Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'februarie'

FPS-uri si sisteme de supraveghere

- 26 februarie 2014
In fisa tehnica a unei camere de supraveghere (fie IP, AHD, TVI, CVI sau CVBS), dar si in fisa tehnica a unui DVR sau NVR, exista o specificatie foarte importanta, care ramane de cele mai multe ori neglijata. Majoritatea celor care se documenteaza in vederea alegerii unui sistem de supraveghere studiaza rezolutia, spatiul de stocare, iluminarea IR, dar fac greseala sa uite de FPS-uri. In acest articol vom raspunde la:

- Ce inseamna FPS si ce sunt FPS-urile unui sistem de supravegere?

- De ce este aceasta specificatie atat de importanta?

- Ce FPS ar trebui sa aiba sistemul meu de supraveghere?


Ce inseamna "FPS" si care este legatura cu sistemele de supraveghere?

"FPS" este acronimul pentru "Frames Per Second" (in traducere: "Cadre Pe Secunda"). Dar ce inseamna acest lucru? Un video, un film, o inregistare, nu este altceva decat o insiruire de "poze" statice derulate cu viteza foarte mare, astfel incat sa se creeze iluzia de continuitate. Acele "poze" poarta denumirea de cadre. Un film la care va uitati la televizor deruleaza aproximativ 30 de cadre pe secunda, unul dupa altul, foarte repede. Asta inseamna ca dumneavoastra va uitati intr-o secunda la 30 de poze, schimbate una dupa alta cu mare viteza. La aceasta viteza ochiul uman este pacalit in a crede ca urmareste miscare continua.

In domeniul sistemelor de supraveghere veti gasi un numar de FPS-uri atat in fisa tehnica a unei camere de supraveghere (analogica sau IP), cat si in fisa tehnica a unei unitati de inregistrare. In cazul unei camere de supraveghere FPS-urile fac referire la numarul de cadre pe secunda cu care camera poate filma, iar pentru o unitate de inregistrare FPS-urile fac referire la numarul de cadre pe secunda cu care unitatea poate stoca inregistrari.

Dar de ce sunt importante FPS-urile?

Scopul inregistrarilor unui sistem de supraveghere este de a ne putea oferi informatii despre evenimente care s-au petrecut si pe care dorim sa le analizam. De cele mai multe ori dorim sa putem ...

Comentarii (1)

Ce influenteaza calitatea imaginii unui DVR?

- 14 februarie 2014

Rolul de baza al unui DVR este acela de a primi semnalul video brut de la camerele de supraveghere, de a procesa acel semnal, si de a obtine o imagine finala in format digital, care poate fi stocata pe Hard Disk, poate fi afisata pe un monitor / televizor, poate fi transmisa prin internet catre telefon mobil / tableta / calculator. Deci, daca nu stiati, in ce priveste obtinerea unui sistem de supraveghere de calitate DVR-ul este cel putin la fel de important ca si camerele de supraveghere.

De cele mai multe ori clientii se concentreaza doar pe specificatiile camerelor de supraveghere, ignorand complet alegerea unui DVR pe masura. Mare greseala. Pentru imagini de calitate trebuie ca DVR-ul si camerele sa lucreze impreuna, sa se completeze. Un DVR performant la care conectam camere de supraveghere inferioare nu are cum sa ofere imagini de calitate. La fel si invers, degeaba montam o camera foarte buna pe un DVR care nu stie ce sa faca cu acea camera.

Am discutat intr-un articol separat despre toate reperele generale pe care ar trebui sa le parcurgeti atunci cand alegeti un DVR ("Ghid complet achizitie DVR”), de la numarul de canale, pana la intrari audio si functia detectie miscare. In acest articol ne vom concentra doar pe legatura dintre DVR si calitatea imaginilor finale pe care sistemul de supraveghere le va oferi.

1. In prima parte vom explica in detaliu ce contribuie la obtinerea de imagini si inregistrari de calitate de la un DVR.

2. In a doua parte vom recomanda DVR-uri de calitate pentru orice buget.

1. Ce contribuie la obtinerea de imagini si inregistrari de calitate de la un DVR?

Am specificat separat “imagini si inregistrari” pentru ca majoritatea DVR-urilor nu respecta acelasi standard de calitate pentru ceea ce vedeti in timp real pe monitor si ce se stocheaza pe Hard Disk. Un aspect despre care vom discuta putin mai tarziu.

Calitatea imaginilor pe care dumneavoastra le vedeti cu ochii pe monitor, pe televizor, tableta,...

Comentarii (9)

Caracteristicile, functiile si specificatiile camerelor de supraveghere explicate

- 12 februarie 2014

Cei ce au colaborat cu Supraveghere24 in trecut stiu cat de important este pentru noi sa informam si sa ghidam clientul catre alegerea optima. Contrar altor firme de pe piata, noi consideram ca, pe termen lung, este in avantajul tuturor, al nostru si al clientului, sa impartasim deschis din experienta si cunostintele pe care le-am dobandit. Dorim sa cladim o relatie bazata pe transparenta si dialog cu clientii nostri, astfel incat clientii sa fie fericiti cu solutiile lor, iar numele Supraveghere24 sa fie singura recomandare in domeniul sistemelor de securitate pe care o vor putea face cu inima deschisa. Din acest motiv construim tutoriale ca acesta. Astazi discutam explicam toti termenii tehnici care compun fisa de specificatii a unei camere de supraveghere. Daca ne-a scapat ceva va rugam sa ne anuntati in sectiunea de comentarii, iar cei ce au nevoie de consultanta pentru construirea unei solutii de supraveghere sau de alarma ne pot contacta prin email comenzi@supraveghere24.ro sau la numarul de telefon 0728 08 70 08.

Daca ati parcurs in detaliu fisa tehnica a unei camere de supraveghere cu siguranta ati observat multe acronime si multi termeni precum: WDR, OSD, BLC, EXIR, varifocal, smart IR, etc. Acestea sunt specificatii, caracteristici si functii care descriu aspectul, tehnologiile si posibilitatile tehnice ale camerei respective. Unele specificatii v-ar putea fi necesare, altele nu, iar pentru a alege camera potrivita pentru sarcina potrivita este important sa intelegeti semnificatia tuturor acestor specificatii. Sa incepem...

1. Camera IP sau camera TVI, CVI, AHD - tehnologia de baza a camerei

Inainte de orice alta caracteristica trebuie sa intelegem diferentele dintre cele 2 mari tehnologii folosite in industria camerelor de supraveghere. Camerele de supraveghere se impart in 2 tehnologii principale, cu moduri de functionare foarte diferite. Exista camere IP si exista camere Analogice. Asa cum autoturismele pe benzina si autoturismele diesel arata la...

Comentarii (16)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.