Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2020' 'septembrie'

DVR sau NVR? Care sunt diferentele si asemanarile?

- 30 septembrie 2020

diferente intre dvr si nvr

Imi doream sa scriu acest articol de mult timp, dar mereu aparea un proiect urgent care avea nevoie de atentie. Imi doream sa scriu acest articol pentru ca intrebarea “Ce diferente sunt intre un DVR si un NVR?” este o intrebare la care raspund foarte des la telefon, deci stiam ca raspunsul ar trebui pus in scris, la indemana tuturor celor ce doresc sa-l afle.

Am facut mai multe cautari online si am observat ca exista diverse articole care abordeaza subiectul “DVR vs NVR”, insa informatiile oferite sunt fragmentate, prezentate superficial, uneori chiar eronat. Asa deci, in paginile ce urmeaza veti afla: ce este un NVR, ce este un DVR, ce diferente exista intre un DVR si un NVR, ce asemanari exista intre un DVR si un NVR. Sa incepem...Ce este un NVR?


Un NVR (Network Video Recorder) este o unitate de inregistrare construita special pentru a stoca si gestiona inregistrari de la camere IP, si doar de la camere IP. Camerele IP sunt camere de supraveghere care se conecteaza folosind mufe de retea RJ-45 si cablu de internet (UTP sau FTP). Nu confundati camerele IP cu camerele analog care folosesc cablu UTP si video baluni. Doar pentru ca si camerele analog pot fi conectate folosind cablu de internet nu inseamna ca sunt camere IP. O camera IP are obligatoriu mufa de internet. Acesta este cel mai simplu mod de a diferentia vizual o camera IP de una analog.

Sa revenim la NVR-uri. Spuneam ca un NVR are ca scop gestionarea (afisarea, stocarea, decodarea) imaginilor video pe care le primeste de la camere IP. Un NVR nu functioneaza cu camere analog. Daca gasiti o unitate de inregistrare care suporta ambele tipuri de camere (IP si analog) sa stiti ca acea unitate nu este un NVR, ci este un HVR (sau DVR hibrid, dar despre DVR-uri discutam separat).

Un NVR poate fi de 2 tipuri. Putem gasi NVR-uri cu PoE si putem gasi NVR-uri simple, fara PoE. PoE (Power over Ethernet) este o tehnologie care permite alimentarea camerelor de supraveghere IP prin acelasi cablu ...

Comentarii (21)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.