Close
Categorii
Meniu

Sistemul de alarma ideal pentru apartament

Siguranta unui apartament poate fi obtinuta usor si la un pret decent cu un sistem de alarma corect ales.

Dupa multi ani de experienta in domeniul sistemelor de securitate, si cu sute de sisteme de alarma montate si configurate, ne permitem sa va oferim recomandarea noastra pentru un sistem de alarma ideal pentru un apartament.

Indiferent de marimea, pozitia, asezarea apartamentului, sistemul de alarma recomandat pentru un apartament are nevoie de urmatoarele componente:

1. Contact magnetic pe usa de intrare

Un contact magnetic este un dispozitiv banal, mic si ieftin, dar extrem de eficient. Este compus din 2 piese care se alinieaza pentru a inchide un circuit de siguranta. O piesa se monteaza pe tocul usii, iar a doua se monteaza direct pe usa, asa cum vedeti in imaginea de mai jos. In momentul in care cineva incearca sa forteze usa de intrare si deplaseaza usa de pe pozitie cu 1 centimetru, cele 2 piese ale contactului magnetic nu vor mai fi aliniate, iar alarma se declanseaza. Faptul ca alarma este declansata inainte ca intrusul sa patrunda in apartament este un avantaj enorm. Cel mai probabil, intrusul se va lasa pagubas cand aude sirena si el este inca in fata usii.
Mai mult, pe timp de noapte, ca sa dormiti linistit, sistemul de alarma poate functiona cu contactul magnetic armat, dar cu restul sistemului dezarmat. Astfel, puteti sa va plimbati prin apartament fara sa declansati dumneavoastra alarma, dar daca cineva incearca sa patrunda in apartament in miez de noapte, sistemul va fi in functiune. Acest mod de functionare se numeste mod "Sleep" (eng: mod "Somn").

Acelasi principiu poate fi aplicat cu succes si la geamuri, exact ca in a doua poza, dar despre aceasta varianta discutam ceva mai jos.

contact magnetic usa  contact magnetic geam

2. Detector miscare PIR pentru hol si acces
Orice solutie de alarma serioasa are si un plan de rezerva. Pentru spatiul din spatele usii principale si holul care comunica cu restul incaperilor, se recomanda montarea unui detector de miscare tip PIR, care sa protejeze inca o data accesul principal, dar si trecerile dintr-o incapere in alta.

Acest detector tip PIR ( PIR - detector Pasiv in InfraRosu ), foloseste un senzor senzibil la variatiile termine. Asta inseamna ca detecteaza corpurile calde aflate in miscare. Atentie daca aveti animale de casa. Pentru a evita alarmele false exista un detector special pentru utilizare in locatii cu animale de companie.

Detectorul PIR se monteaza in coltul incaperilor, asa cum vedeti in imagine, si are o acoperire stanga-dreapta de 90 grade si o profunzime de 10 metri.

PIR apartament detector 

3. Daca exista riscul de patrundere, cate un detector de miscare in fiecare incapere care comunica cu exteriorul
Daca aveti un apartament la un etaj inferior (parter sau etaj 1), la care se poate ajunge cu o scara sau direct din strada, este recomandat sa protejati fiecare incapere care are contact cu exteriorul, si pe unde ar putea un intrus sa patrunda, cu un detector de miscare PIR in fiecare incapere care comunica cu exteriorul.

4. Daca exista riscul de patrundere, cate un contact magnetic pe fiecare usa sau geam care prezinta risc

La fel ca la punctul 3, daca exista posibilitatea ca cineva sa poata ajunge in apartamentul dumneavoastra folosind unul din apartamentele invecinate, folosind un balcon sau geam, este indicat sa asigurati acele incaperi cu contacte magnetice pe usile si geamurile pe unde se poate patrunde din apartamentele invecinate.

5. Centrala de efractie
Intram in zona echipamentelor obligatorii pentru functionarea sistemului de alarma. Centrala este echipamentul care gestioneaza toate componentele sistemului de alarma (detectoare, tastatura, sirena, etc). Se monteaza, de obicei, in zona tabloului electric, aproape de accesul in apartament, intr-o cutie metalica de protectie ce vine la pachet cu centrala.

