Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Caracteristicile, Functiile si Specificatiile Camerelor de Supraveghere Explicate

Daca ati parcurs fisa tehnica a unei camere de supraveghere cu siguranta ati observat multe acronime si multi termeni tehnici precum: WDR, OSD, BLC, EXIR, varifocal, smart IR, etc. Acestea sunt specificatii, caracteristici si functii ale camerei de supraveghere, care descriu aspectul, tehnologiile si posibilitatile camerei respective. Majoritatea sunt proiectate pentru a oferi anumite avantaje in diverse situatii. Unele din aceste specificatii va pot fi de folos, altele nu. Pentru a alege camera potrivita locatiei dumneavoastra este important sa intelegeti semnificatia tuturor acestor termeni.

Incepem cu cativa din termenii mai uzuali, dupa care intram in acronimele diverselor functii.

1. Camera IP, HDTVI, HDCVI, HDSDI, AHD

Camerele de supraveghere se proiecteaza folosind 2 tehnologii principale, cu moduri de functionare foarte diferite: Camere digitale IP si camere Analogice. Aceste 2 tehnologii sunt rareori compatibile intre ele, deci fiti atent cand alegeti o camera sa alegeti tehnologia corespunzatoare nevoilor sau dorintelor dumneavoastra.
Despre camerele IP gasiti toate informatiile necesare AICI.
Camerele analogice sunt si ele de cateva tipuri. Acestea sunt: clasic 960H, AHD, HDTVI, HDCVI, HDSDI. Aceste camere se pot conecta doar la DVR-uri de aceeasi tehnologie, deci atentie la tipul DVR-ului si atentie la tipul camerelor. Gasiti AICI totul despre camerele analogice si diferentele dintre ele.

2. Camere Dome sau Bullet

Veti intalni camere tip Dome si camere tip Bullet. Acesti termeni fac referire la forma camerei de supraveghere.
O camera bullet este o camera alungita, cu forma cilindrica, cu prindere prin suportul ajustabil atasat camerei (picior de prindere). Camera se poate monta pe orice suprafata, orizontala sau verticala, perete sau tavan. Aceste camere pot varia in dimensiuni, de la mici pana la mari, cu lentile varifocale (reglabile) sau fixe, cu iluminatori IR mici sau mari.

camera_bullet_tavan camera_bullet_perete camera_bullet_perete2

O camera dome este o camera de forma unei semisfere, fara suport, cu prindere directa pe suprafete orizontale sau verticale, desi de cele mai multe ori se prind pe tavan sau sub o streasina. Aceste camere sunt dotate cu iluminatori IR ceva mai mici din cauza dimeniunilor limitate. Datorita IR-ului mai mic si datorita aspectului mai compact si discret, aceste camere se monteaza de obicei la interior.

camera_dome_perete camera_dome_tavan camera_dome_tavan2

Multe persoane cred ca o camera dome se poate folosi doar la interior. Aceasta este o confuzie. Camerele bullet si dome pot fi montate atat la exterior cat si la interior. Gradul de protectie la intemperii al camerei, nu forma, ne informeaza in ce conditii putem instala anumite camere.

3. Gradul de protectie la intemperii - IP55, IP56, IP66, IP67

Veti gasi in fisa tehnica a fiecarei camere un coeficient de forma IPxy. Acesta este gradul de protectie la intemperii (IP - eng. Ingress Protection). Cele mai intalnite sunt: IP55, IP56, IP66, IP67.
Din cele 2 cifre, prima cifra reprezinta gradul de protectie al camerei la praf pe o scara de la 0 la 6. A doua cifra reprezinta gradul de protectie al camerei la umezeala pe o scara de la 0 la 8. Cu cat indicele IP este mai ridicat, cu atat protectia la praf, umezeala si temperaturi extreme este mai mare. Cel mai indicat standard IP pentru camerele de exterior este IP66. Pentru interior, gradul IP nu este atat de important, decat daca montati camerele in medii de interior dificile.

