Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2017' 'februarie'

Supraveghere video pe internet fara IP Static - DDNS - Ghid complet

- 13 februarie 2017

Majoritatea persoanelor cu sisteme de supraveghere montate doresc sa poata urmari camerele prin internet, de pe telefon si calculator. Conectarea unui sistem de supraveghere la internet se realizeaza in cateva etape clare (conectare DVR la router, setare DVR, setare router, aflarea adresei IP publice, configurarea aplicatiei de mobil si PC), etape detaliate pe larg in articolul nostru dedicat conectarii unui sistem de supraveghere la internet. Daca nu ati citit acest articol va recomandam sa o faceti. Toti pasii explicati acolo sunt necesari, iar informatiile teoretice va vor ajuta sa intelegeti intregul fenomen. In continuare vom folosi termeni precum "IP public, router, port-forwarding si deschidere port, etc), termeni explicati clar in articolul mentionat. Gasiti AICI articolul.

Se intampla multor clienti ca, dupa ce fac toate setarile la router si DVR, dupa ce afla adresa IP publica a locatiei unde au sistemul instalat, dupa ce folosesc acea adresa IP pentru a configura aplicatia de mobil si PC, sa se loveasca de o mare problema. Adresa IP publica pe care o primesc de la furnizorul de internet sa se schimbe la un interval de timp, uneori chiar zilnic, facand imposibila accesarea sistemului de supraveghere.

In acest articol va oferim o solutie eleganta pentru problema adresei IP schimbatoare, o solutie simpla si gratuita pentru accesarea fara probleme a sistemului de supraveghere, chiar si cu o adresa IP dinamica. Solutia se numeste DDNS.

Sa incepem.

PARTEA 1 - Informatii teoretice DDNS

Daca sunteti un client care stie ce inseamna DDNS si cum functioneaza, puteti sari direct la PARTEA 2 - Ghid pas cu pas DDNS, unde se prezinta in detaliu, si cu imagini, configurarea solutiei DDNS pentru ocolirea IP-ului dinamic. Daca nu stiti ce inseamna DDNS si cum functioneaza, va invitam sa cititi si aceasta parte, informatia teoretica.

Din tutorialul despre conectarea sistemului la internet am aflat ca adresa IP publica a locatiei unde avem camerele video este folosita ...

Comentarii (40)

Cum pozitionam eficient camerele de supraveghere de exterior - Unghiul, pozitia, inaltimea

- 7 februarie 2017

De cele mai multe ori camerele de supraveghere de exterior se monteaza in urmatoarele situatii:  

1. Pentru monitorizarea eficienta si acoperirea cat mai buna a unui spatiu deschis: curte, strada, parcare, etc.
2. Pentru monitorizarea eficienta a unei zone delimitate sau a unui obiect anume: autoturism, poarta de acces, rezervor de motorina, etc.

Pentru ambele situatii exista acele unghiuri, pozitii si inaltimi optime ale camerelor de supraveghere pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Sa detaliem:


1. Monitorizarea spatiilor deschise.


Asa cum mentionam mai sus, cele mai intalnite spatii deschise unde se doreste monitorizare video sunt: perimetrul si curtea unei case, un depozit, o gradina, o parcare, etc.

Pentru monitorizarea eficienta a acestor locatii trebuie sa fim atenti la:

Unghiul de acoperire al camerelor pe care dorim sa le montam
Camera potrivita pentru acoperirea unei suprafete cat mai mari este, desigur, camera cu unghiul cel mai larg “stanga-dreapta” posibil. In acest moment, pe piata, gasim la preturi foarte accesibile camere de supraveghere cu unghiuri de 90, 95, chiar 100 grade deschidere. Aceste camere sunt cele pentru care trebuie sa optati daca doriti sa acoperiti o zona cat mai mare.


Atentie! Un unghi larg are si dezavantaje. Cu cat mai larg unghiul cu atat mai slabe vor fi detaliile pe care le veti putea distinge la distanta. Ca o analogie simplista, efectul este asemanator cu intinderea unei portii de unt pe o felie de paine. Cu cat intindem untul pe o felie mai mare, cu atat mai putin densa va fi acoperirea. Asa si cu rezolutia unei camere. Cu cat “imprastiem” pixelii din care este alcatuita imaginea pe o suprafata mai mare, cu atat mai mult pierdem din densitatea calitatii. Aceasta pierdere de detaliu la distanta datorata unghiului foarte larg o putem compensa prin marirea numarului de pixeli din care este formata imaginea, deci cu o rezolutie mai mare a camerei. Ajungem deci la punctul urmator al aspectelor de...

Comentarii (8)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.