6. Tastatura
Montata la intrarea in apartament si legata direct la centrala de efractie, acest echipament permite utilizatorului sa interactioneze cu sistemul de alarma (armare, dezarmarea, afisarea eventualelor probleme tehnice, programarea sistemului).

tastatura paradox  kit_complet_paradox

7. Sirena de avertizare
Mica si ieftina, dar foarte galagioasa, sirena de interior este foarte eficienta pentru alungarea intrusilor odata ce incepe sa sune.

8 Optional, modul de notificare prin SMS
Daca doriti ca dumneavoastra sau cineva apropiat sa fie notificat pe telefon in caz ca apare o alarma, exista un modul SMS care foloseste o cartela normala SIM, cu SMS-uri, si care comunica direct cu telefonul dumneavoastra sau cu telefonul unei persoane de incredere. Comunicarea se face prin SMS-uri ce informeaza despre orice eveniment intamplat (panica, efractie, probleme tehnice, etc). Se pot programa multiple numere de telefon in modul, pentru ca avertizarile sa fie trimise mai multor persoane.

Exemplu apartament complet asigurat

Iata un exemplu cu planul unui apartament, pe care am exemplificat toate masurile de siguranta prezentate mai sus.

In imagine o sa vedeti mai multe echipamente de securitate colorate cu ROSU si GALBEN.
Echipamentele marcate cu ROSU sunt echipamente obligatorii, fara de care un sistem pentru apartament nu ar trebui sa functioneze.
Echipamentele marcate cu GALBEN sunt detectoare suplimentare, care pot fi sau nu utile, in functie de riscul de securitate al fiecarui apartament. Dumneavoastra sau un specialist trebuie sa decideti cate echipamente suplimentare sunt necesare pentru apartament.

Concret:
C - centrala efractie cu sirena interior atasata, T - tastatura, CM usa, PIR hol principal, sunt echipamente care asigura functionarea eficienta a unui sistem de alarma pentru un apartament care prezint risc de spargere doar pe usa principala. Acestea sunt, de obicei, apartamentele aflata la etaje superioare. Eventual, daca simtiti ca exista posibilitatea ca cineva sa ajunga in apartamentul dvs. dintr-unul din apartamentele vecine, luati masuri sa montati echipamente suplimentare, asa cum vedeti mai jos.


Daca avem alte zone pe unde se poate patrunde, trebuie sa suplimentam masurile de siguranta.

In imagine am presupus ca avem un apartament aflat la etajul 1, cu risc de efractie de pe balcoane (folosind o scara) sau din apartamentele invecinate prin “Dormitor 1” si “Dormitor 3”.

Ca sa eliminam toate aceste riscuri am apelat la cate un contact magnetic pe fiecare usa sau geam care ofera acces din directiile respectiva, plus cate un detector de miscare PIR in fiecare incapere cu acces spre exterior.

CM1 asigura geamul din "Dormitor 3", iar PIR4 acopera acelasi dormitor in eventualitatea in care intrusul sparge geamul.

CM2 asigura accesul prin usa de pe balcon "Living", iar PIR1 acopera "Living" in caz ca intrusul sparge un geam.

Acelasi principiu l-am aplicat si pentru "Dormitor 1" si "Dormitor 2".

schema alarma apartament

Echipamente si costuri

Acum sa prezentam concret si modele de echipamente pe care puteti conta si sa stabilim costul total al sistemului. Exista 2 situatii in care va puteti afla:

1. Aveti un apartament in amenajare si puteti inca trage cablu de la centrala pana la fiecare senzor

Daca trasarea de cablu prin apartament este o optiune, atunci iata ce echipamente pe fir va recomandam:

centrala Paradox 4-8 zone cu cutie metalica si transformator
tastatura K10 cu 2 partitii
sirena interior
contact magnetic usa (culori disponibile: maro sau alb)
detector miscare PIR hol

optional puteti adauga:

modul avertizare prin SMS
oricate alte contacte magnetice sau detectoare de miscare aveti nevoie


