Close
Categorii
Meniu

Cum configuram un sistem de supraveghere sa trimita alarme pe telefon la detectie miscare?

alarme telefon detectie miscare hikvision

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am gandit o serie de 3 articole individuale dedicate acestui subiect. In acest articol va prezentam un tutorial practic (cu imagini incluse) despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa trimita alarme catre telefonul mobil atunci cand detecteaza miscare.

In primul articol am discutat despre principiile de functionare, avantajele si dezavantajele detectiei de miscare, cat si despre tipurile de detectie miscare disponibile pentru un sistem de supraveghere.

In al treilea articol vom prezenta un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa inregistreze doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Sa revenim la articolul de astazi.

Mai jos aveti toti pasii necesari pentru configurarea si activarea alarmelor la detectie miscare pentru un sistem Hikvision.

Ce aveti nevoie:

-un telefon mobil cu internet si aplicatia Hikvision ivms-4500 instalata. O puteti descarca gratuit de pe AppStore sau Google Play.
-sistemul de supraveghere de la care dorim sa primim alarme la miscare sa fie conectat la internet in mod corect si accesibil de pe telefon prin ivms-4500 (acesta este un tutorial despre activarea alarmelor pe telefon, nu despre cum conectam un sistem de supraveghere la internet. Daca nu aveti sistemul conectat la internet acest articol nu va fi de folos si va recomand sa parcurgeti tutorialul nostru pentru conectarea unui sistem de supraveghere la internet. Il gasiti AICI.
-un laptop sau calculator cu aplicatia ivms-4200 de la Hikvision instalata, pe care il vom folosi sa configuram DVR-ul. Puteti descarca aplicatia ivms-4200 de AICI.

Activarea alarmelor pe telefon pentru detectie miscare se face cu o serie de setari din meniul DVR-ul (sau NVR-ul daca aveti un sistem IP). Meniul DVR-ului poate fi accesat in mai multe moduri. Va puteti conecta direct cu un mouse si monitor la DVR si sa accesati meniul asa. Puteti folosi un browser de internet sa accesati meniul web al DVR-ului prin internet sau din locatie prin reteaua locala. Sau puteti sa folositi aplicatia ivms-4200 de la Hikvision, asa cum am descris mai sus.

In acest tutorial noi am folosit aplicatia ivms-4200 si am facut toate setarile prin internet, fara a fi in locatia cu DVR-ul. Va recomand sa faceti la fel. De ce? Pentru ca alarmele la detectie miscare se transmit oricum prin internet, deci este obligatoriu sa aveti sistemul conectat corect la internet si accesibil de la distanta. Daca nu aveti deja acces la camere prin internet inseamna ca nu puteti seta inca alarmele pe telefon si va trebui sa parcurgeti tutorialul de conectare la internet al unui sistem de supraveghere (link-ul catre articol l-am lasat in sectiunea "Ce aveti nevoie").

Varianta utilizarii unui browser de internet pentru setari (cel mai indicat este Internet Explorer - a nu se confunda cu Edge -) este in regula, dar nu este cea mai recomandata pentru ca de multe ori browserele nu comunica perfect cu DVR-urile si unele setari nu vor fi comunicate, iar dvs. nu veti intelege de ce nu va functioneaza procedura.

Iata procedura folosind un laptop si aplicatia ivms-4200.

(1) Instalam aplicatia ivms-4200 si ne asiguram ca laptopul / calculatorul este conectat la router-ul la care este conectat si DVR-ul. Laptopul poate fi conectat prin wifi. DVR-ul cel mai probabil il aveti conectat pe cablu la router.

(2) Deschidem aplicatia ivms-4200 si mergem in meniul "Gestioneaza Dispozitive" ("Device Management" in engleza).

ivms-4200 hikvision device management

(3) Adaugam DVR-ul nostru in lista de dispozitive ale ivms-4200 pentru a-l putea accesa. Trebuie sa folosim IP-ul, portul media, userul si parola DVR-ului. In poza de mai jos puteti vedea mai multe DVR-uri adaugate in ivms-4200 pentru ca noi cu asta ne ocupam. In ecranul dumneavoastra lista va fi goala la prima rulare a aplicatiei ivms-4200.

ivms-4200 hikvision adauga dispozitiv

(4) Selectam DVR-ul proaspat adaugat si accesam interfata de setari a DVR-ului prin click pe butonul "Remote Configuration". Butonul "Remote Configuration" este deasupra listei cu DVR-uri, in dreapta butonului de "Add" pe care doar ce l-ati folosit.

