Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Supraveghere video la o parcare intreaga

Parcarile de dimensiuni mari, in special cele din spatele blocurilor, sunt mereu o sursa de evenimente neplacute. Vandalism, vecini neatenti, chiar furturi si spargeri de masini. Un sistem de supraveghere eficient ar rezolva aceste probleme, sau cel putin ar ajuta mult catre rezolvare. Cum?

In primul rand, supravegherea cu camere video cuplata cu cateva placute banale de avertizare ofera o reteta foarte buna de descurajare a evenimentelor neplacute. In plus, accesul proprietarilor prin internet la imagini live si inregistrari de pe camere ofera acestora liniste si siguranta.

Desigur, daca vorbim de parcarea unui bloc, instalarea sistemului necesita acordul majoritatii locatarilor sau proprietarilor, iar administratia blocului este cea care trebuie sa obtina majoritatea, in scris, printr-o sedinta.

Sa discutam putin despre partea legala. In ce priveste legea, asociatiile de bloc NU mai sunt obligate sa implementeze aceste sisteme de supraveghere cu firme licentiate IPJ, cu proiect si analiza de risc. Asociatia poate alege sa gestioneze acest proiect in regim propriu, singura obligatie legala fiind cea de a declara sistemul de supraveghere la divizia de Ordine Publica de pe raza judetului.

Pentru persoanele juridice tip SRL care au ca obiect de activitate serviciile de parcare cu plata, montajul sistemului video trebuie sa fie facut doar de o firma licentiata IPJ, in baza unui proiect, proiect bazat pe o analiza de risc. Practic, pasii legali sunt: analiza risc, proiect securitate, implementare cu o firma autorizata.

Sa ne mutam acum pe partea tehnica. Pentru ca monitorizarea parcarii sa fie eficienta avem nevoie sa stabilim mai intai pozitia fiecarei camere si pozitia unitatii de stocare. Pozitia camerelor este evident cruciala pentru o acoperire eficienta a parcarii. Pozitia DVR-ului este importanta pentru ca DVR-ul este nodul central al sistemului, este locul unde toata informatia este depozitata si gestionata, este un aparat care nu functioneaza in orice conditii.

Pozitia camerelor. Pentru cazul fericit al unei parcari dreptunghiulare nu avem multe de spus. Se imparte perimetrul intregii parcari in portiuni egale, de lungime maxima 15-20 metri, astfel incat cei 15-20 metri sa poata fi acoperiti foarte eficient de camere cu pret decent. a tuturor autoturismelor dintr-o parcare de bloc trebuie mai intai sa delimitam cu exactitate toate pozitiile unde se parcheaza autoturisme.

Pasul urmator este sa gasim cel putin 2 unghiuri, ideal 3, din care sa acoperim toate laturile autoturismelor. De ce? Pentru ca intr-o parcare, pozitiile compacte ale masinilor fac sa apara multe unghiuri moarte, unghiuri care pot fi acoperite doar din pozitii opuse.

Dupa ce am stabilit care sunt punctele unde putem instala camere de supraveghere trebuie sa calculam care sunt distantele maxime pe care camerele de supraveghere instalate in acele puncte trebuie sa le acopere.

Atentie la unghiurile moarte de sub camere. Orice camera de supraveghere, indiferent de lentila, are o zona moarta. De obicei aceasta zona moarta este exact sub camera. Daca un autoturism este parcat exact sub camera, acel autoturism nu va putea fi urmarit video decat cu o alta camera de supraveghere, care acopera unghiul mort al primei camere. e este foarte important sa gandim solutia incepand de la distanta la care se afla autoturismul fata de locul unde montam camera. Solutia este urmatoarea:

- Se analizeaza parcarea, se face o schema simpla cu distante si cai de acces. Planul general este sa gandim o solutie care ofera o desfasurare cronologica a evenimentelor pe camere. Ce inseamna asta? Nu incercam sa obtinem tot ce ne intereseaza din imaginile individuale ale camerelor, ci gandim o solutie care va putea "detalia" un eventual incident, de la accesul in parcare, mergand prin parcare, pana la locul de parcare, si de acolo inapoi. Pentru a obtine asa ceva avem nevoie de 3 tipuri de camere: camere care acopera eficient accesul (recunoastere numar inmatriculare), camere care acopera in ansamblu toata parcarea si ofera perspectiva asupra evenimentelor petrecute si camere pentru acele pozitii si unghiuri mai vulnerabile, unde ar putea fi necesara recunoastere faciala.

-

Nu ezitati sa ne contactati!

Cu siguranta veti avea intrebari, cu siguranta parcarea dumneavoastra este ceva mai atipica si are nevoie de o solutie personalizata. Am incercat sa fim cat se poate de expliciti cu lucurile de baza, dar solutia ideala necesita si o discutie cu un specialist, deci nu ezitati sa ne contactati. Va putem oferi doar informatii sau chiar solutia completa. Ne puteti contacta pe mail ( comenzi@supraveghere24.ro ) sau telefonic ( 0728 08 70 08 ) .

P.S. Rugam sa lasati sugestiile si impresiile dumneavoastra despre acest articol in sectiunea de comentarii de mai jos.

Cu stima

Istrate Alexandru

Ing. Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.