Close
Categorii
Meniu

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 2 - Setari DVR / NVR

In aceasta a doua parte a seriei noastre de patru tutoriale despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet vom detalia setarile de retea necesare pentru unitatea de inregistrare (DVR / NVR) in vederea pregatirii acesteia pentru conectarea la internet.


In prima parte (link tutorial 1) am facut o prezentare a intregului proces si am discutat despre conectarea fizica a unitatii de inregistrare la internet.


In partea a treia (link tutorial 3) vom detalia etapa in care se intampina cele mai multe dificultati, anume setarile de retea la router-ul de internet. Aceste setari vor “instrui” router-ul sa ne permita accesul din internet la sistemul video.


In ultima parte, partea a patra (link tutorial 4), cu toate setarile la DVR si la router facute, vom instala pe telefon aplicatia de care avem nevoie, o vom configura si ne vom conecta la sistemul video prin internet. In plus, va vom arata cum sa folositi un browser web pentru a va conecta prin internet la camerele dumneavoastra.

Sa incepem configurarea DVR-ului. Vom folosi un calculator (sau laptop) conectat la reteaua unde avem montat DVR-ul. In exemplul de mai jos noi am folosit un laptop conectat prin wireless la router-ul de internet al locatiei, iar DVR-ul a fost conectat la router folosind un cablu de retea scurt.


1. Depistarea setarilor de retea necesare

Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza reteaua dumneavoastra. Trebuie sa aflam ce tipuri de adrese foloseste reteaua, care sunt adresele utilizate de router si ce adresa putem aloca DVR-ului.

Mentionam ca toate comenzile prezentate mai jos in ghilimele se introduc simplu, fara ghilimele.

Deschideti terminalul de comanda COMMAND PROMPT. Pentru Windows pasii sunt: START - > RUN -> tastati “CMD” -> apasati ENTER

Vi se va deschide o fereastra neagra in care tastati: “ipconfig /all” si apasati ENTER, exact ca in imaginile de mai jos:


Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - CMD

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - IPCONFIG 

Veti vedea o lista lunga de informatii de retea, ca in imaginea de mai jos. Am marcat cu rosu in imagine campurile care ne intereseaza. Acestea sunt:
-adresa ip a calculatorului de pe care lucram (IPv4 Address - in cazul nostru 192.168.1.2)
-masca de retea pe care o foloseste reteaua noastra (Subnet Mask - in cazul nostru 255.255.255.0 - cel mai probabil asa o veti gasi si dumneavoastra)
-adresa ip a router-ului nostru (Gateway Address - in cazul nostru 192.168.1.1)

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - INFORMATII RETEA
    

Noi vom lucra in continuare cu adresele marcate cu rosu, insa adresele dumneavoastra vor fi foarte probabil altele cu totul, dar nu vor fi foarte diferite.

Am identificat adresa laptop-ului nostru ca fiind “192.168.1.2”, iar adresa router-ului (gateway-ul) “192.168.1.1”.

Analizand putin adresa calculatorului si router-ului nostru vedem ca tipul general al adreselor pe care le gasim in reteaua noastra este 192.168.1.x. (Importat de stiut ca x poate lua valori intre 1 si 254). Pentru ca router-ul este principalul dispozitiv dintr-o retea veti gasi de obicei ca adresa acestuia este cu .1 in coada, nu este obligatoriu insa. Dumneavoastra puteti gasi in reteaua proprie alte tipuri de adrese: 192.168.0.x sau 192.168.2.x, orice ar fi, important de stiut este ca va trebui sa alegem pentru DVR-ul nostru o adresa de acelasi tip cu adresa laptopului si a router-ului. Aceasta trebuie sa fie de acelasi format, dar cu alta terminatie decat terminatiile laptopului si router-ului (192.168.1.2 si 192.168.1.1), pentru a nu intra in conflict cu acestea.

