Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2019' 'iulie'

Cum conectam o sursa de alimentare la sistemul de supraveghere?

- 31 iulie 2019sursa alimentare camere supraveghere in comutatie

Orice sistem de supraveghere are nevoie de o modalitate de alimentare a camerelor. Cele mai intalnite modalitati de alimentare sunt: sursa de alimentare in comutatie (ca cea din imaginea de mai sus), sursa in comutatie in cutie metalica (ca cea din imaginea stanga-jos), alimentator comun pentru toate camerele sau cate un alimentator individual pentru fiecare camera in parte (imaginea din dreapta-jos).

sursa alimentare camere supraveghere in comutatie in cutiealimentator camere supraveghere cu distribuitoralimentatori camere supraveghere  

Daca variantele de alimentare folosind un alimentator comun sau alimentatori individuali sunt foarte intuitive si usor de aplicat (mufa tata in mufa mama si gata), cand vorbim despre folosirea unei surse in comutatie multi clienti au probleme in a depista exact ce fir trebuie pus unde.

In acest tutorial vom detalia toti pasii necesari pentru alimentarea corecta a camerelor de supraveghere folosind o sursa metalica in comutatie.

1. Care este rolul sursei?
Rolul sursei de alimentare este de a primi pe bornele de intrare curent alternativ 220V din priza (sau direct din tabloul electric), de a transforma curentul alternativ in curent continuu 12V si de a alimenta camerele de supraveghere conectate la bornele de iesire.

2. Structura sursei
Ca sa fim siguri ca nu facem greseli este bine mai intai sa intelegem exact care sunt intrarile si iesirile sursei. Cel mai simplu este sa studiem imaginea de mai jos.
Corpul sursei este compact, cu toate intrarile si iesirile pozitionate intr-o singura rigleta cu suruburi metalice. In acea rigleta vom conecta atat firele care aduc tensiunea 220V de la priza cat si firele care alimenteaza camerele de supraveghere, asa cum vom detalia in continuare.
Rigleta sursei are mai multe marcaje cu simbolurile pe care trebuie sa le respectam atunci cand conectam cablurile.

borne explicate sursa alimentare comutatie camere supraveghere

De la stanga la dreapta avem:

L : borna pentru FAZA 220V curent alternativ
N : borna pentru NULL 220V curent alternativ
COM : borna pentru MINUS 12V (-) camere
+V : borna pentru PLUS 12V (+) camere
+V ADJ : buton ajustare tensiune iesire (permite marirea tensiunii de iesire...

Comentarii (14)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.