Close
Categorii
Meniu

Sistemul de alarma ieftin si bun

Deoarece articolul nostru despre alegerea Sistemului de supraveghere bun si ieftin a fost foarte bine primit, am decis sa va oferim un articol echivalent si pentru sisteme de alarma. Deci, iata un sistem de alarma bun si ieftin.

Vom prezenta mai intai criteriile pe care sistemul de alarma trebuie sa le indeplineasca, apoi vom construi sistemul pas cu pas, echipament cu echipament.

Iata criteriile pe care sistemul nostru le indeplineste:

1. Fiabilitate

Un sistem de alarma trebuie sa functioneze zeci de ani fara defectiuni, doar cu mici revizii semestriale. Deci, vom alege pentru sistemul nostru echipamente de la un producator serios, cu reputatie confirmata pentru calitate si fiabilitate (Paradox). Nimeni nu doreste sa se loveasca de probleme tehnice dupa doar 2-3 saptamani de la instalarea sistemului. Avem nevoie de un sistem cu suport tehnic, despre care sa stim ca nu ne va lasa la greu si care va rezista in timp.

2. Eficienta

Un sistem de alarma este cu adevarat eficient doar daca este capabil sa detecteze toate persoanele care patrund in zonele protejate de sistem, fara scapari si alarme false. Sistemul pe care il asamblam in continuare ofera: detectie si avertizare prompta, acoperire completa, fara alarme false. Ne vom orienta catre un numar minim de echipamente (pentru costuri cat mai reduse), dar alese corect, cu care sa protejam complet locatia.

3. Instalare usoara si utilizare intuitiva

Instalarea si configurarea echipamentelor anti-efractie este in general o sarcina destul de dificila, cu multe surprize si probleme frustrante. Din acest motiv sistemul de alarma pe care il construim include manual si suport tehnic. Oferim inclusiv configurarea completa a sistemului inainte de livrare. Trebuie doar sa mentionati ca doriti configurarea cand ne contactati.

4. Compatibilitate intre componente

O mare problema la instalarea unui sistem de alarma este compatibilitatea dintre componentele sistemului. Uneori apar probleme de compatibilitate chiar intre echipamente de la acelasi producator. Ciudat, dar situatia exista, iar cine nu are experienta in domeniu nu va sti ce sa faca. Din acest motiv, toate echipamentele din acest sistem au fost testate de echipa noastra tehnica in proiectele si montajele societatii noastre. Centrala, sirena, tastatura, detectoarele si senzorii, toate functioneaza perfect impreuna.

5. Pretul cat mai Mic

Cum spune si titlul articolului, cautam nu numai un sistem de calitate, ci sistemul care ofera calitatea necesara la pretul cel mai mic posibil. Din fericire, producatorul Paradox are destule produse de calitate si la preturi foarte bune.

Componentele sistemului

1. Centrala de alarma

Discutam mai intai despre componenta cea mai importanta, centrala de alarma. Centrala este "creierul" intregului sistem. Acolo se aduna toate semnalele trimise de senzori si tastatura, acolo se proceseaza acele semnale. Centrala este cea care stabileste daca s-a produs o efractie, daca a aparut o eroare tehnica, daca sistemul trebuie armat sau dezarmat, etc. O centrala de calitate este esentiala pentru un sistem de alarma solid.

Exista centrale care se conecteaza la restul echipamentelor wireless sau pe fir. Ca sa aveti ambele optiuni am ales sa recomandam 2 modele de centrala Paradox. Una pe fir si una wireless.de calitate de la Paradox. Un model care se conecteaza cu restul componentelor prin cablu si un model wireless.

Sistemele conectate prin cablu au pretul cel mai scazut, dar folosesc cabluri inestetice pentru a conecta toate componentele cu centrala. Sistemele wireless sunt ceva mai scumpe, dar pot functiona complet fara cabluri inestetice. In functie de buget si preferinte veti alege una din cele doua variante.

Centrala Alarma Paradox MG5000

Centrala pe fir recomandata este SP5500 de la Paradox. O centrala pe fir cu 5 zone si 2 partitii. Cele 5 zone sunt suficiente pentru majoritatea locatiilor uzuale (case, apartamente, birouri). Fiecare incapere din locatia pe care doriti sa o protejati va avea cate o zona alocata si intr-o zona pot functiona simultan mai multi senzori.

Centrala wireless recomandata este MG5000 de la Paradox. O centrala wireless cu 32 zone wireless, dar si cu 2 zone pe fir. Zonele wireless pot fi folosite pentru conectarea de senzori, tastaturi, sirene wireless. Zonele pe fir pot fi folosite pentru conectarea de echipamente pe fir.

Centrala de alarma este livrata intr-o cutie metalica de protectie si se monteaza cel mai des in apropierea tabloului electric din locatie. In aceasta cutie metalica vor sta: centrala de alarma, transformatorul si un acumulator de rezerva care ofera curent sistemului de alarma in cazul unei pene de curent.

