Close
Categorii
Meniu

Detectia de miscare si camerele de supraveghere - Partea 2 - Activarea avertizarilor pe telefonul mobil (Exemplu cu DVR Hikvision)

alarme telefon detectie miscare hikvision

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am gandit o serie de 3 articole dedicate acestui subiect. Aceasta este a 2-a parte a seriei, in care va prezentam un tutorial practic cu imagini despre programarea unui sistem de supraveghere Hikvision pentru transmiterea alarmelor la miscare pe telefonul mobil.

In prima parte am discutat despre principiile de functionare, avantajele si dezavantajele detectiei de miscare, cat si despre tipurile de detectie miscare disponibile pentru un sistem de supraveghere.

In partea a 3-a vom prezenta un tutorial complet despre configurarea unui sistem Hikvision pentru stocarea inregistrarilor doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Sa revenim la articolul de astazi.

Mai jos aveti toti pasii necesari pentru configurarea si activarea alarmelor la detectie miscare pentru un sistem Hikvision.

Ce avem nevoie:
- acces prin internet la sistemul de supraveghere pe care dorim sa-l configuram
- un laptop sau calculator capabil sa ruleze aplicatia ivms-4200 de la Hikvision

Activarea notificarilor pe telefon pentru detectie miscare se face cu o serie de setari din meniul DVR-ul (sau NVR-ul). Meniul DVR-ului poate fi accesat in mai multe moduri. Va puteti conecta direct cu mouse si monitor la DVR si sa accesati meniul asa. Puteti folosi un browser de internet sa accesati meniul web prin internet sau prin reteaua locala. Sau puteti sa folositi aplicatia ivms-4200 de la Hikvision pentru a accesa aceleasi setari.
In acest tutorial noi am folosit aplicatia ivms-4200 si am configurat tot prin internet. Va recomand sa faceti la fel. De ce? Pentru ca alarmele la detectie miscare se transmit oricum prin internet, deci este obligatoriu sa aveti sistemul conectat corect la internet si accesibil de la distanta. Daca nu aveti sistemul conectat la internet degeaba cititi acest articol si va recomand sa parcurgeti tutorialul nostru pentru conectarea unui sistem de supraveghere la internet. Il gasiti AICI.

Nu va recomand sa folositi un browser pentru setari de acest gen pentru ca de multe ori browserele nu ofera interfata completa sau nu comunica setarile integral sau corect  catre DVR si nu veti intelege de ce nu va functioneaza procedura.

(1) Conectam laptopul / calculatorul la router-ul la care este conectat si DVR-ul. Laptopul poate fi conectat prin wifi.

(2) Deschidem aplicatia ivms-4200 si mergem in meniul dispozitive.

ivms-4200 hikvision device management

(3) Adaugam DVR-ul nostru in lista de dispozitive ale ivms-4200 folosind IP-ul, portul, user si parola DVR.

ivms-4200 hikvision adauga dispozitiv

(4) Selectam DVR-ul adaugat si accesam interfata de setari a DVR-ului prin click pe butonul "Remote Configuration"

(5) Din meniul "Remote Configuration" mergem la Sub-meniul "Event" si alegem campul "Motion Detection". Din fereastra "Motion detection": alegem din meniul derulant prima camera pentru care dorim sa activam detectia si avertizarile pe telefon si:
- alegem din meniul derulant prima camera pentru care dorim sa activam detectia si avertizarile pe telefon. In exemplul nostru am ales Camera3.
- bifam optiunea "Enable Motion Detection" si optiunea "Enable Motion Dynamic Analysis" (daca exista).
- folosind mouse-ul selectam in imagine zona pentru care dorim ca detectia de miscare sa fie activa. In exemplul nostru am ales aleea si gardul.
- bifam optiunea "Notify Surveillance Center" (pentru ca avertizarile la detectie miscare sa fie transmise catre aplicatia ivms-4500 instalata pe telefon) si salvam.

detectie miscare hikvision meniu ivms

(6) Repetam procedurile de mai sus pentru restul camerelor pentru care dorim sa primim avertizari (nu uitati sa salvati inainte de a selecta urmatoarea camera) si iesim din aplicatia ivms-4200.

(7) Ne mutam pe telefonul mobil pentru activarea alarmelor din aplicatia de monitorizare. Ca sa putem activa alarmele trebuie sa aveti deja acces la camerele de supraveghere de pe telefon. Din meniul principal mergem la sectiunea ALARM si acolo punem pe verde bifa de alarma pentru DVR-ul nostru.Am facut toti pasii, dar NU merge!In cazul in care ati respectat toti pasii de mai sus, dar nu primiti alarmele pe telefon verificati ca:
- in setarile telefonului dvs, aplicatia ivms-4500 are permisiune sa lanseze notificari cu sunet / vibratie.
- toate porturile DVR-ului sunt forwardate si deschise pe router-ul la care DVR-ul este conectat. Pentru ca avertizarea pe telefon sa funtioneze trebuie sa fie deschise: portul media (standard este 8000), portul http (standard este 80, dar poate fi schimbat), portul rtsp (standard este 554). Cititi tutorialele noastre de configurare acces prin internet la sistemul video ca sa fiti sigur ca acesti pasi sunt corect facuti.
- DVR-ul are ultimul update de firmware de la Hikvision. Datorita update-urilor automate pe care aplicatia de mobil le primeste destul de des, este posibil ca firmware-ul DVR-ului dvs sa fi ramas in urma (DVR-urile nu isi fac update automat sau atat de des) si sa exista o neconcordanta in comunicarea dintre DVR si aplicatia de mobil. Gasiti pe site-ul Hikvision ultimele update-uri.

Daca aveti intrebari sau nevoie de ajutor nu ezitati sa ne contactati.

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2020 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.