2. Aveti un apartament finisat si nu doriti sa trageti cablu, deci trebuie sa alegem echipamente wireless

Daca trasarea de cablu prin apartament nu este o optiune, atunci iata ce solutie wireless va recomandam:

centrala Paradox wireless cu cutie metalica, transformator
tastatura K10 cu 2 partitii (tastatura am ales-o pe fir, datorita costului mult mai mic si pentru ca pozitia tastaturii este langa centrala si nu se justifica o tastatura wifi pe distante mici)
sirena interior (sirena tot pe fir, cost mult mai mic si poate sta montata direct in cutia metalica a centralei)
contact magnetic wireelss usa (pe maro sau alb)
detector miscare PIR wireless pentru hol

optional puteti adauga:

telecomanda pentru armare si dezarmare de oriunde din apartament
modul avertizare prin SMS

oricate alte contacte magnetice sau detectoare de miscare aveti nevoie

Mai mult, sistemul de alarma poate fi si unul mixt. Daca mergeti pe o centrala Paradox Wireless, atunci puteti conecta si detectoare pe fir si wireless.

Configurarea si instalarea sistemului de alarma

Configurarea echipamentelor de securitate este etapa cea mai dificila la instalarea unui sistem de alarma. Daca apelati la o firma de instalare veti avea de platit o suma consistenta pentru deplasare si manopera. Noi va oferim o alternativa. Indiferent de numarul de senzori pe care ii comandati, noi va putem livra tot sistemul deja programat si configurat, impreuna cu o schema clara de montaj si suport tehnic permanent. Dumneavoastra trebuie doar sa urmati schema si sa prindeti echipamentele pe pozitie. Costul acestei proceduri este de 200RON.

Pentru intrebari si nelamuriri nu ezitati sa ne contactati la telefon: 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail: comenzi@supraveghere24.ro

Va invitam sa lasati si un comentariu cu impresiile dumneavoastra despre acest articol. Ne veti ajuta mult sa imbunatatim relatia cu dumneavoastra, clientul.

Cu stima,

Istrate Alexandru

Ing. Sisteme Securitate

Echipa Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 18.05.2018 23:46
Foarte util articolul!
Creat pe: 20.09.2018 17:24
Am cumpărat de la dumneavoastră tot echipamentul necesar. Au fost trimise pentru montaj persoane cu care firma dumneavoastră colaborează, persoane care nu erau tocmai specialiste și pe deasupra ne -au cerut 400 ron montarea chiar dacă echipamentul este wireles.
Creat pe: 21.09.2018 9:07
Toate costurile, pentru echipamente sau manopera, sunt discutate si confirmate de catre client inainte de achizitia aparaturii. Orice client accepta mai intai costul manoperei inainte de orice comanda. Cat despre suma in sine, 400RON implica toata configurarea sistemului. Aparatura wireless nu se aseaza pe perete si functioneaza din senin. Trebuie configurat in detaliu fiecare senzor, se programeaza centrala si fiecare parte a functionarii corecte a sistemului. Daca montajul ar fi simplu nu ar fi necesari tehnicienii.
Creat pe: 14.06.2020 8:52
as dorii sa imi recomandati un sistem antiefractie ,audio,cit mai puternic ,pachet complet,incusiv instalarea daca este posibil,pentru o rulota ,instalatia electrica fiind in executie,transformare la ,220 volti.doresc ceva simplu si eficient.Sant din baia mare,maramures .contact sms -watatap -0762672299 ,email edongolo@yahoo.com .cu stima ing.dongolo eugen.va rog urgenta maxima .multumesc
Creat pe: 28.11.2022 12:55
Surveillance breast MRI is usually performed after the completion of adjuvant treatment, including radiation therapy and or chemotherapy or during endocrine therapy, which may alter the risk of second breast cancer <a href=https://bestcialis20mg.com/>cialis online pharmacy</a> Schofield WN
Creat pe: 29.10.2023 20:43
Bună seara! As dori sa montez un sistem de alarmă wireless de apartament  de preferință paradox...pana-n 1000 Ron + manopera de montaj!   Ce alarmă imi pute-ti recomanda cu montaj inclus?  Ap.la et 1 și un contact decât pe ușă de la intrare! Mulțumesc Tel.0761442121
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.