2. Tastatura

Tastatura permite utilizatorului sa interactioneze cu sistemul de alarma. Folosind tastatura armam, dezarmam si configuram sistemul de alarma. Tastatura se monteaza pe un perete interior, in apropierea usii de acces in locatie.

Recomandam tastatura Paradox K10. Este o tastatura pe fir pe care o putem folosi pentru ambele centrale recomandate. De ce recomandam o tastatura pe fir pentru un sistem wireless? Foarte simplu. Clientii cu sisteme wireless folosesc in 99% din timp telecomanda pentru armare si dezarmare. In aceasta situatie tastatura poate fi montata in apropierea centralei si conectata pe fir. Astfel, clientul are optiunea tastaturii in cazul in care pierde telecomanda, dar nu trebuie sa cheltuie bani multi pentru o tastatura wireless (sunt foarte scumpe si nu foarte fiabile).

3. Detectoare si senzori

Acum trebuie alegem detectoarele pe care le vom folosi impreuna cu centrala. Detectoarele (numite si senzori) sunt echipamentele care detecteaza un anumit eveniment si trimit un semnal catre centrala de alarma. Exista mai multe tipuri de senzori, fiecare cu un scop precis.

Contact Magnetic

Din start vom opta pentru folosirea contactelor magnetice  pentru usi si geamuri cu risc ridicat. Contactul magnetic este un dispozitiv simplu si ieftin, dar foarte eficient. Rolul unui contact magnetic este de a depista o posibila fortare de usa sau geam inainte ca intrusul sa patrunda in locatie. Acesta este un mare avantaj. 99% din tentativele de spargere vor fi abandonate daca sistemul declanseaza alarma si intrusul este inca afara. In momentul in care geamul este fortat si deplasat din pozitia normala inchisa (chiar si cu 1 centimetru) alarma declanseaza instantaneu. Gasiti in link-urile de mai jos contacte magnetice pe fir si wireless, de culoare alb sau maro.

Contact magnetic pe fir - Alb

Contact magnetic pe fir - Maro

Contact magnetic wireless - Alb si Maro

Senzor Clasic de Miscare PIR

In continuare vom adauga si senzori de miscare tip PIR. Acest tip de senzor si-a dovedit eficienta in timp, iar costul redus il face o alegere buna pentru un sistem complet.

Pentru un sistem pe fir puteti opta pentru PIR 476 de la Paradox, un detector extrem de raspandit si eficient, la un pret accesibil.

Pentru un sistem wireless puteti opta pentru PIR PMD2P de la Paradox, un detector wireless de cea mai buna calitate.

Vom evita folosirea detectoarelor de geam spart. Sunt scumpe, iar numarul alarmelor false pe care le genereaza este prea mare pentru a fi considerati fiabili. Mai exista senzori de vibratie, care sunt eficienti, insa datorita probabilitatii mici ca un intrus sa patrunda prin spargerea zidului am ales sa renuntam la acest tip de senzor.

Sirena de exterior cu acumulator

Mai departe alegem modalitatea prin care sistemul va semnala sonor orice eveniment. Sirena de exterior este solutia de baza pentru avertizare sonora si alungare intrusi. Pentru solutii de interior va recomandam sirena ES-103, iar pentru solutii de exterior va recomandam sirena HCF6 cu acumualtor inclus, protectie metalica si randament acustic ridicat.

Acestea sunt echipamentele obligatorii pentru punerea in functiune a unui sistem de alarma complet functional. In continuare vom enumera si alte echipamente utile, dar nu indispensabile. Depinde de preferintele dumneavoastra.

Daca alegem un sistem wireless este recomandat sa folosim si o telecomanda pentru armare / dezarmare usoara. Recomandam telecomanda Paradox REM15.

Daca dorim sa primim avertizari prin SMS pe telefonul mobil de la sistemul de alarma va trebui sa montam un modul SMS Paradox PCS250.

Ca un inventar final, componentele sistemului nostru de alarma trebuie sa fie:

- centrala in cutie metalica (wireless pe fir)

- tastatura

- senzori de miscare PIR 476

- contacte magnetice

- sirena de exterior si / sau sirena de interior

- acumulator rezerva pentru centrala

- telecomanda (daca am ales un sistem wireless)

Puteti construi sistemul dumneavoastra folosind orice numar de senzori doriti. Noi va promitem consultanta gratuita, preturi bune pentru echipamente, livrare rapida si suport tehnic complet.

Contactati-ne!

Pentru oferte, comenzi si informatii suplimentare ne puteti contacta la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau folosind formularul de CONTACT.

Cu stima,
Istrate Alexandru
Ing. Sisteme Securitate
Supraveghere24.ro
Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.