IP55: protectie buna impotriva prafului, protectie impotrvia jeturilor de apa din orice directie. Recomandat pentru medii fara foarte mult praf in atmosfera sau cantitati mari de apa: curti, parcari auto, etc.
IP65: protectie completa impotriva prafului, protectie impotrvia jeturilor de apa din orice directie. Recomandat pentru medii cu praf mult, dar fara expunere directa la cantitati mari de apa.
IP66: protectie completa impotriva prafului, protectie foarte buna impotriva cantitatilor mari de apa. Recomandat pentru medii cu praf mult si cantitati mari de umezeala si ploaie: porturi, silozuri, cariere de piatra, etc.

4. HD - High Definition

HD (eng. High Definition) este acronimul folosit pentru rezolutiile ce pornesc de la 1280x720 pixeli. A nu se confunda cu notiunea de High Resolution de la camerele analogice. HD este o rezolutie mult mai buna. Atentie insa la rezolutia efectiva a camerei. HD garanteaza rezolutia de 1280x720 piexeli, insa rezolutiile HD pot fi si mult mai mari. Important de retinut este ca acolo unde vedeti acronimul HD aveti de-a face cu o camera cu un nivel de calitate garantat.

5. CMOS sau CCD - Tehnologia de constructie a senzorului de imagine

CMOS si CCD sunt 2 tehnologii de constructie ale senzorilor de imagine pentru camerele de supraveghere. CCD a fost tehnologia de varf pentru senzori multi ani la rand. In acest moment insa, senzorii CMOS sunt cei mai avansati si cei mai accesibili de pe piata.

6. 1/3”, 1/4”, 1/2.8”, 1/2.5” - Marimea senzorului de imagine

1/3”, 1/4”, 1/2.8”, 1/2.5” sunt dimensiuni disponibile pentru senzori de imagine.

Senzorul de imagine este acea componenta a unei camere de supraveghere care are sarcina de a receptiona informatia purtata de lumina din mediul inconjurator si de a transforma acea informatie in impulsuri electrice pentru a se putea forma o imagine. Senzorul de imagine este fereastra prin care camera de supraveghere priveste mediul inconjurator. Asa cum printr-o fereastra mare putem vedea mai multe lucruri decat printr-o fereastra mica, asa si un senzor de imagine mai mare va putea receptiona mai multa informatie decat un senzor de imagine mic. Recomandarea noastra este sa alegeti camere cu un senzor de imagine cat mai mare.

Dimensiuni comune pentru senzorii de imagine incep crescator astfel: 1/4”, 1/3”, 1/2.8”, 1/2.5”. Senzorul cu marime de 1/4” este senzorul cu marimea cea mai mica, iar senzorul de 1/2.5” este un senzor de dimensiune mare.

Pentru camere analogice veti gasi cel mai des dimensiunile 1/4" si 1/3". Intre aceste 2 marimi va recomandam sa alegeti senzorul 1/3". Un senzor mai mare inseamna mai multa informatie captata, inseamna o rezolutie mai mare si o deschidere mai mare.

7. Progressive scanning CMOS

Functia "Progressive Scanning" este o functie atasata senzorului de imagine, ce permite camerei sa ofere imagini mult mai fluide in cazul obiectelor sau persoanelor in miscare, eliminand efectul neplacut de "obiect miscat".