Alegem pentru DVR-ul nostru adresa “192.168.1.11” si vom verifica imediat daca este o adresa libera. Va recomand sa alegeti o terminatie mica, intre 5 si 20, de obicei aceste adrese fiind libere.

Acum verificam disponibilitatea adresei alese tot din acelasi ecran negru COMMAND PROMPT - CMD. Lansati fereastra din nou (posibil nici sa nu o fi inchis) si tastati:
“ping 192.168.1.11” si apasati tasta ENTER

Daca obtineti un raspuns de tipul: “destination host unreachable” sau “request timed out”, asa cum vedeti in imaginea de mai jos, atunci adresa aleasa este disponibila si o puteti folosi pentru DVR. Comanda “ping” este o comanda de retea care “striga” in reteaua dumneavoastra catre adresa IP pe care i-o asociati. Pentru ca de la adresa “192.168.1.11” nu am primit raspuns, asta inseamna ca nu este niciun dispozitiv acolo.

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - RASPUNS PING  

Daca primiti ca raspuns o serie de linii de forma “reply from 192.168.1.11”, acesta este anuntul ca adresa aleasa de noi este ocupata, deci va trebui sa incercam altceva (exemplu: 192.168.1.12, 192.168.1.13, etc).


2. Setarea DVR-ului

Acum ca am aflat ce adresa trebuie sa folosim pentru DVR-ul nostru, vom face setarile de retea pentru acesta.

Va trebui sa va conectati direct la DVR-ul dumneavoastra folosind un monitor de PC si un mouse. Veti merge in meniul DVR-ului la sectiunea SYSTEM - submeniu NETWORK (sau RETEA daca aveti selectata limba romana la DVR). Modelul dumneavoastra de DVR poate avea o interfata diferita, dar parametrii trebuie sa fie asemanatori.

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - MENIU DVR

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - MENIU RETEA
In sectiunea NETWORK (RETEA) a DVR-ului veti gasi urmatoarele campuri:
IP Address
Subnet mask
Gateway
DNS primar
DNS secundar
Port media (mai poate fi denumit port TCP sau port SERVER)
Port http

Este posibil sa gasiti un singur port, este posibil sa gasiti doua sau trei porturi. In functie de modul de functionare al DVR-ului dumneavoastra pot exista intre 1-3 porturi utilizate de catre DVR. Aceste porturi sunt caile de acces pe care DVR-ul vi le ofera.

Avem:
port http - port pentru accesare folosind pc sau laptop (in cazul nostru este setat portul 80, dar il putem schimba).
port media - port pentru accesare folosind aplicatie de monitorizare (in cazul nostru avem portul 34567, dar il puteti schimba).
port mobil - port pentru accesare folosind telefonul mobil (la modelul nostru de DVR, pentru conectarea de pe mobil se foloseste tot portul media, insa la DVR-uri unde gasiti si acest camp si este important sa il completati).

Noi va recomandam sa modificati portul HTTP si sa folositi portul 8000, la portul media sa folositi 8001, iar la portul mobil, daca acesta exista, 8002.

Va trebui sa completam aceste campuri cu informatiile noastre.
    •    NU vom bifa optiunea DHCP (Noi alocam adresele manual, nu dorim sa fie alocate automat de catre router).
    •    IP Address: 192.168.1.11 (Adresa DVR, cea adresa pe care am gasit-o ca fiind libera)
    •    Subnet Mask: 255.255.255.0 (Masca retelei dumneavoastra. O folositi exact pe aceea pe care ati gasit-o cu comadanda “ipconfig /all”. Foarte mici sanse sa aveti alta masca decat cea pe care o folosim si noi).
    •    Gateway: 192.168.1.1 (Adresa interna a router-ului. Exact ce ati gasit in lista afisata de comanda “ipconfig /all”).
    •    Primary DNS: 8.8.8.8 (Nu vom intra in detaliile functiei DNS, nu este importanta pentru problema de fata).
    •    Secondary DNS: 8.8.8.8
    •    HTTP port: 80 (Noi am folosit portul 80 in acest exemplu, dar dumneavoastra ar trebui sa il schimbati si sa folositi altceva. Mai sus va recomandam portul 8000).
    •    TCP port, uneori denumit Media port, uneori denumit Server port: 34567 (Noi am folosit portul recomandat de producator din fabrica. Dumneavoastra il puteti schimba si pe acesta daca doriti. De exemplu puteti folosi 8001).
    •    Orice alt port ce ar putea aparea in meniul RETEA (exemplu: Mobil port) il veti completa in continuare cu 8002, 8003, etc. In general mai mult de 3 porturi nu veti avea la niciun model de DVR. In cazul nostru am configurat portul http cu 80 si portul Media cu 34567. Nu uitati sa notati porturile pe care le-ati alocat. Vom avea nevoie de ele la configurarea router-ului.