(5) Dupa ce am intrat in meniul "Remote Configuration" vom avea in fata toata interfata de configurare a DVR-ului. Mergem la Sub-meniul "Event" si alegem campul "Motion Detection". Se deschide fereastra "Motion detection", unde:
- alegem din meniul derulant numit "CAMERA" prima camera pentru care dorim sa activam detectia si avertizarile pe telefon. In exemplul nostru am ales Camera3. Detectia de miscare si alarmele se configureaza camera cu camera, deci va trebui sa le luati pe rand.
- bifam optiunea "Enable Motion Detection" si optiunea "Enable Motion Dynamic Analysis" (daca exista).
- folosind mouse-ul selectam in chenarul cu imagine zona pentru care dorim ca detectia de miscare sa fie activa. In exemplul nostru am ales aleea si gardul.
- bifam optiunea "Notify Surveillance Center" (pentru ca avertizarile la detectie miscare sa fie transmise catre aplicatia ivms-4500 instalata pe telefon) si salvam.

detectie miscare hikvision meniu ivms

(6) Repetam procedurile de mai sus pentru restul camerelor pentru care dorim sa primim avertizari (nu uitati sa salvati inainte de a selecta urmatoarea camera). Dupa ce am terminat cu camerele iesim din aplicatia ivms-4200.

(7) Ne mutam pe telefonul mobil, in aplicatia ivms-4500. Aici trebuie sa activam primirea alarmelor. Ca sa putem activa alarmele trebuie ca DVR-ul sa fie deja adaugat in aplicatia ivms-4500 si camerele sa fie accesibile. Din meniul principal mergem la sectiunea ALARM, apasam pe "Set Alarm Notification" si vom vedea lista de DVR-uri adaugate in aplicatia ivms-4500. Acolo punem pe verde bifa de alarma pentru DVR-ul nostru, ca in imaginea de mai jos, unde noi am activat alarmele pentru sistemul video din locatia sediului nostru (Strada Cumpenei 8-10 Constanta).

detectie miscare hikvision meniu ivmsAm facut toti pasii, dar NU merge!Exista posibilitatea sa fi respectat toti pasii de mai sus, dar totusi sa nu primiti alarmele pe telefon. In aceasta situatie verificati urmatoarele:
- in setarile telefonului dvs, aplicatia ivms-4500 trebuie sa aiba permisiune sa trimita notificari cu sunet / vibratie.
- toate porturile DVR-ului sunt forwardate si deschise pe router-ul la care DVR-ul este conectat. Pentru ca alarmele pe telefon sa functioneze trebuie sa fie deschise pe router: portul media (standard este 8000 pt. Hikvision), portul http (standard este 80, dar poate fi schimbat), portul rtsp (standard este 554 pt. Hikvision). Ca sa vedeti camerele live nu aveti nevoie de toate porturile deschise (doar de 8000) si este posibil sa aveti porturile rtsp si http inchise. Cititi tutorialul noastre de configurare acces prin internet la sistemul video ca sa fiti sigur ca acesti pasi sunt facuti corect.
- DVR-ul are ultimul update de firmware de la Hikvision. Datorita update-urilor automate pe care aplicatia de mobil le primeste destul de des, este posibil ca firmware-ul DVR-ului dvs. sa fi ramas in urma fata de aplicatia de mobil (DVR-urile nu isi fac update automat sau atat de des) si sa exista o nepotrivire in comunicarea dintre DVR si aplicatia de mobil. Gasiti pe site-ul Hikvision ultimele update-uri de DVR-uri.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri le puteti lasa in sectiunea de comentarii.

Cu stima,

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 04.08.2020 15:55
Multumim!
Informatii foarte precise!
Creat pe: 08.10.2020 7:28
Buna ziua !
Orice sistem de la hikvision are obținea de înregistrare și alarmare la mișcare , sau și dvr-ul și camerele trebuie să aibă aceste specificații?
Mulțumesc!
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.