8. Megapixel - Masura rezolutiei camerei

Megapixelul este marimea reala a rezolutiei unei camere. Cu cat mai multi megapixeli cu atat mai mare rezolutia unei camere de supraveghere. Uzual veti intalni rezolutii de:
   - 1 megapixel, HD 1280 x 720 pixeli
   - 1.3 megapixel, HD 1280x960 pixeli
   - 2 megapixel, HD 1920 x 1080 pixeli
   - 3 megapixel, HD 2052 x 1536pixeli
   - 4 megapixel, HD 2688×1520
   - 5 megapixel - HD 2560 x 1920 pixeli

9. FPS (frames per second) - Numarul de cadre pe secunda

O caracteristica foarte importanta a unei camere de supraveghere este numarul de cadre pe secunda (FPS-uri). Aceasta caracteristica ne transmite cate imagini pe secunda poate surprinde camera. Cu cat mai multe FPS-uri, cu atat va fi mai fluida imaginea video, cu atat mai eficiente vor fi inregistrarile pentru recunoasterea persoanelor si obiectelor in miscare. Veti gasi camere cu 10, 15, 20, 25 sau 30 FPS. 10-15FPS sunt suficiente pentru monitorizarea de persoane si obiecte statice sau care se deplaseaza cu viteze mici. Pentru viteze mari (persoane in alergare sau masini in mers) se recomanda minim 25FPS.

10. Lentila - fixa sau varifocala - 2.8mm, 3.6mm, 4mm, 6mm, 8mm, 2.8-12mm - distanta focala a lentilei

Pentru ca sunt in stransa legatura, am inclus la acest punct mai multi termeni diferiti.

Veti intalni in fisa tehnica a unei camere de supraveghere specificatia “Lens” (eng. Lentila), urmata de o marime in milimetri. Ex: Lens - 2.8mm. Aceasta marime in mm este distanta focala a lentilei cu care este dotata camera.

Distanta focala este caracteristica definitorie a unei lentile pentru supraveghere. Distanta focala determina ce unghi deschidere stanga-dreapta si sus-jos va avea camera noastra. Ca sa fim corecti, distanta focala a lentilei impreuna cu marimea senzorului de imagine sunt responsabile pentru marimea unghiului de acoperire al camerei. Un senzor mai mare inseamna un unghi de acoperire mai mare. Sa ne intoarcem la lentile si distante focale.
Veti gasi de exemplu distante focale de:  2.8mm, 3.6mm, 4mm, 6mm, 8mm, etc.
Acestea sunt distante focale fixe, care nu pot fi modificate. Asa au venit camerele din fabrica. Asta inseamna ca si deschiderea camerelor va fi fixa. Uzual, pentru lentile avem urmatoarele deschideri:
2.8mm - 90 grade
3.6mm - 80 grade
4.0mm - 70 grade
6.0mm - 60 grade
Observam deci ca pe masura ce distanta focala creste, unghiu de deschidere scade.

Veti mai intalni si distante focale variabile. Exemplu: 2.8-12mm. Acestea sunt lentilele varifocale (focal variabil). Aceste lentile sunt notate in fisa de caracteristici ale camerei prin focalul minim si focalul maxim. Deci unde veti intalni specificatii de forma 2.8-12mm sau 4-60mm, veti sti ca aveti de-a face cu o lentila varifocala.
Lentila varifocala ne permite sa reglam noi manual unghiul camerei si sa ne alegem unghiul potrivit locatiei pe care o monitorizam.
ATENTIE! O lentila varifocala este de obicei reglata manual, prin 2 butonase atasate direct camerei (butonul de zoom si butonul de focus). Odata ales unghiul, acesta nu poate fi modificat de la distanta. Acele camere ce permit reglarea lentilei de la distanta se numesc camere cu zoom optic motorizat.

lentila_varifocalacamera_varifocala

11. Day&Night si True Day&Night

Camerele cu aceasta functie garanteaza obtinerea de imagini curate si clare pe timp de noapte prin folosirea eficienta a radiatiei infrarosu. Camerele cu functie Day&Night au senzorul de imagine special construit pentru functionarea cu radiatie infrarosu si un filtru infrarosu responsabil de blocarea radiatiei IR pe timp de zi. Pe timp de noapte, cand lumina naturala lipseste, filtrul infrarosu este automat indepartat pentru a permite radiatiei IR sa ajunga la senzorul de imagine. Rezulta astfel o camera de supraveghere care poate folosi eficient radiatia IR. Pentru un plus de radiatie infrarosu, unei astfel de camere i se poate atasa un proiector IR.

