Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'februarie'

Ce sunt FPS-urile unei camere sau unui DVR? De cate FPS-uri am nevoie pentru sistemul meu?

- 26 februarie 2014
Daca sunteti interesat de un sistem de supraveghere si doriti sa faceti alegerea cea mai buna, este important sa cunoasteti raspunsul la intrebarea de mai sus. Eficienta sistemului de supraveghere pe care il construiti va depinde mult de acest lucru.

In acest articol vom explica pe intelesul tuturor

- Ce sunt FPS-urile?

- De ce sunt importante pentru supravegherea video?

- De cate FPS-uri avem nevoie pentru sistemul nostru de supraveghere?


Ce inseamna "FPS" si ce legatura are cu supravegherea video?

Pe scurt, "FPS" este acronimul din limba engleza pentru "Frames Per Second" (in traducere: Cadre Pe Secunda), si reprezinta numarul de cadre pe secunda cu care pot opera unitatile de inregistrare si camerele de supraveghere.

Veti gasi "un numar de FPS-uri" atat in fisa tehnica a unei camere de supraveghere (analogica sau IP), cat si in fisa tehnica a unei unitati de stocare (DVR sau NVR). Toate detaliile despre FPS-uri camere si unitate de stocare le discutam in putin mai jos.

Un video, un film, o inregistare, nu este altceva decat o insiruire de imagini derulate cu viteza foarte mare. Un film la care va uitati la televizor foloseste aproximativ 30 de imagini pe secunda, derulate una dupa alta foarte repede. Asta inseamna ca dumneavoastra va uitati intr-o secunda la 30 de poze, una dupa alta, afisate cu viteza foarte mare. La aceasta viteza creierul uman este pacalit in a crede ca urmareste miscare continua, nu doar o poza dupa alta.

Inregistrarile pe care sistemele de supraveghere le produc sunt tot filme alcatuite din imagini derulate cu viteza. Din acest motiv, calitatea inregistrarilor unui sistem de supraveghere este strans legata de numarul de cadre pe secunda cu care lucreaza sistemul respectiv.

Iata un exemplu de miscare obtinuta prin derularea rapida a mai multor imagini:

Dar de ce sunt importante FPS-urile?

Intr-o inregistrare, cu cat avem mai multe imagini derulate intr-o secunda, cu atat mai fluida va fi miscarea pentru ochiul uman.

In...

Comentarii (0)

Ce influenteaza Calitatea Imaginii unui DVR?

- 14 februarie 2014

Cea mai importanta functie a unui DVR este aceea de a primi semnal video de la camerele de supraveghere, de a procesa acel semnal, si de a obtine o imagine de calitate pe care utilizatorul sa o poata folosi, fie prin vizualizare live, fie ca inregistrare pe Hard Dsik.

Deci, in cadrul unui sistem de supraveghere, DVR-ul este responsabil pentru obtinerea imaginilor finale, iar acest aspect il face un echipament cel putin la fel de important precum camerele.

Am discutat intr-un articol separat despre reperele generale pe care ar trebui sa le urmati atunci cand alegeti un DVR (GHID: CUM SA ALEG UN DVR?). In acest articol ne vom concentra doar pe legatura dintre DVR si calitatea imaginilor finale pe care, dumneavoastra ca si client, veti putea conta.

1. Vom explica de ce un DVR este cel putin la fel de important ca si camerele pentru obtinerea de imagini live si inregistrari de calitate.

2. Vom recomanda DVR-uri pe care puteti conta.

3. Vom face o lista cu nivelurile de calitate recomandate pentru diverse situatii si distante.

Ce face ca o imagine sa fie de calitate?

Calitatea imaginilor unui DVR este data de rezolutia pe care acesta o poate obtine de la camerele atasate. O rezolutie mare inseamna detalii multe si calitate ridicata, iar o rezolutie mica inseamna detalii putine si calitate scazuta

De cele mai multe ori clientii se concentreaza doar pe camerele de supraveghere, ignorand complet alegerea unui DVR pe masura. Foarte mare greseala. Important este echilibrul dintre echipamentele folosite. Pentru o imagine de calitate trebuie sa gandim DVR-ul si camerele ca pe un sistem alcatuit din 2 piese facute sa se completeze una pe cealalta. Un DVR cu suport pentru rezolutie foarte buna trebuie sa aiba atasate si camere de calitate, altfel irosim din calitatile DVR-ului. La fel si invers, degeaba montam o camera foarte buna pe un DVR cu rezolutie slaba.

Rezolutia imaginilor video obtinute este principala masura a calitatii video. Pe langa rezolutia imaginii, la ...

Comentarii (6)

Caracteristicile, Functiile si Specificatiile Camerelor de Supraveghere Explicate

- 12 februarie 2014

Daca ati parcurs fisa tehnica a unei camere de supraveghere cu siguranta ati observat multe acronime si multi termeni tehnici precum: WDR, OSD, BLC, EXIR, varifocal, smart IR, etc. Acestea sunt specificatii, caracteristici si functii ale camerei de supraveghere, care descriu aspectul, tehnologiile si posibilitatile camerei respective. Majoritatea sunt proiectate pentru a oferi anumite avantaje in diverse situatii. Unele din aceste specificatii va pot fi de folos, altele nu. Pentru a alege camera potrivita locatiei dumneavoastra este important sa intelegeti semnificatia tuturor acestor termeni.

Incepem cu cativa din termenii mai uzuali, dupa care intram in acronimele diverselor functii.

1. Camera IP, HDTVI, HDCVI, HDSDI, AHD

Camerele de supraveghere se proiecteaza folosind 2 tehnologii principale, cu moduri de functionare foarte diferite: Camere digitale IP si camere Analogice. Aceste 2 tehnologii sunt rareori compatibile intre ele, deci fiti atent cand alegeti o camera sa alegeti tehnologia corespunzatoare nevoilor sau dorintelor dumneavoastra.
Despre camerele IP gasiti toate informatiile necesare AICI.
Camerele analogice sunt si ele de cateva tipuri. Acestea sunt: clasic 960H, AHD, HDTVI, HDCVI, HDSDI. Aceste camere se pot conecta doar la DVR-uri de aceeasi tehnologie, deci atentie la tipul DVR-ului si atentie la tipul camerelor. Gasiti AICI totul despre camerele analogice si diferentele dintre ele.

2. Camere Dome sau Bullet

Veti intalni camere tip Dome si camere tip Bullet. Acesti termeni fac referire la forma camerei de supraveghere.
O camera bullet este o camera alungita, cu forma cilindrica, cu prindere prin suportul ajustabil atasat camerei (picior de prindere). Camera se poate monta pe orice suprafata, orizontala sau verticala, perete sau tavan. Aceste camere pot varia in dimensiuni, de la mici pana la mari, cu lentile varifocale (reglabile) sau fixe, cu iluminatori IR mici sau mari.

camera_bullet_tavan camera_bullet_perete camera_bullet_perete2

O camera dome este o camera de forma unei semisfere, fara...

Comentarii (6)
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.