Pentru cei ce cunosc retelistica este bine stiut ca alegerea porturilor este o chestiune de preferinta, insa acest tutorial este destinat si celor cu pregatire limitata.
    
Odata completate campurile, salvati si iesiti din meniu. Este posibil ca unitatea DVR sa va ceara o resetare, situatie in care reporniti aparatul pentru a fi sigur ca setarile au fost salvate.


Dupa ce ati salvat setarile la DVR puteti face o verificare. Deschideti COMMAND PROMPT - CMD si, cu DVR-ul conectat fizic pe unul din porturile LAN ale router-ului, folositi din nou comanda “ping 192.168.1.11” si apasati ENTER. De aceasta data ar trebui sa primiti raspuns de la adresa “192.168.1.11”, dovada ca DVR-ul are alocata adresa si poate comunica in retea.

DVR-ul folosit pentru acest tutorial este un DVR Envio. Interfata dumneavoastra poate seamana cu ceea ce vedeti aici sau nu, insa orice DVR sau NVR are un meniu de retea cu informatiile prezentate mai sus. Daca aveti un manual de utilizare la unitate gasiti acolo pozitia meniului de retea, daca nu aveti manual explorati cu rabdare meniul si veti gasi cu siguranta si sectiunea Network.

Atat despre setarile de retea ale unitatii de stocare. Mai jos gasiti si varianta video a acestui tutorial.

Click AICI pentru tutorialul nr 3, cu setarile de retea necesare la Router.

Va amintim ca echipa noastra va sta la dispozitie cu consultanta si suport gratuit in orice problema de IT si securitate. Trimiteti solicitarea dumneavoastra la adresa email: comenzi@supraveghere24.ro. Veti fi contactat de un tehnician.

Nu uitati sa lasati un comentariu cu impresiile si sugestiile dumneavoastra la acest tutorial.

Cu stima, Echipa Supraveghere24

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 19.08.2016 11:20
Cele mai explicite si simple indicatii pentru utilizatorii nefamiliarizati cu acest domeniu.
Am reusit pentru prima data sa configurez sistemul de supravehere cu camere video pe care il detin,utilizand informatiile din tutorialele d-voastra.
Apreciez foarte mult suportul pe care il oferitii celor care va contacteaza.
Va felicit,
Paul Ivascu
Bucuresti
Creat pe: 27.11.2016 1:45
Am apelat cu incredere la Supraveghere 24 ,am reusit sa configurez sistemul de supraveghere cu ajutorul dumneavoastra . Va felicit ,intradevar sunteti o echipa de profesionisti.