12. IR cut Filter (sau ICR)

ICR = IR Cut Filter = filtru infrarosu cu indepartare mecanica.
Acest filtru este strans legat de functia Day&Night (fara ICR nu ar exista modul Day&Night) si este responsabil de capacitatea camerei de supraveghere de a functiona eficient in conditii de lumina scazuta sau conditii cu iluminare infrarosu.
Prin utilizarea acestui filtru pe timp de zi, camera de supraveghere blocheaza radiatia infrarosu din atmosfera. Radiatia infrarosu pe timp de zi este daunatoare pentru imagine pentru ca deja exista lumina naturala cu care camera poate sa formeze imagine. Pe timp de noapte camera indeparteaza filtrul mecanic IR si permite radiatiei IR din atmosfera si de la iliminatorul propriu sa patrunda. In acel moment camera trece in mod de noapte (Night mode) si senzorul de imagine special va folosi radiatia infrarosu pentru a forma imagine. Veti auzi un “clic” atunci cand camera trece de la mod de zi la mod de noapte si invers. Acest “clic” este zgomotul facut de filtru atunci cand este indepartat.

Cand filtrul IR este defect vom obtine o imagine alterata pe timp de zi. Radiatia infrarosu din atmosfera se suprapune peste lumina natura si denatureaza culorile. Observati imaginea de mai jos.

filtru_IR_defect

13. AGC - Automatic Gain Control

Aceasta tehnologie functioneaza ca un amplificator, accentuand obiectele si persoanele surprinse in conditii de lumina scazuta. Cu AGC activat imaginea este mai luminoasa si mai inteligibila. Din pacate va fi amplificat si nivelul de zgomot ("pureci") din imagine.

AGC - Automatic Gain Control

14. Auto-Iris (AI)

Camerele de supraveghere au nevoie sa masoare nivelul de lumina din mediul inconjurator pentru a stabili cata lumina este necesara formarii imaginii. O metoda eficienta pentru aceasta sarcina se numeste “Auto-Iris” si permite camerei sa controleze deschiderea irisul lentilei pentru o mai buna functionare in conditii schimbatoare de lumina.

15. AES - Automatic Electronic Shutter

Tehnologie electronica ce regleaza sensibilitatea la lumina, si astfel luminozitatea semnalului video. Acest lucru se realizeaza crescand sau scazand viteza cu care imaginile sunt captate. AES este alternativa mai ieftina a Auto-Iris-ului. Auto-iris-ul regleaza luminozitatea mecanic, marind sau micsorand deschiderea irisului din lentila camerei. Folosind AES, o lentila standard va fi folosita cu o setare medie, iar partea electronica din camera va modifica viteza shutter-ului (obturator).

Pe scurt, mai multe “poze” pe secunda (obturator rapid) = imagini mai intunecate, dar mai fluide. Mai putine “poze” pe secunda (obturator lent) = imagini mai luminoase, dar mai putin fluide. Avantaje: pret mai bun fata de Auto-Iris. Dezavantaje: imagine cu claritate mai slaba pentru obiecte in miscare. Atentie: AES si Auto-Iris nu sunt compatibile. Aveti grija sa dezactivati AES cand Auto-Iris este folosit.

16. DSS - Digital Slow Shuttering

Asemanator cu functia AES, dar singurul scop al acestei functii este de a reduce iluminarea minima necesara functionarii. Permite camerei sa functionese intr-un mediu intunecat, mediu in care nu ar fi putut opera in mod normal. In esenta, DSS este un truc, un compromis, nu o tehnologice care amplifica semnalul. DSS distribuie lumina reflectata de la obiecte pe senzorul de imagine, folosind mai putine cadre pe secunda. Acest fapt rezulta intr-o crestere drastica a pragului de functionare al aparaturii in conditii de lumina foarte scazuta. Compromisul apare la obiectele in miscare, acestea aparand in inregistrare foarte neclar, uneori total in ceata.

