Camerele mele de supraveghere vad in "ceata" pe timp de noapte
- 29 ianuarie 2020Imaginea de mai sus va este cunoscuta? Aveti una sau mai multe camere de supraveghere care pe timp de noapte au imaginea incetosata sau blurata? In acest articol veti afla ce cauzeaza aceasta problema si ce solutii exista.
Inainte sa “acuzati” camera de supraveghere de o calitate slaba trebuie sa stiti ca problemele de imagine de acest gen apar datorita unui fenomen numit “reflexie infrarosu in exces”. In engleza termenul tehnic este “Infrared bleeding”, dar traducerea mot-a-mot (“sangerare infrarosu”) suna prea dramatic. Practic, ce se intampla? Din cateva posibile cauze (pe care le vom discuta mai jos) parte din radiatia infrarosu pe care camera o proiecteaza noaptea se reflecta dintr-un obiect / corp aflat in apropiere si se intoarce in obiectivul camerei, orbind-o. Iata care sunt cauzele posibile:
1. Exista structuri sau obiecte in imediata apropiere a cadrului camerei. Aceste obiecte nu permit radiatiei infrarosu sa se imprastie in atmosfera si sa lumineze corect pe distanta, ci reflecta radiatia inapoi inspre camera. In aceasta situatie "ceata" va fi destul de uniforma pe toata imaginea. Cele mai comune obiecte care cauzeaza aceasta problema sunt: pereti, ziduri, cladiri, copaci, pomi si tufe. Orice zid, pom, copac, aflat in cadru ar trebui sa se afle la un minim de 6-7 metri de camera, in a doua jumatate a cadrului. Frunzele copacilor si pomilor sunt extrem de reflectorizante. Deci, atunci cand ganditi pozitionarea camerelor in locatie luati in considerare tot ce se afla in mediul inconjurator si asigurati-va ca in prima jumatate a cadrului camerei nu aveti astfel de obiecte sau vegetatie. Daca nu puteti evita aceste obiecte din imediata apropiere a camerei trebuie sa stiti ca aveti nevoie de o camera cu functia SmartIR. Cu aceasta functie puteti regla intensitatea radiatiei IR proiectata de camera, astfel incat sa minimizati fenomenul de reflexie. Iata un exemplu simplu in care un perete de carton aflat in...