Close
Categorii
Meniu

Sisteme de Supraveghere pentru Case si Vile

Cele mai dese solicitari pe care le primim de la persoane fizice sunt solicitarile pentru sistemele de supraveghere video de exterior pentru case si vile, probabil datorita faptului ca aceste proprietati au curte si spatii deschise si sunt mult mai expuse si vulnerabile decat apartamentele.! Cu un sistem de supraveghere, care să înregistreze fiecare pas al persoanelor străine.

O solutie de baza, dar in acelasi timp foarte eficienta, pe care o recomandam pentru o casa este solutia sistemului de supraveghere HD cu rezolutie 720p si 3 - 6 camere. Acest numar de camere ofera in general o acoperire suficienta pentru majoritatea spatiilor exterioare ale unei case, iar calitatea HD (in acest moment deja foarte accesibila ca pret) ofera calitate suficienta pentru distantele pe care le intalnim in general in jurul unei locuinte la sol (5-10 metri in linie dreapta).

Desigur ca numarul optim de camere va varia in functie de forma casei si numarul de unghiuri pe care zidurile casei le formeaza, insa ca regula este bine sa avem o acoperire stradala si de perimetru cat mai buna, pastrand in acelasi timp camerele de supraveghere la vedere pentru descurajarea intentiilor rele.

Iata un ghid facil pentru cei ce doresc sa se informeze usor si rapid in legatura cu alegerea unui sistem video potrivit.

1. Analiza locatiei

Incepem cu analiza locatiei si stabilim care sunt punctele vulnerabile pe unde musafirii nepoftiti pot patrunde usor si neobservati. Dupa ce am stabilit directiile din care poate veni pericolul ne gandim ce camere avem nevoie.

2. Rezolutia camerelor

Se alege rezolutia camerelor in functie de distanta in linie dreapta pe care trebuie sa o acopere eficient. Nu uitati ca un sistem poate combina camere cu rezolutii diferite. Din considerente de buget este important sa alegem camera potrivita pentru distanta potrivita.

O camera de supraveghere ofera detaliul maxim in prima jumatate a cadrului, iar in a doua jumatate a cadrului piarde treptat din detalii. Iata un indrumar rapid: pentru recunoastere detalii pe distante de 5-10 metri mergeti pe camere HD 720p, pentru recunoastere detalii pe distante de 10-20 metri alegeti camere Full HD 1080p, iar pentru detalii pe distante de 20-30 metri optati pentru camere Full HD cu lentila varifocala si zoom reglabil).

Iata un exemplu cu o camera dintr-un pachet HD montat de catre noi la un client:

Pentru distante mai mari de 10 metri va puteti orienta catre un pachet FULL HD cu rezolutie mult mai mare (1920 x 1080 pixeli). Aceasta calitate va permite sa recunoasteti detalii importante - fata umana, numar inmatriculare - pana la distante de 20-25 metri.

Exemplu imagini:

Veti observa ca ambele inregistrari sunt din aceeasi locatie. Pachetul montat este un pachet cu 4 camere HD. Clientul a optat pentru modificarea pachetului de baza si a inlocuit 1 camera 720p cu 1 camera 1080p, platind doar diferenta de pret pentru camera mai performanta.

3. Nivelul de Lumina

Se stabileste nivelul de iluminat pe care fiecare camera il are la dispozitie pe timp de noapte. In functie de conditiile de lumina se aleg functiile cu care camerele trebuie sa vina din fabrica. Unele camere vor monitoriza zone luminate, alte camere vor fi montate in intuneric total.

Este important sa alegem camera potrivita conditiilor de lumina disponibile. Intr-o zona luminata abundent (o zona unde putem vedea cu ochiul liber fara probleme) putem monta o camera cu iluminator IR mic deoarece camera va avea pe timp de noapte conditii asemanatoare cu cele de pe zi . Intr-o zona cu lumina slaba este bine sa avem o camera cu iluminator IR mai puternic (36 LED-uri pentru iluminare pe 10 metri, 42 LED-uri pentru 20 metri si 72 LED-uri pentru 30 metri), eventual si senzor de imagine cu funtie Day & Night. Intr-o zona cu bezna totala este bine sa avem camere cu iluminator puternic (ori 72 LED-uri IR mici, ori matrice Array de LED) si senzor de imagine special pentru conditii de bezna.

Imagini noaptea cu camera HD cu 36 LED IR si senzor imagine Sony 1.3mp - in conditii de iluminat stradal bun:

Imagini noaptea cu camera HD cu 2 matrice Array LED - in conditii de iluminat slab:

4. Orientarea Camerelor

Camerele se aseaza, pe cat posibil, pe corpul casei si se orienteaza spre exterior pentru a se elimina astfel posibilitatea unui sabotaj.

5. Inaltimea Camerelor

Nu exista o inaltime exacta si optima la care sa asezam camerele. Ca regula simpla incercati sa va urcati cu o scara pe peretele casei si sa observati cu propii ochi care este punctul de unde acoperirea camerei va fi optima.

Desigur, inaltimea trebuie sa fie suficient de mare pentru ca nicio camera sa nu poata fi lovita sau smulsa si nici atat de mare incat calitatea imaginii camerei sa se piarda din cauza distantei prea mari de la sol.

Exemplu: daca o camera are calitatea maxima pe primi 10 metri din imagine, nu asezati camera la 10 metri inaltime de sol. Veti risipi rezolutia camerei.

6. Traseul cablurilor

Cablurile si legaturile camerelor vor trece de preferat prin pod sau prin interiorul casei, cu expunere minima pe exterior.

Pachetele noastre folosesc camerele de supraveghere pe care le-ati vazut in exemplele de mai sus.

Va recomandam urmatoarele pachete pentru locuinte:

Nu uitati, puteti configura orice pachet in orice fel doriti, doar solicitand acest lucru prin telefon sau email. Consilierul cu care veti discuta va oferi sugestii clare pentru ca solutia dumneavoastra video sa fie exact cea de care aveti nevoie:

  • numar optim de camere
  • tipul de camera recomandat in functie de conditiile de lumina
  • tipul de camera recomandat in functie de distantele pe care doriti sa le acoperiti
  • spatiul de stocare necesar
  • modalitatea optima de cablaj
  • conectarea sistemului la internet
  • orice alt sfat de care veti avea nevoie

 

Copyright © 2023 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.