Close
Categorii
Meniu

Camere de supraveghere cu sunet pentru exterior

audio over coax camere Hikvision cu sunet

De foarte multe ori, clientii interesati de un sistem de supraveghere doresc nu doar monitorizare video, ci si audio. Daca pentru interior un astfel de sistem video + audio poate fi implementat rapid si eficient, cand vorbim de supraveghere video + audio la exterior apar mai multe probleme. Prima si cea mai mare problema este efectul curentilor de aer (indiferent cat de mici) asupra microfoanelor cu preamplificare pe care sistemele de supraveghere le folosesc pentru a capta sunetul. Tehnologia folosita de microfoane pentru a putea acoperi o suprafata cat mai mare amplifica automat orice nivel de zgomot ambiental din apropierea microfonului. Cel mai des, la exterior, acest zgomot ambiental este cauzat de vant si mici curenti de aer, care transforma partea audio a sistemului intr-un suierat enervant si inutil. Din acest motiv, vreme de multi ani, sistemele de supraveghere cu audio au putut fi recomandate doar pentru interior. Hikvision spune ca a gasit o solutie. Noua tehnologie video si audio numita “Audio over coaxial”.

Solutia oferita de Hikvision se bazeaza pe camere de exterior (dar si de interior) cu microfon integrat, montat eficient si protejat de zgomotul ambiental, cu un echilibru testat intre nivelul de amplificare necesar pentru eficienta maxima si eliminarea zgomotului ambiental cat mai eficient.

Un alt avantaj major al tehnologiei “Audio over coaxial” de la Hikvision este modalitatea prin care se transmite semnalul audio de la camera pana la DVR. Inainte de aceasta tehnologie legatura audio avea nevoie de un traseu propriu de cablu. Cu “Audio over coaxial” semnalul video si cel audio ajung la DVR folosind acelasi cablu coaxial de date. Cablul coaxial folosit este cel uzual pentru sistemele de supraveghere (RG59 sau RG6) si nu este necesar cablu special sau scump.

Cu “Audio over coaxial” veti putea supraveghea eficient video + audio locatii precum: curti de case, parcari, magazine, etc, fara a fi necesar montaj complicat si costisitor si fara setari avansate.

Exista si un dezavantaj. Solutia nu functioneaza decat cu DVR-urile “Audio over coaxial” de la Hikvision, capabile de a separa semnalul audio de cel video. Vestea buna este ca preturile sunt foarte apropiate de aparatura normala si nu au de ce sa sperie clientii.

Iata cum arata o solutie completa de supraveghere cu audio pentru exterior, folosind echipamentele Hikvision “Audio over coaxial”.

1. Alegem camerele Audio Over Coaxial de care avem nevoie. Exista mai multe modele, cu rezolutii diferite si prinderi diferite. Insa toate sunt eficiente in intuneric datorita functiilor de imagine WDR si DNR. Toate au iluminator IR tip EXIR cu smartIR si, desigur, toate au microfon integrat pentru sunet Audio Over Coaxial. Iata cateva recomandari:

Camera Dome Audio Over Coax 2 Megapixel, FullHD, WDR, DNR, Smart IR, iluminare IR Exir eficienta pe 15-20 metri. Recomandata pentru solutii de interior sau exterior pe distante mici (10-15 metri).
Camera Bullet (cu picior) Audio Over Coax 2 Megapixel, FullHD, WDR, DNR, Smart IR, iluminare IR Exir eficienta pe 15-20 metri. Recomandata pentru solutii de exterior pe distante mici (10-15 metri).
Camera Dome Audio Over Coax 2 Megapixel, FullHD, WDR, DNR, Smart IR, iluminare IR Exir eficienta pe 20-30 metri. Recomandata pentru solutii de exterior pe distante medii (15-20 metri).
Camera Dome Audio Over Coax 5 Megapixel, UltraHD, WDR, DNR, Smart IR, iluminare IR Exir eficienta pe 15-20 metri. Recomandata pentru solutii de interior sau exterior pe distante mici (10-15 metri).
Camera Bullet (cu picior) Audio Over Coax 5 Megapixel, UltraHD, WDR, DNR, Smart IR, iluminare IR Exir eficienta pe 15-20 metri. Recomandata pentru solutii de exterior pe distante de 15-20 metri.

2. Alegem un DVR Audio Over Coaxial potrivit. Dupa ce stim numarul de camere si modelul fiecarei camere trebuie sa alegem DVR-ul. Tinem cont de rezolutia maxima suportata si de numarul de canale. Rezolutia maxima suportata trebuie sa corespunda cu rezolutia celei mai performante camere, iar numarul de canale trebuie sa fie egal sau mai mare cu numarul de camere. Iata cateva recomandari

DVR Audio Over Coaxial cu 4 canale de maxim 2 megapixel
DVR Audio Over Coaxial cu 8 canale de maxim 2 megapixel
DVR Audio Over Coaxial cu 16 canale de maxim 2 megapixel

DVR Audio Over Coaxial cu 4 canale de maxim 5 megapixel
DVR Audio Over Coaxial cu 8 canale de maxim 5 megapixel
DVR Audio Over Coaxial cu 16 canale de maxim 5 megapixel

3. Pentru stocarea inregistrarilor avem nevoie de HDD montat in DVR.

HDD 1TB - recomandat pentru sistemele cu 4 camere
HDD 2TB - recomandat pentru sistemele cu maxim 8 camere
HDD 4TB - recomandat pentru sistemele cu maxim 16 camere

4. Camerele se alimenteaza folosind o sursa de alimentare.

Sursa 5A - recomandata pentru sisteme cu maxim 4 camere
Sursa 10A - recomandata pentru sisteme cu maxim 8 camere
Sursa 20A - in cutie metalica, recomandata pentru sisteme cu maxim 16 camere

5. Ce cablu trebuie sa folosim? Avem nevoie de cablu coaxial pentru legatura video + audio. Pentru alimentare folosim cablu alimentare cu 2 fire de cupru. Cea mai buna solutie este cablul coaxial cu alimentare atasat. Gasiti AICI role de 100m.

6. Conectori necesari. Folosim mufe BNC pentru cablul coaxial si conectori de alimentare tip tata pentru cablul de alimentare.

Mufa BNC (2 bucati pentru traseu de cablu - 1 mufa la camera si 1 mufa la DVR)
Conector alimentare tata (1 bucata pentru fiecare camera)

7. Instalarea sistemului se face ca la orice sistem de supraveghere obisnuit, fara nici o exceptie. Clientii Supraveghere24 beneficiaza de manuale detaliate de instalare si configurare, dar si de posibilitatea configurarii remote gratuit a sistemului impreuna cu un tehnician. Ne puteti contacta la adresa de email comenzi@supraveghere24.ro sau la telefon 0728 08 70 08.

Cu stima
Echipa Supraveghere24

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 27.02.2020 9:53
Initiativa dumneavoastra este de aplaudat si constituie un exemplu de urmat pentru toate firmele din domeniu care se respecta. Asa ajutor merita apreciat.

Felicitari!!!!!!
Stoicescu C
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.