Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2017' 'august'

Camere cu aceleasi caracteristici, dar cu preturi diferite. De ce?

- 31 august 2017

Internetul este un loc mare, plin de oferte, preturi si furnizori pentru orice, inclusiv camere de supraveghere. Daca sunteti in cautarea unui sistem de supraveghere aveti de unde alege.

In cautarile dumneavoastra pentru camerele potrivite, una din "dilemele" de care va veti lovi va fi: De ce doua camere care arata la fel si au aceleasi caracteristici, au preturi total diferite?

Exista doua raspunsuri la aceasta intrebare. Am detaliat totul mai jos. Nu am prezentat si varianta evidenta, adica exact acelasi produs, aceeasi marca si acelasi model, dar vandut de doi distribuitori cu adaosuri total diferite. Aici discutam despre produse de la producatori diferiti, cu caracteristici asemanatoare, dar preturi total diferite.

Explicatia 1 - Camerele au exact aceleasi caracteristici, dar calitatea electronicii folosite este total diferita.

Modul cel mai rapid de a intelege despre ce vorbim este sa luam un exemplu concret. Sa analizam rezolutia camerelor, poate cea mai vizata caracteristica legata de sistemele de supraveghere.

Doua camere analogice cu acelasi iluminator infrarosu, cu aceeasi lentila si cu rezolutie de 2 Megapixel 1080p, pot avea preturi total diferite. Asta pentru ca nu doar rezolutia este importanta pentru calitatea unei imagini. Rezolutia unei camere este doar un numar de pixeli, un numar de puncte din care imaginea este alcatuita. Si, desigur, mai multi pixeli inseamna o imagine mai detaliata si mai buna. Dar nu este chiar asa. 

O camera de supraveghere are sarcina de a prelua informatiile transmise de lumina din jur si de a transforma aceasta informatie in semnal electric. Este o conversie de la natural la tehnic. O camera de calitate reuseste sa faca aceasta conversie intr-un mod cat mai eficient, cat mai apropiat de realitate, astfel incat curtea dumneavoastra plina de culori si verdeata sa apara pe ecran la fel de veridic.

Deci, intorcandu-ne la exemplul nostru, o imagine de 2 megapixeli de calitate va avea fiecare pixel din...

Comentarii (0)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.