Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Intrarile si iesirile unui DVR explicate

La o prima vedere, tot panoul din spatele unui DVR poate parea foarte complex. In acest articol vom explica, pe rand, toate conexiunile de pe panoul unui DVR.

In imaginea de mai jos puteti vedea panoul din spatele unui DVR, cu toate intrarile, iesirile si conexiunile posibile pentru un DVR foarte dotat. Este posibil ca pe DVR-ul dumneavoastra sa nu gasiti toate conexiunile pe care le vedeti in imagine. Asta inseamna ca DVR-ul dumneavoastra nu a venit echipat cu functia respectiva.

conexiuni_dvr_explicate

1. Intrari video BNC

Intrarile video BNC sunt folosite pentru conectarea fizica a camerelor de supraveghere folosind cablu coaxial mufat cu conectori BNC sau cablu UTP mufat cu adaptori Video Balun. Orice DVR, in functie de marime, are un numar limitat de intrari video. Exista DVR-uri cu 4, 8, 16, 32 intrari video. Evident, numarul de intrari video limiteaza numarul de camere care pot fi conectate la un DVR, deci luati in considerare o posibila extindere a sistemului atunci cand alegeti un DVR.

Intrarile Video ale unui DVR

2. Iesire Video VGA

Iesire VGA DVR Orice DVR trebuie sa ofere posibilitatea utilizatorului de a vizualiza camerele si interfata DVR-ului pe un monitor. Iesirea Video VGA este una din variantele posibile. Permite conectarea de monitoare sau televizoare compatibile VGA la unitatea DVR. Conectorii VGA se gasesc cel mai des la monitoarele de calculator, dar se mai gasesc si la anumite modele de televizoare.

3. Iesire Video TV

Iesiri Video DVRIesirea video TV ofera posibilitatea conectarii unui televizor vechi la DVR. Televizorul pe care il conectati trebuie sa aiba o conexiune BNC sau conexiune CVI (Composite Video Interface). Puteti folosi adaptori BNC-CVI daca aveti doar conexiune CVI disponibila la televizor.

4. Iesiri Video HDMI

Iesire HDMI DVRDaca aveti o unitate mai performanta o sa gasiti in spatele DVR-ului o iesire HDMI. Ca si porturile VGA sau BNC, portul HDMI este folosit pentru a afisa camerele si interfata DVR-ului pe un monitor sau televizor compatibil. Marea diferenta este ca HDMI-ul este capabil de rezolutii mult mai mari. Odata cu aparitia camerelor de supraveghere HD, utilizarea HDMI-ului devine obligatorie. Atentie! Nu faceti confuzie intre rezolutia oferita de iesirea HDMI si rezolutia suportata de DVR in ceea ce priveste camerele de supraveghere. O unitate cu HDMI nu este obligatoriu si o unitate cu suport Full HD pentru camere.

5. Intrari Audio (Audio In)

Un DVR cu intrari audio este capabil sa inregistreze si semnal audio. Asa cum intrarile video BNC sunt folosite pentru conectarea semnalului video de la camere, asa o intrare audio poate fi folosita pentru conectarea de semnal audio de la microfoane. Aceste microfoane pot fi separate, sau integrate in camerele de supraveghere. Desigur, numarul de intrari audio va arata cate canale audio suporta DVR-ul. De cele mai multe ori intrarile audio sunt mai putine decat intrarile video. Ca exemplu, un DVR cu 8 canale video si 4 canale audio va putea fi configurat sa inregistreze si video + audio pentru canalele 1, 2, 3, 4, iar pentru 5, 6, 7, 8 va inregistra doar video.

6. Iesire Audio (Audio Out)

Toate DVR-urile cu intrari audio vin dotate si cu o iesire audio prin care puteti trimite sunetul la un sistem de sunet: boxe, difuzoare, casti, etc.

