Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2018' 'februarie'

Supraveghere video color pe timp de noapte - Camere STARLIGHT

- 27 februarie 2018

Majoritatea clientilor care apeleaza la un sistem de supraveghere doresc sa se poata baza pe acel sistem de supraveghere in special pe timp de noapte. Din pacate, de cele mai multe ori, chiar si camerele care au imagini foarte bune ziua nu reusesc pe timp de noapte sa ofere decat imagini slabe, in alb-negru, din care foarte greu se pot distinge detalii importante precum fete umane sau numere de inmatriculare.

Motivul acestor imagini alb-negru este chiar principiul care sta la baza functionarii pe timp de noapte a majoritatii camerelor de pe piata, anume iluminarea infrarosu. Prin limitarile tehnologiei, imaginile in infrarosu pot fi doar imagini alb-negru, in care culorile vii si frumoase din timpul zilei se transforma noaptea in diverse nuante de gri. Cand toata imaginea este construita doar cu nuante de gri devine dificila recunoasterea detaliilor marunte care alcatuiesc trasaturile unei persoane.

In plus, ca o problema suplimentara, radiatia IR in combinatie cu diverse suprafete (printre care si numerele de inmatriculare ale autoturismelor) produce o reflexie care ingreuneaza enorm recunoasterea de detalii si citirea de numere inmatriculare.

Desigur, exista si camere de supraveghere cu infraorosu care ofera imagini clare si curate. In functie de nivelul de calitate al camerei, imaginile in infrarosu pot fi slabe sau de calitate, insa imaginile pe timp de noapte tot in alb-negru vor fi.

Iata cateva exemple de situatii in care imaginile in infrarosu, chiar si luate de la camere de calitate, nu sunt ceea ce isi doreste clientul.

Exmplu video in infrarosu de la o camera slaba:                                  

   

Exmplu video in infrarosu de la o camera de calitate (observati numerele de inmatriculare ale autoturismelor):Solutia problemelor de mai sus este oferita de camerele de...

Comentarii (2)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.