Close
Categorii
Meniu

Recunoastere faciala folosind camere de supraveghere

Recunoastere faciala folosind camere de supraveghere

Identificarea clara a persoanelor folosind un sistem de supraveghere este o facilitate extrem de utila in multe situatii. Fie ca vorbim de locuinte sau afaceri, capacitatea de a distinge clar chipurile persoanelor care ajung in raza camerelor de supraveghere este motivul pentru care sistemele de supraveghere au fost inventate. Dar nu orice camera de supraveghere este capabila sa ofere recunoastere faciala in orice conditie. In acest articol vom detalia ce tehnologii pentru recunoastere faciala exista, care sunt specificatiile de care o camera are nevoie pentru a putea oferi recunoastere faciala si vom oferi recomandari clare de echipamente ce pot oferi recunoastere faciala.

Recunoasterea faciala folosind un sistem de supraveghere se poate face in 2 moduri.

1. Identificarea “manuala” a fetelor persoanelor din imaginile (live sau inregistrate) sistemului de supraveghere. In aceasta situatie, utilizatorul sistemului de supraveghere foloseste un monitor pentru a cauta si incarca anumite inregistrari pe un monitor. Din imaginea incarcata pe monitor, utilizatorul este capabil sa distinga cu proprii ochi trasaturile clare ale persoanelor care au trecut prin cadrul camerelor de supraveghere.

Ecuatia aceasta este cea mai frecvent solicitata de clienti si implica un sistem de supraveghere cu performante si specificatii ce se aleg in functie de distantele pe care se doreste recunoasterea faciala si conditiile de lumina in care se doreste recunoasterea faciala. Ce fel de sistem este necesar si cat costa? Vom discuta pe larg, mai jos, in articol.

2. Identificarea automata a persoanelor folosind camere inteligente si soft-uri de stocare si comparare a fetelor. Aceasta solutie implica una sau mai multe camere de supraveghere capabile de a identifica automat chipurile persoanelor, de a capta screenshoturi cu fetele acelor persoane si de a le stoca pe un server, impreuna cu ora exacta cand persoana respectiva a fost detectata. Aceasta solutie se foloseste cel mai des in locuri publice aglomerate, in institutii, birouri mari de firme, etc.

Evident este o solutie mai avansata, complet automatizata, ce necesita ceva aparatura speciala. Vom detalia preturile si echipamentele necesare pentru o astfel aceasta solutie in acest articol. In rest, ne vom concentra pe solutia cea mai cautata de 99% din doritorii unui sistem de supraveghere, si anume:

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 25.09.2021 11:25
Nu exista continuare?
Creat pe: 04.06.2022 14:20
Buna ziua, am o întrebare legata de o camera de supraveghere cumpărata recent  (pni ip230t 1080p).
Acesta funcționează in aplicația gratuita Tuya Smart.

Întrebare ...De ce nu pot sa aleg [ IP] dorit.
Se poate ocoli aceasta aplicație.
Doresc sa adaug acest divice la "NVR PNI" existent.

Cum pot sa aflu [ IP Adres - port - Mac Adres - Gateway -HTTP- TCPPort - camerei?

Cu respect  Zoltan
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.