Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2016' 'noiembrie'

Conectarea video a camerelor de supraveghere prin video baluni

- 3 noiembrie 2016

Discutam in continuare despre modalitatile si pasii concreti prin care se poate transmite semnalul video de la o camera de supraveghere analogica la un DVR.
 Daca alimentarea cu energie elecrica a camerelor este problema, atunci gasiti AICI tutorialul despre alimentarea cu 12V a camerelor de supraveghere.Camerele de supraveghere analogice au nevoie pentru functionare de un DVR, indiferent de tipul camerelor. Fie ca lucram cu camere AHD, camere HDTVI, camere HDCVI sau clasicele camere 960H cu linii TV, pentru afisarea si stocarea de imagini avem nevoie de un DVR compatibil.
Dupa ce am ales camerele si DVR-ul compatibil, de obicei respectand simpla corelatie intre tehnologia camerelor si tehnologia DVR-ului (camere AHD cu DVR AHD, camere HDTVI cu DVR HDTVI, etc), trebuie sa cablam, sa mufam si sa conectam camerele la intrarile video ale DVR-ului pentru a le putea folosi la capacitate maxima: stocare inregistrari, detectie miscare, conexiune la internet, etc.


Conectarea semnalului video de la camerele de supraveghere analogice la un DVR se poate face in 2 moduri:1. Prin cablu de internet (UTP / FTP, numit si cablu ethernet) si conector video balun.

2. Prin cablu coaxial si conector BNC

1. Conectarea prin cablu UTP / FTP si video balun

Pentru cei ce doresc si alternative la solutia clasica cu cablu coaxial exista o solutie ceva mai flexibila.
Semnalul video nu este altceva decat o serie de impulsuri electrice transmise de catre camera catre DVR, si ca orice legatura electrica acest semnal trebuie sa se transmita printr-o bucla cu legaturi + (PLUS) si - (MINUS). Mergand pe principiul de mai sus observam ca putem folosi si alte medii pentru a transmite semnal video, atata timp cat respectam legile curentului electric.
Solutia “cablu internet + video balun” simuleaza aceeasi legatura “coaxial + BNC”, insa foloseste o implementare putin diferita.
Dupa cum puteti vedea, cablul UTP este alcatuit dintr-un invelis protector si 4 perechi de ...

Comentarii (7)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.