Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2016' 'februarie'

Ce Hard Disk (HDD) sa Aleg pentru Sistemul meu de Supraveghere Video

- 23 februarie 2016

Alegerea hard disk-ului potrivit sistemului de supraveghere pe care il folositi este o provocare. Hard disk-urile, pe langa capacitatea de stocare mai mare sau mai mica, difera unul fata de celalalt din multe alte puncte de vedere. Hard disk-urile sunt construite cu anumite scopuri si intrebuintari proiectate din fabrica. Sa luam ca exemplu hard disk-ul unui laptop sau calculator personal. Aceste unitati, desi folosite des, nu sunt active 24 / 24. De cele mai multe ori inchidem laptopul sau PC-ul seara sau cand plecam in concediu. Nu dorim insa sa inchidem niciodata DVR-ul sau NVR-ul care stocheaza inregistrarile sistemului de supraveghere. Hard Disk-ul utilizat pentru stocarea de inregistrari video functioneaza fara oprire, se roteste non-stop, stocheaza non-stop informatie, deci are nevoie de o constructie mai robusta pentru a face fata utilizarii mai intense.

La alegera unui hard-disk pentru un sistem de supraveghere trebuie sa luati in considerare uramtorii factori.

1. Capacitatea de stocare

Acesta este aspectul cel mai important al stocarii. Un hard de capacitate foarte mare pentru o singura camera de supraveghere este o risipa, un hard prea mic nu va oferi stocare suficienta, iar alegerea la intamplare nu este o optiune sanatoasa. Este nevoie de putina matematica. O formula exacta de calcul a spatiului necesar pentru un hard este greu de pus la punct datorita multitudinii de factori ce afecteaza calculul (numarul de camere, tipul camerelor, rezolutia, compresia, numarul de zile de inregistrare necesare, numarul de ore zilnice de inregistrare, etc).

Cu toate acestea, o estimare destul de exacta pentru spatiul de stocare necesar pentru un sistem de supraveghere poate fi obtinuta cu formula:

T = N x H x Z x G

unde:

T = spatiu total necesar pentru sistemul de supraveghere. Aceasta este informatia care ne intereseaza.

N = numarul de camere din sistem

H = numarul de ore din zi in care sistemul inregistreaza (daca sistemul este setat sa inregistreze non...

Comentarii (23)

Cum sa-ti Monitorizezi Autoturismul Parcat la Bloc

- 4 februarie 2016

Va prezentam o solutie eleganta, eficienta si accesibila pentru monitorizarea autoturismului parcat in fata blocului.

Cele mai multe solicitari pentru astfel de solutii le primim de la clienti care locuiesc la bloc si doresc sa monteze o camera de supraveghere de la un balcon pentru a urmari masina din parcare.

Iata sugestiile noastre.

1. Distante mai mici de 15 metri de la apartament pana la masina

Pentru distante mai mici de 15 metri de la apartament pana la masina puteti folosi o camera cu rezolutie HD si lentila fixa.

Recomandam camera IP-ZEM36-1.3 pentru monitorizare si NVR-ul ADN-448 pentru stocarea inregistrarilor.

Exemple imagini:

2. Distante mai mari de 15 metri de la apartament pana la masina

Pentru Distante de peste 15 metri de la apartament pana la masina va recomandam o camera cu rezolutie full HD si lentila varifocala.

Rezolutia mare va ofera detaliile de care aveti nevoie in cazul in care apare un eveniment, iar lentila varifocala permite reglarea unui zoom optic optim ce va elimina distanta mare de la apartament pana la masina. Practic veti putea urmari masina in rezolutie full HD ca si cand camera s-ar afla la 5 metri distanta de autoturism.

Recomandam camera IP-ZED72-2.0 pentru monitorizare si NVR-ul ADN-448 pentru stocarea inregistrarilor.

Exemple imagini:

Sfaturi si Observatii

1. Camera de supraveghere NU poate fi montata pe partea interioara a geamului de la balcon sau apartament. De ce? Pe timp de noapte radiatia IR emisa de camera si lumina din apartament se vor reflecta din geam si vor denatura imaginea camerei de supraveghere. Camera se va monta pe exterior, indreptata spre autoturism.

2. Camerele de supraveghere din acest articol sunt camere de supraveghere IP si se vor conecta la reteaua de internet a apartamentului dumneavoastra, fie la un switch, fie direct la router, la o priza de internet de perete, etc. Conectarea camerei se face:

  • cu cablu de internet UTP
  • cu legatura wireless folosind un Access Point...
Comentarii (8)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.