Cu stima Romanet Stefan - Constanta
Creat pe: 30.12.2016 2:21
Recomand!!!!in câteva minute mi-am putut accesa camerele,deși toate setările erau date peste cap!multumesc pentru seriozitate!
Anca,Sibiu
Creat pe: 12.08.2017 17:32
Nu merge cu dns alea...
Creat pe: 13.08.2017 11:20
DNS-urile nu au nicio legatura cu accesul la DVR prin internet, decat daca DVR-ul este conectat direct la legatura de internet (fara router) si daca accesati DVR-ul prin domeniu, nu prin IP. Puteti nici sa nu le completati. Daca nu va funcioneaza setarile greseala o faceti in alta parte.
Creat pe: 03.12.2017 19:04
Un articol excelent, pe intelesul tuturor.Nota 10 !!!!!!
Creat pe: 06.12.2017 20:54
Am rezolvat cu ajutotul vostru multumesc!
Creat pe: 23.07.2018 19:03
Buna seara...am si eu  intrebare...am niste camere video pe care nu le putem  conecta la internet ul de la Orange.aduca mai exact...ni putem seta in de ip fix...va multumesc!!!
Creat pe: 15.08.2018 11:51
salut!
am si eu nevoie de ajutor.
mă puteti ajuta?
Creat pe: 17.08.2018 19:32
De 3 luni am probleme cu dvr .am 4 camere nu sunt ip dar sa intamplat ceva îmi înregistrează între orele24 si ora 17 si 3 minute.in fiecare zi.am incercat fel si fel de setări însă degeaba..Nu stiu ce setare sa fac ca sa meargă non stop înregistrarea.
Creat pe: 17.08.2018 19:35
Adresa stiucasisalaul@yahoo.com ptr răspuns multumesc sau tel 0722146142
Creat pe: 05.02.2019 15:21
Salut,tutoriatul e mai mult ca perfect,as avea nevoie de ajutorul vostru pentru a conecta un Dvr prin rețea wi fi pentru că cablat e foarte greu,am nevoie de un router conectat la dvr?  Și setările vă rog frumos!!
Creat pe: 29.04.2019 10:50
Se poate folosi stick de internet la risaivar?
Sau doar rutar de internet!
Creat pe: 14.06.2019 15:50
Am un dvr Aprica si nu pot intra de pe pc,in chrome imi cere plughin,in mozila apare doar acel player fara raspuns!
Creat pe: 27.02.2020 16:49
faceti un tutorial  cu conectarea dvr la  ruterul  zte de la digi ,care e total diferit fata de toate de pe piata multumesc
Creat pe: 08.03.2020 13:13
faceti un tutorial  cu conectarea dvr la  ruterul  zte de la digi ,care e total diferit fata de toate de pe piata multumesc
Creat pe: 08.03.2020 13:16
Pentru solicitantul cu dvr Aprica : internet expl dar trebuie setare la meniul securitate referire la Active X trb. setat prompt sau enable.
Creat pe: 08.03.2020 13:17
Continuare : tot plugin va cere sa se instaleze
Creat pe: 08.03.2020 13:20
Ieri am incercat si eu sa dau camerele la net tot pe un ZTE wifi telekom. Nu am reusit desi pe orice altceva a fost simplu. Aurel
Creat pe: 29.01.2021 12:35
Bună ziua! Am încercat să vă trimit un email in care vă solicitam ajutorul dar adresa de email nu e bună. Am un sistem alhua cu 4 camere pe coaxial și un router Huawey de la RDS si nu am reușit să le fac să comunice. Dacă mă puteți ajuta, adresa mea de email este: ionutzviasu@yahoo.com.
Creat pe: 25.08.2022 11:45
Propecia Best Price <a href=http://iverstromectol.com/>medication ivermectin 3mg</a> the irregularities of the interface surface are smaller than   the reflection is specular mirrorlike.
Creat pe: 17.12.2022 19:41
Some of the best ways to manage hot flashes are very simple <a href=https://bestcialis20mg.com/>where can i buy cialis on line</a>
Creat pe: 14.01.2023 16:30
Foarte bun siteul,va rog daca se poate un mic ajutor cum conectez atât la modemul wifi cât și pe telefon un kit de supraveghere cctv Jordan cu 4 camere.
Mulțumesc
Creat pe: 19.12.2023 3:47
<a href=https://levitr.cfd>comprar levitra mas barata</a> Patients with astigmatism may find themselves wondering if it s possible with their current vision problem as well
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.