Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2017' 'decembrie'

Totul despre sistemele de supraveghere cu PoE

- 30 decembrie 2017

Acest articol va fi foarte util persoanelor care s-au orientat catre un sistem de supraveghere IP si au auzit despre PoE, dar doresc sa obtina mai multe informatii.
Avantajele unui sistem de supraveghere IP sunt multe si nu fac obiectul acestui articol, insa merita subliniat ca un sistem de supraveghere IP ofera un nivel de calitate al imaginilor mult peste cel al camerelor analogice de rezolutie echivalenta, si in plus ofera si multe alte facilitati extrem de utile, cum este si functia PoE.

In acest articol gasiti raspuns la urmatoarele intrebari:

1. Ce este PoE?
2. Cum functioneaza PoE?
3. Care sunt componentele unui sistem de supraveghere IP cu PoE?
4. Au toate camerele IP PoE?
5. Care sunt avantajele PoE?
6. Care sunt dezavantajele PoE?
7. Ce recomandari aveti pentru un sistem de supraveghere IP cu PoE?1. Ce este PoE?PoE este acronimul pentru “Power over Ethernet” (in traducere: “Alimentare prin Ethernet”) si este o tehnologie care permite realizarea simultana a legaturilor de date si alimentare electrica pentru dispozitive de retea, prin acelasi cablu de retea.

Sa oferim cateva explicatii suplimentare.

Cand vorbim despre dispozitive de retea vorbim despre echipamente care folosesc o conexiune de retea standard cu porturi RJ-45 (vezi imaginile de mai jos), asa cum sunt si camerele IP. PoE este o tehnologie dedicata strict echipamentelor de retea, deci singurele camere de supraveghere care pot folosi PoE sunt camerele IP. Asta inseamna ca nu putem folosi PoE pentru camere analogice.
Termenul “Ethernet” din definitia de mai sus face referire la orice tip de cablu de retea (deseori poreclit “cablu de internet”). Vorbim despre cablul uzual de retea cu 8 fire impartite in 4 perechi torsadate. Cele mai intalnite tipuri de cablu de retea sunt, in ordinea crescatoare a calitatii: UTP (folosit de obicei la interior), FTP (folosit de obicei la exterior), SFTP (folosit pentru proiecte speciale).

conectori camera IP  cablu retea UTP

cablu retea FTP  cablu retea SFTP


Sa ne intoarcem la...

Comentarii (2)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.