17. IR - Infrared Night Vision

IR (sau iluminatorul IR) reprezinta LED-uri infrarosu montate pe camerele de supraveghere, LED-uri ce pornesc automat in conditii de lumina joasa si ofera radiatie infrarosu suplimentara senzorului de imagine Day&Night pentru formarea imaginilor alb-negru de calitate.

Exista mai multe tipuri distincte de LED-uri IR. Tehnologia clasica cu multe LED-uri de dimensiuni mici, o varianta ieftina si cu o calitate decenta, insa iluminarea este de cele mai multe defectuoasa (prea concentrata pe centrul imaginii in timp ce partile laterale raman intunecate). A doua varianta, cu LED-uri Array (LED-uri putine si de dimensiuni mari si forma patrata) ofera o acoperire mult mai buna a zonei urmarite si pe o distanta mult mai mare.

18. EXIR (exterior IR)

Camerele clasice, fara EXIR, au iluminatorul IR format din mai multe LED-uri IR de dimeniuni mici, pozitionate circular in jurul lentilei. In cazul EXIR, iluminatorul este de forma patrata si montat separat de lentila. Aceasta separare a iluminatorului IR fata de lentila ofera multiple avantaje. Iata de ce ar trebui sa cautati camere cu EXIR:

- Fara reflexie IR
. Prin pozitionare LED-urilor IR independent de lentila se elimina complet fenomenul de reflexie cauzat de excesul de radiatie IR care se reflecta din geamul de protectie al camerei si se intoarce in lentila. Cu siguranta ati observat acest fenomen, imagini incetosate si neclare, ca si cand ati avea o mazga alba in fata camerei. La o camera cu EXIR nu putem intalni asa ceva.

exir
- Acoperire IR completa. In mod traditional, IR-ul era integrat intr-un bandou circular montat in jurul lentilei. Acest lucru rezulta de multe ori intr-o zona centrala din imagine mai bine luminata, in timp ce zonele stanga / dreapta ale imaginii ramaneau intunecate. LED-urile patrate EXIR ofera o acoperire mult mai uniforma.
- Mai putine probleme cu panzele de paianjen si insecte
le. Paianjenii si alte insecte sunt atrase de caldura emanata de LED-urile IR. In cazul unei camere fara EXIR acest lucru va rezulta in panze de paianjen sau insecte in fata obiectivului. Cu un iluminator EXIR, deci iluminator pozitionat separat de lentila, aceste probleme dispar.

panza_paianjen_infrarosu  bullet_exir  dome_exir

19. Smart IR

Tehnologia SMART IR controleaza si ajusteaza automat intensitatea radiatiei infrarosu emise de camera pentru a se lumina cat mai eficient obiectele si persoanele monitorizate, indiferent de pozitia acestora fata de camera, aproape sau departe.

20. DEFOG

Defog este o functie digitala de procesare a imaginii care identifica sablonul pixelilor de ceata dintr-o imagine si indeparteaza mare parte a efectelor cetei asupra imaginii. Este o functie intalnita la camerele de supraveghere mai scumpe.

functia_defog

21. DNR - Digital Noise Reduction (sau SNR: Signal Noise Reduction)

Cu siguranta ati observat ca atunci cand faceti o poza sau cand filmati ceva in conditii de lumina scazuta, fara blit, va apare pe imagine acel tremurat denumit uzual “pureci”. Acei “pureci” se numesc “zgomot” si sunt de fapt o imperfectiune rezultata datorita luminii scazute. Cand lumina nu este suficienta, senzorul de imagine are dificultati in a stabili exact conturul si formele obiectelor. Din aceasta “confuzie” a senzorului de imagine rezulta aceasta imperfectiune.

