Close
Categorii
Meniu

AHD - Solutie Supraveghere de Calitate

Desi traim in era digitala, sistemele de supraveghere video cu camere analogice ofera in continuare inovatii. Ultimele noutati sunt reprezentate de sistemele video analog HD, adica sisteme cu camere analogice si cablaj prin cablu coaxial, care ofera imagini de calitate HD si FullHD.

Despre AHD

Sistemele de supraveghere video AHD (camere de supraveghere AHD si DVR-uri AHD) sunt echipamente de supraveghere video in format analogic, ce ofera utilizatorului imagini cu rezolutii 720p si 1080p, de 1MP, 2MP, chiar si 3MP.

Principalul avantaj al camerelor AHD este capacitatea de a transmite imagini de calitate, pe distante foarte mari, folosind modalitatile de cablare deja cunoscute:

- cablu coaxial si conector BNC

- cablu de internet UTP si conector Video-Balun (aflati de AICI totul despre aceasta modalitate de cablare)

Folosind variantele de mai sus, camerele AHD pot fi folosite si pe distante de pana la 500 metri, fara a avea pierderi de calitate sau imagini sacadate. Producatorul Korean NEXTCHIP a dezvoltat aceasta tehnologie ce acum este aplicata cu succes in industria camerelor de supraveghere si a DVR-urilor.

Pentru a beneficia de calitatea camerelor AHD, acestea au nevoie de un DVR compatibil. Acest DVR trebuie sa fie un DVR AHD. Din pacate nu putem conecta camere AHD la un alt tip de DVR.

DVR-urile AHD sunt insa unitati foarte flexibile, ce permit conectarea si altor tipuri de camere, nu doar camere AHD. Mai jos veti gasi cateva DVR-uri pe care le recomandam, toate avand suport si pentru camere analogice vechi sau camere IP.

Avantajele principale AHD

Sa recapitulam principalele avantaje ale tehnologiei AHD.

  1. Imagini de calitate la rezolutii 720p / 1080p. Imaginile de mai jos rezuma foarte clar cat de mare este saltul in calitate facut de camerele AHD fata de vechile camere analogice (D1, 960H).
  2. Cablaj simplu si ieftin. Transmisia de date AHD nu necesita cablu coaxial special sau de calitate ridicata. Se poate folosi orice tip de cablu coaxial. Acest aspect usureaza instalarea si reduce mult costurile.
  3. Cablaj pe distante mari, fara pierderi de calitate. Semnalul AHD poate fi transmis pe distante de pana la 500 metri prin cablu coaxial + mufa BNC sau cablu UTP + adaptor video balun.
  4. Imagini real-time, fara decalaje. Contrar sistemelor IP, tehnologia AHD transmite, proceseaza si afiseaza imaginile video in timp real.
  5. Compatibilitate cu alte tipuri de camere. DVR-urile AHD pot functiona simultan cu 3 tipuri de camere: analog standard (D1/960H), AHD, IP.
  6. Modernizarea ieftina a unui sistem invechit. Costul unei camere de supraveghere AHD sau al unui DVR AHD este foarte apropiat de costul unei camere analogice clasice, respectiv DVR analog clasic.
  7. Compatibilitatea cu alte echipamente AHD. Tehnologia AHD este o tehnologie deschisa. Producatorii folosesc acelasi sablon de baza pentru produsele lor, ceea ce inseamna ca puteti combina echipamente AHD de la mai multi producatori, fara sa va fie teama de incompatibilitati.
  8. Pretul foarte accesibil. Dintre toate tehnologiile de pe piata ce ofera imagini de calitate superiora, tehnologia AHD este cea mai accesibila la pret. Acest lucru inseamna ca inclusiv persoanele cu buget limitat pot alcatui un sistem de calitate, fara a investi prea multi bani.

Exemple imagini AHD (720p)

Camera exterior AHD Bentech 1.3 MP,  720p , imagini pe timp de zi Camera exterior AHD Bentech 1.3 MP, 720p, IR activ, imagini pe timp de noapte

Exemple imagini AHD (1080p)

Camera exterior AHD Bentech 2 MP,  1080p , imagini pe timp de zi Camera exterior AHD Bentech 2 MP, 1080p, IR activ, imagini pe timp de noapte

Recomandari Camere AHD

Recomandari DVR-uri compatibile cu camere de 1,3MP

Recomandari DVR-uri compatibile cu camere de 2MP

Contactati-ne!

Speram ca v-au fost utile recomandarile noastre despre solutiile de supraveghere video AHD. Pentru alte sfaturi sau orice alte neclaritati, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro, va oferim Consultanta Gratuita chiar daca nu cumparati sistemul de supraveghere de la noi.

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.