin si Bun

Deoarece articolul nostru despre Sistemul de supraveghere bun si ieftin a fost foarte bine primit, am decis sa va oferim un articol echivalent si pentru sisteme de alarma, Sistem de alarma bun si ieftin.

In continuare vom prezenta in detaliu un sistem de alarma complet, cu aparatura de calitate, la un pret accesibil. Acest articol a fost revizuit si adaptat pentru anul 2019-2020.

Iata criteriile pe care acesst sistem le indeplineste:

1. Fiabilitate

Un sistem de alarma trebuie sa functioneze zeci de ani fara defectiuni, doar cu mici revizii semestriale. Vom alege deci pentru sistemul nostru echipamente de la un producator serios si cu vechime, in niciun caz ceva fara nume de pe raftul unui supermarket. Nimeni nu doreste sa se loveasca de probleme la  doar cateva zile de la instalarea sistemului. Avem nevoie de un sistem cu suport tehnic, despre care sa stim ca nu ne va lasa la greu si care va rezista in timp.

2. Eficienta

Un sistem de alarma este eficient daca este capabil sa detecteze toate persoanele care patrund in zonele protejate de sistem, fara scapari si alarme false. Sistemul pe care il asamblam in continuare ofera: detectie si avertizare prompta, acoperire completa, fara alarme false. Ne vom orienta catre un numar nimim de echipamente, dar alese corect, cu care sa ne protejam complet locatia. Doar un astfel de sistem ofera siguranta si liniste proprietarului.

3. Instalare si utilizare usoara

Instalarea si configurarea echipamentelor de alarma este in general o sarcina destul de dificila, cu multe surprize si posibile probleme frustrante. Din acest motiv sistemul de alarma pe care il construim vine la pachet cu manual si suportul nostru tehnic. Daca doriti putem realiza configurarea completa a sistemului inainte de a livrarea spre dumneavoastra. Trebuie doar sa mentionati acest lucru cand ne contactati.

4. Compatibilitate intre componente

O mare problema la instalarea unui sistemde alarma este compatibilitatea dintre componentele sistemului. Uneori apar probleme de compatibilitate chiar intre echipamente de la acelasi producator. Pare ciudat, dar situatia exista, iar cine nu are experienta in domeniu nu va sti ce sa faca. Din acest motiv, toate echipamentele cu care vom alcatui sistemul sunt echipamente testate de echipa noastra tehnica in proiecte proprii. Centrala, sirena, tastatura, detectoarele si senzorii, toate functioneaza perfect impreuna.

5. Pretul cat mai Mic

Cum spune si titlul articolului, cautam nu numai un sistem de calitate, ci sistemul care ofera calitatea dorita la pretul cel mai mic. Sistemul de alarma bun si ieftin nu este un sistem scump, este un sistem care ofera tot ce avem nevoie, la pretul cel mai mic posibil. Din fericire exista producatori seriosi de echipamente de securitate care ofera calitate la preturi decente. Ca sa nu cheltuiti mai mult decat trebuie ne-am documentat si am alcatuit o lista de produse compatibile si de calitate pentru fiecare componenta a sistemului, apoi din acea lista am ales produsul cu pretul cel mai mic, astfel incat costul total al sistemului sa fie minim.

Alcatuirea sistemului

1. Centrala de alarma

Vom porni alcatuirea sistemului cu nodul cel mai important, centrala de alarma. Centrala este "creierul" intregului sistem. Acolo se aduna toata informatia de la senzori, acolo se proceseaza aceasta informatie, acolo se stabileste daca s-a produs o efractie sau nu, de acolo pleaca semnalul de alarma. O centrala de calitate este esentiala pentru un sistem de alarma solid.

Am ales 2 modele de centrale care respecta toate conditiile enumerate mai sus, ambele modele de la producatorul Canadian Paradox. Am ales 2 modele pentru ca dorim sa va oferim 2 variante de sistem de alarma bun si ieftin - un sistem pe fir si un sistem wireless. Asa deci, prima centrala este o centrala care foloseste cabluri pentru a se conecta senzorii, iar a doua centrala se conecteaza wireless (prin unde radio) cu senzorii.

Sistemele pe fir au pretul cel mai scazut, dar au nevoie de cabluri care sa conecteze senzorii la centrala. Sistemele wireless sunt ceva mai scumpe, dar pot functiona fara cabluri inestetice. In functie de buget si preferinte veti alege una din cele doua variante. In orice caz, ambele centrale se remarca prin:

  • pret scazut raportat la dotarile pe care le ofera
  • versatilitate
  • programare usoara
  • fiabilitate testata si demonstrata in peste 20 de ani
Centrala Alarma Paradox MG5000

Centrala pe fir recomandata este SP5500 de la Paradox. O centrala pe fir cu 5 zone si 2 partitii. Cele 5 zone sunt suficiente pentru majoritatea locatiilor. Fiecare incapere din locatia pe care doriti sa o protejati va avea cate o zona alocata. Intr-o zona pot functiona simultan mai multi senzori.