DNR este o functie ce elimina aceasta informatie nedorita si deranjanta, facand imaginea mult mai clara.

dnr_on_off

22. 3D DNR

DNR-ul clasic (discutat mai sus) elimina nivelul de zgomot din imagine prin comparatia dintre 2 cadre adiacente si eliminarea pixelilor care nu isi pastreaza pozitia (adica “purecii” care “tremura” in imagine). Prin eliminarea acestor pixeli suplimentari si suprapunerea cadrelor se obtine o imagine mai curata, cel putin teoretic.
In general, DNR-ul clasic indeparteaza doar nivelul de zgomot si pixelii nedoriti gasiti in cadrul apropiat. Asta inseaman ca numai obiectele din apropierea camerei sunt procesate si imbunatatite, iar obiectele din fundal raman acoperite de “pureci”.
Ce e diferit la 3D DNR?
3D DNR duce clasica tehnologie DNR un pas mai departe. 3D DNR se ocupa nu numai de comparatia cadrelor adiacente si eliminarea impuritatilor, dar inglobeaza si un algoritm ceva mai special pentru indepartarea zgomotului, Reducerea Spatiala de Zgomot.
Reducerea spatiala de zgomot compara fiecare pixel cu pixelii invecinati pentru a indeparta zgomotul la un nivel mult mai profund. Acest algoritm proceseaza intreaga imagine si elimina efectul “nisipos”, in acelasi timp pastrand contrastul si claritatea imaginilor.
Pe scurt, tehnologia 3D DNR ofera imagini mai clare si de dimensiuni mai mici decat DNR.

23. WDR - Wide Dynamic Range

Aceasta functie poate aplica setari individuale de luminozitate pe zone distincte din acceeasi imagine. WDR este foarte recomandata in aplicatii in care apar zone intunecate si luminoase in aceeasi imagine. Nu toate camerele de supraveghere au nevoie de aceasta functie. Este o functie recomandata in solutii in care se asteapta sa apara zone intunecate si luminoase in acelasi cadru.

Exemplu: zona de acces de la exterior la interior. Camera este menita sa urmareasca persoanele care intra intr-o cladire. Zona de afara este foarte luminoasa datorita expunerii la soare, iar camera va folosi functia AES sau Auto-iris pentru a diminua luminozitatea totala a imaginii. Rezultatul este ca fetele oamenilor care intra vor fi prea intunecate, pierdandu-se astfel capacitatea de recunoastere faciala a sistemului. Cu WDR activat, zonei de exterior i se va scadea din luminozitate, fara a fi afecatata calitatea imaginilor din interior.

wdr_on_off

24. BLC - Backlight compensation

In imagini unde in spatele obiectului sau persoanei de interes se afla o sursa puternica de lumina, BLC regleaza expunerea intregii imagini pentru a scoate in evidenta si obiectele intunecate. WDR este o varianta mult mai eficienta decat BLC deoarece acopera mai multe zone distincte.

wdr_blc_normal

25. EE - Edge Enhancement

Contureaza si slefuieste conturul obiectelor sau persoanelor din imagine, oferind o imagine mai clara si mai detaliata.

26. AWB - Auto White Balance

O functie disponibila in multe camere video menita sa echilibreze culorile astfel incat obiectele ce sunt de o culoare in realitate sa apara de aceeasi culoare si in imagine. Este nevoie de acest lucru deoarece diferite surse de lumina afecteaza perceptia culorilor de catre camera. Un exemplu va fi cu siguranta mai edificator: lumina fluorescenta (sursa calda de lumina) va propaga o tenta verzuie obiectelor din jur, in timp ce imaginile surprinse intr-o zi noroasa (sursa rece de lumina) vor avea o tenta albastruie. Din acest motiv, camerele de calitate vin cu aceasta functie AWB.

AWB on  AWB off

  

27. ATWB - Auto Tracing White Balance

O extensie adusa functiei AWB. Deoarece AWB necesita interventia manuala in situatiile cu schimbari drastice de lumina, ATW va ajusta functia AWB automat la schimbari bruste de lumina.

