Close
Categorii
Meniu

Sisteme de Supraveghere Video pentru Depozit

1. Spatii depozitare in aer liber / platforme depozitare

In aceasta situatie, solutia optima o alegem in functie de suprafata ce trebuie acoperita.

O suprafata care se incadreaza in 2500 mp poate fi acoperita eficient cu camere de supraveghere fixe. Desigur, cu cat mai mare suprafata cu atat mai multe camere vor fi necesare si de calitate mai buna.

O suprafata ce depaseste 2500 mp este deja prea mare pentru a mai putea fi urmarita eficient cu camere fixe. Numarul acestora ar fi prea mare si solutia ar deveni greu de implementat datorita distantelor mari de cablu (alimentarea aparaturii cu curent continuu devine o problema pentru lungimi de peste 50 metri), urmarirea eficienta a evenimentelor va fi dificila de pe prea multe camere, iar costul sistemului va creste foarte mult. In aceste situatii se recomanda folosirea de echipamente mobile tip Speed-Dome. Preturile acestor echipamente au coborat mult in ultima perioada, iar avantajele unui astfel de aparat sunt multe. Pe scurt, un Speed-Dome este exact ce trebuie pentru spatii deschise mari.

Noi va recomandam plasarea Speed-Dome-ului intr-un punct cat mai central al zonei de depozitare, la o intaltime cat mai mare (perspectiva creste foarte mult si se elimina multe unghiuri moarte). Un Speed-Dome de calitate si montat corespunzator va putea urmari fara probleme o suprafata de 22000 mp printr-o programare eficienta a modului de patrulare. In ajutorul camerei mobile, daca exista zone importante ce trebuiesc monitorizate permanent si cu atentie dedicata, se poate veni cu una sau doua camere fixe ce acopera acele zone.

Cel mai simplu este sa va explemplificam cu cateva modele instalate de noi in portul Constanta. Aveti mai jos exemple pe timp de zi si timp de noapte cu un speed dome HD 720p si IR pana la 100 metri. Observati modul de patrulare inteligent ce foloseste la maxim capacitatile camerei rotative.

Exemplu de solutie inteligenta: 1 Speed-Dome cu patrula eficient programata + 1 camera fixa pe rezervorul de motorina cu detectie miscare activata si 1 camera fixa pe accesul auto pentru urmarire numere inmatriculare.

2. Spatii depozitare acoperite: hale, magazii, soproane, etc

Spatiile acoperite ofera o provocare in ceea ce priveste acoperirea video eficienta. De cele mai multe ori nu exista un loc suficient de inalt unde sa se poate monta un Speed-Dome performant. Ca si in cazul spatiilor descoperite, solutia optima este in functie de suprafata de monitorizat. De adaugat in acest caz este factorul compartimentarii spatiului. Cand spunem compartimentare ne referim la spatiile separate ce se formeaza prin depozitarea marfii in hala.

De exemplu, o stiva inalta si lunga de cherestea va functiona ca un zid ce separa hala in doua incaperi separate si va produce unghiuri inchise si neacoperite. Cu cat mai multe cotloane si raioane de depozitare, cu atat mai dificila va fi monitorizarea.

O solutie cu foarte multe camere va fi greoaie si dificil de urmarit. Ganditi-va ca daca instalam o camera video banala pentru fiecare zona sau cotlon vom avea un numar foarte mare de camere, fara sa mai vorbim de costurile de implementare: echipamente multe, cablu mult si manopera pe masura.

Solutia ideala poate fi de 2 tipuri:

  • A. Daca numarul zonelor nu devine foarte mare, se recomanda montarea de camere de supraveghere fixe pe zone critice: zone acces si descarcari marfa si camere de supraveghere cu rezolutie foarte buna si unghiuri foarte largi de acoperire montate in colturile halei, la inaltime cat mai mare.
  • B. Daca dimensiunea halei este mare si compartimentarea acesteia solicita un numar foarte mare de camere, exista solutia camerei rotative de interior (fratele mai mic al Speed-Dome-ului). Acestea sunt indicate in spatii interioare unde marfa nu este depozitata pe inaltimi foarte mari astfel incat sa obstructioneze capacitatea camerei de a acoperi toata suprafata.

Exemplu:

Iata si cateva recomandari de camere fixe si mobile la care puteti apela cu incredere. Atentie! Recomandarile sunt facute si in baza fiabilitatii aparaturii, nu doar a calitatii imaginii.

Camere fixe recomandate:

Camera dome HDTVI 1080p, IR 20m, HIKVISION TURBO HD DS-2CE56D1T-VPIR

Camera exterior varifocal HDTVI 1080p, IR 40m, HIKVISION TURBO HD DS-2CE16D1T-VFIR3

Camera Dome IP Envio Full HD,IR 20m IP-ATX24-2.0

Camera Exterior IP Envio 1080p, 2MP, varifocal, IR60m IP-ZED72-2.0

Camere Speed-Dome recomandate:

Speed Dome HIKVision 650TVL, 23x zoom, IR 100m, DS-2AE7164-A

Speed Dome IP HIKVision 1.3mp, 720p, 20x zoom, IR 100m, DS-2DE7174-A

 

Copyright © 2023 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.