Centrala wireless recomandata este MG5000 de la Paradox. O centrala wireless cu 32 zone wireless, dar si cu 2 zone pe fir. Zonele wireless pot fi folosite pentru conectarea de senzori wireless. Zonele pe fir pot fi folosite pentru conectarea de senzori pe fir.

Centrala de alarma este livrata intr-o cutie metalica de protectie si se monteaza cel mai des in apropierea tabloului electric al locatiei. In aceasta cutie vor sta : centrala de alarma, transformatorul si un acumulator de rezerva care ofera curent sistemului de alarma in cazul unei pene de curent.

2. Tastatura

Tastatura este echipamentul care permite utilizatorului sa interactioneze cu sistemul de alarma. Folosind tastatura armam, dezarmam si configuram sistemul de alarma. Tastatura se monteaza pe un perete interior, in apropierea usii de acces in locatie.

Recomandam tastatura Paradox K10. Este o tastatura pe fir pe care o putem folosi impreuna cu ambele centrale recomandate. De ce recomandam o tastatura pe fir pentru un sistem wireless? Foarte simplu. Clientii cu sisteme wireless folosesc in 99% din timp telecomanda pentru armare si dezarmare. In aceasta situatie tastatura poate fi montata in apropierea centralei si conectata pe fir. Astfel, clientul are optiunea tastaturii in cazul in care pierde telecomanda, dar nu trebuie sa cheltuie bani multi pentru o tastatura wireless (sunt foarte scumpe si nu foarte fiabile).

3. Detectoare si senzori

Acum trebuie alegem detectoarele pe care le vom folosi impreuna cu centrala. Detectoarele (numite si senzori) sunt echipamentele care detecteaza un intrus si trimit un semnal catre centrala de alarma.

Contact Magnetic

Din start vom opta pentru folosirea contactelor magnetice  pentru usi si geamuri cu risc ridicat. Contactul magnetic este un dispozitiv simplu, dar foarte eficient. Rolul unui contact magnetic este de a depista o posibila fortare de usa sau geam inainte ca intrusul sa patrunda in locatie. Acesta este un mare avantaj. 99% din tentativele de spargere vor fi abandonate daca sistemul declanseaza alarma cu intrusul inca la exterior. In momentul in care acesta deplaseaza geamul sau usa din pozitia ei fixa cu 1 centimetru, alarma declanseaza instantaneu. Gasiti in link-urile de mai jos contacte magnetice pe fir si wireless, de culoare alba sau maro.

Contact magnetic pe fir - Alb

Contact magnetic pe fir - Maro

Contact magnetic wireless - Alb si Maro

Senzor Clasic de Miscare PIR

In continuare vom alege adauga si un detector de miscare tip PIR. Acest tip de senzor si-a dovedit eficienta in timp, iar costul redus il face o alegere buna pentru un sistem complet.

Pentru un sistem pe fir puteti opta pentru PIR 476 de la Paradox, un detector extrem de raspandit si eficient, la un pret accesibil.

Pentru un sistem wireless puteti opta pentru PIR PMD2P de la Paradox, un detector wireless de cea mai buna calitate.

Vom evita folosirea detectoarelor de geam spart. Sunt scumpi, iar numarul alarmelor false pe care le genereaza este prea mare pentru a fi luati in considerare. Senzorii de vibratie sunt eficienti, insa datorita probabilitatii mici ca un intrus sa va sparga zidul pentru a intra in casa vom alege sa nu ii folosim.

Sirena de exterior cu acumulator

Mai departe alegem modalitatea prin care vom fi avertizati sonor de orice eveniment. Sirena de exterior este solutia de baza pentru avertizare si alungare intrusi. Pentru solutii de interior va recomandam sirena ES-103, iar pentru solutii de exterior va recomandam sirena HCF6 cu acumualtor inclus, protectie metalica si randament acustic ridicat.

In final vom trece in revista alte echipamente si materiale necesare pentru finalizarea proiectului.

Va trebui sa folosim cablu antiefractie pentru un sistem pe fir (rola 100m - 99RON).

Daca avem un sistem wireless avem nevoie si de o telecomanda pentru utilizare usoara. Recomandam telecomanda Paradox REM15.

Daca dorim sa primim avertizari prin SMS pe telefonul mobil de la sistemul de alarma va trebui sa montam un modul SMS Paradox PCS250.

La final, componentele sistemului nostru de alarma trebuie sa fie:

- centrala wireless sau centrala pe fir, in cutie metalica cu transformator

- tastatura

- detectoare de miscare PIR 476

- contacte magnetice

- sirena de exterior sau sirena de interior

- acumulator backup pentru centrala

- telecomanda (daca am ales un sistem wireless)

Puteti construi sistemul dumneavoastra folosind oricati senzori aveti nevoie. Noi va promitem preturi bune, livrare rapida si suport tehnic complet.

Contactati-ne!

Pentru oferte, comenzi, informatii suplimentare ne puteti contacta la numarul de telefon: 0728 08 70 08 sau la adresa de mail: comenzi@supraveghere24.ro . Oferim Consultanta Gratuita.

Cu stima,
Istrate Alexandru
Ing. Sisteme Securitate
Supraveghere24.ro
Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.