28. OSD - On Screen Display

Camerele cu aceasta functie sunt dotate din fabrica cu un joystick atasat camerei, joystick prin care se pot efectua diferite setari si modificari la nivelul camerei folosind un meniu de configurare vizibil pe ecranul de monitorizare. Sunt accesibile setari pentru senzorul de imagine, iluminator IR, etc.

29. DIGITAL ZOOM si OPTICAL ZOOM

Zoom-ul optic reprezinta apropierea cadrului camerei de un obiect aflat la distanta prin controlarea distantei focale a camerei. Este un zoom fizic, obtinut prin interactiunea directa cu lentila. In fiecare etapa a acestui zoom rezolutia camerei ramane constanta si se aplica integral distantei focale la care se afla lentila. Asta inseamna ca o camera HD cu zoom optic va oferi imagini HD si cand zoom-ul este minim si cand este maxim. Acest zoom poate fi manual (in cazul lentilelor varifocale standard) sau electronic (in cazul lentilelor mecanice). De exemplu, un Speed-Dome are o lentila cu un zoom optic foarte performant ce poate fi controlat electronic.

Zoom-ul digital reprezinta "marirea" unui obiect aflat la distanta in cadrul camerei prin incadrarea digitala a obiectului. Daca pixelii din imagine sunt suficient de multi pentru ca obiectul sa fie conturat clar, atunci acesta va fi inteligibil. Este o functie extrem de utila odata cu aparitia camerelor cu rezolutie inalta. Datorita numarului mare de pixeli din imaginile de calitate HD si FULL HD putem acum sa efectuam un zoom mare direct in imagine pentru a identifica detalii marunte (persoane sau numere de inmatriculare) fara ca imaginea sa devina “pixelata” si neinteligila. Cu cat mai mare rezolutia unei camere cu atat mai eficient va fi zoom-ul digital.

Cel mai simplu veti intelege diferentele dintre Zoom-ul digital si Zoom-ul optic din imaginile de mai jos.

digital_zoom_optical_zoom

digital_zoom_optical_zoom1

30. LUX

Parametrul numit LUX al unei camere ne aduce la cunostinta despre minimul de lumina necesar pentru a putea fi obtinute imagini. Deci, o camera cu un indice LUX mai mic este mai buna decat o camera cu un indice LUX mai mare.

Contactati-ne!

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro 


Parerile dumneavoastra sunt foarte importante, deci va rugam sa lasati un comentariu cu impresia dumneavoastra despre acest articol.


Multumim
.

Echipa Supraveghere24


Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 31.03.2017 6:21
Excelenta documentație!
Creat pe: 11.01.2018 20:35
   Acum stiu ce sa aleg dupa ce mi-am notat majoritatea caracteristicilor pentru o camera (mai multe)de categorie mediu spre inalta avind ca limita pretul ei.
   Toata stima pentru echipa.
                                          Un Banatan
Creat pe: 16.01.2018 16:46
Super lecție.
Felicitări!
Creat pe: 20.05.2018 13:11
Foarte interesanta documentatia privind alegerea unei camere
Felicitari !
Creat pe: 08.02.2019 17:06
Superba prezentare. Va urmăresc de mult și am constatat ca sunteți singura firma din acest domeniu care explica detaliat și pe înțelesul tuturor aceste minime noțiuni de documentare din domeniul supravegherii video. Trebuie sa menționez de asemenea ca totdeauna ați răspuns prompt și profesionist la problemele pe care le-am ridicat, fără ca eu sa am calitatea de client. Contează enorm. Din aceste considerente va apreciez enorm și va doresc mult succes în activitate.
Cu deosebita stima,
Constantin Stoicescu
Creat pe: 02.03.2019 15:46
Foarte interesant pentru cine vrea sa se documenteze.
Va multumesc mult.
C.S.
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.