7. Portul de Retea LAN

Port LAN DVR Portul de retea permite conectarea DVR-ului la internet. Folosind acest port veti introduce DVR-ul in reteaua locatiei unde este montat DVR-ul. Puteti conecta DVR-ul direct la router-ul de internet sau la un switch intermediar. Odata conectat la retea, cu cateva setari, DVR-ul poate fi accesat de pe calculatoare, tablete, telefoane mobile, prin internet, de oriunde. Legatura se face folosind un cablu de internet UTP, sertizat cu mufe de retea RJ-45.


8. Portul Serial RS485

Port rs485 DVR Portul Serial RS485 este folosit pentru conectarea la DVR de camere rotative tip Speed-Dome. Camerele de supraveghere fixe au nevoie doar de o legatura video si de o sursa de alimentare. Camerele rotative au nevoie si de o legatura separata de date, pe unde se trimit comenzile de rotire stanga-dreapta, sus-jos, zoom in-out. Portul Serial RS485 este cel responsabil de transmiterea acestor comenzi.

9. Intrare alimentare

Port Alimentare DVR DVR-ul are si el nevoie de alimentare electrica. De obicei, DVR-urile folosesc tensiune de 12V curent continuu. Intrarea de alimentare se foloseste impreuna cu alimentatorul din cutia DVR-ului. Mufa alimentatorului din cutia DVR-ului se va potrivi perfect pe intrarea Atentie! Doar DVR-ul se alimenteaza folosind alimentatorul din cutie. Toate camerele de supraveghere trebuiesc alimentate din sursa separata.


10. Port USB

Port USB DVR Un DVR are cel putin 2 porturi USB. De cele mai multe ori gasiti aceste porturi in spatele DVR-ului, insa exista DVR-uri cu porturi USB pe panoul frontal, pentru acces usor. Porturile USB se folosesc pentru conectarea unui mouse cu care sa interactionati cu DVR-ul, sau pentru conectarea unui stick pe care sa salvati inregistrari din DVR.

11. Intrari si iesiri Alarma DVR (Alarm Input / Output)

Intrari Alarma DVRIntrarile de alarma permit conectarea de senzori de miscare, contacte magnetice, senzori de geam spart, etc. Iesirile de alarma permit conectarea de sirene, relee, module de comunicare, etc. Intrarile si iesirile de alarma oferta modalitati suplimentare de functionare a sistemului video. De exemplu, in momentul cand un senzor detecteaza un intrus poate da comanda ca toate camerele sa inceapa inregistrarea la rezolutie maxima, iar una din camere sa faca o poza a intrarii principale, pe care DVR-ul sa o trimita pe mail-ul dumneavoastra. In plus, iesirea de alarma poate comanda ca o sirena sa porneasca.

12. Conectorii SATA pt. HDD

Desi nu se afla pe panoul DVR-ul dumneavoastra, conectorii pentru HDD fac parte din este bine de stiut ca acest conector este cel care face legatura cu hard-disk-ul montat in interiorul unitatii.

Contactati-ne!

Pentru oferte sau informatii suplimentare ne puteti contacta la numarul de telefon: 0728 08 70 08 sau la adresa de mail: comenzi@supraveghere24.ro .

Cu stima,
Istrate Alexandru
Ing. Sisteme Securitate
Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 02.03.2016 15:49
buna ziua ce setari de retea ..gmail..yahoo..trebuie sa fac pentru alarmare prin email...? multumesc
Creat pe: 06.03.2016 23:17
pe scurt: activare detectie miscare si trimitere mail la detectie miscare (din meniul motion detection), dupa care completare interfata mail. faceti va rog o solicitare pe adresa comenzi@supraveghere24.ro si vi se raspunde. pasii pentru alarmare nu sunt complicati, dar sunt explicatii destul de lungi pentru un comment pe blog. stima
Creat pe: 20.11.2016 12:29
As dori sa va intreb daca pot conecta 2 monitoare, fiecare intr-o alta incapere, la un sistem de supraveghere video prevazut cu 2 camere .
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.