Close
Categorii
Meniu

Ce tastatura sa aleg pentru sistemul meu de alarma Paradox?

top 5 tastaturi Paradox

In cadrul unui sistem de alarma, tastatura este echipamentul care permite utilizatorului interactiunea completa cu sistemul. Cu o tastatura se armeaza / dezarmeaza sistemul, se configureaza sistemul, se verifica erorile tehnice, se modifica parola, etc.

Tastatura este indispensabila oricarui sistem de alarma. Chiar si pentru sistemele utilizate complet folosind aplicatia de mobil sau telecomanda, tot este necesara o tastatura pentru posibile modificari de setari, interventii tehnice si raportari de evenimente. Plus, o telecomanda se poate pierde, comunicarea prin internet se poate intrerupe, si atunci tastatura devine varianta sigura si de baza prin care sistemul de alarma poate fi accesat.

Tastatura potrivita se alege in functie de cateva criterii:

-numarul de zone pe care le va avea sistemul - unele tastaturi sunt capabile sa gestioneze zone mai putine, altele mai multe. Tastatura potrivita trebuie sa poata gestiona toate zonele care vor fi definite. Ce este o zona? Cititi articolul nostru "Cauti un sistem de alarma? Iata ce trebuie sa stii!"
-daca se doreste o tastatura wireless sau pe fir - cele mai eficiente tastaturi sunt cele pe fir, dar pentru acele situatii unde pozarea de cabluri este imposibila exista si variante de tastaturi wireless.
-bugetul alocat - exista tastaturi cu preturi mici si tastaturi mai scumpe; o tastatura scumpa va avea functii suplimentare si display-uri sau ecrane tactile.
-estetica dorita - pentru cei ce doresc un design minimalist si modern exista tastaturile cu ecran tactil, iar pentru cei cu gusturi clasice exista tastaturile cu butoane; exista optiuni pentru orice preferinta.
-daca utilizarea de baza a sistemului se va face folosind tastatura sau alte modalitati (telecomanda, aplicatie pe mobil, comunicare prin SMS); daca planul este sa folositi sistemul utilizand o aplicatie instalata pe mobil, atunci nu aveti nevoie de o tastatura foarte performanta; in schimb, daca tastatura va fi modalitatea de baza prin care sistemul va fi folosit este recomandat sa apelati la o tastatura cu facilitati mai avansate.

Iata cateva recomandari de tastaturi in functie de criteriile de mai sus:1. K636

Pentru sisteme Paradox foarte mici, cu maxim 3-4 zone. Locatiile perfecte pentru aceasta tastatura sunt apartamentele si afacerile foarte mici (cu 1-2 incaperi). K636 este o tastatura cu pret foarte accesibil, fiabila, cu butoane luminate LED. Desigur, daca doriti o tastatura ultra-moderna puteti alege o varianta futurista cu touchscreen si sa o montati pe un sistem mic, nu este problema.

tastatura K636 Paradox


2. K10

Pentru sisteme de dimensiuni mici, cu maxim 8-9 zone. In acest segment se incadreaza majoritatea locatiilor: afaceri mici, case cu 3-5 camere, apartamente, toate aceste locatii sunt integral protejate de obicei cu maxim 8-9 zone. Tastatura K10 este o tastatura accesibila, foarte fiabila, cu suport pentru maxim 10 zone. Desigur, daca doriti ceva mai modern puteti opta pentru tastaturi cu afisaj LCD sau touchscreen (vezi punctul 2.), dar pentru majoritatea clientilor modelul K10 este excelent.

tastatura K10 Paradox


3. TM50 sau TM70

Pentru sisteme premium, montate in locatii moderne, unde design-ul este foarte important. Indiferent de dimensiunea sistemului, unii clienti doresc o tastatura foarte moderna, cu un design special. Pentru acesti clienti exista tastatura TM50 sau, daca se doreste chiar varful de gama, varianta TM70 cu touchscreen mare. Aceste tastaturi ofera acel look premium modern si minimalist pe care multi si-l doresc. Pe langa estetica speciala, aceste tastaturi sunt si foarte performante, suporta multe zone, sunt extrem de usor de folosit. In schimb sunt destul de scumpe.

tastatura TM50 Paradox


4. K32LCD

Pentru sisteme de dimensiuni mari, cu pana la 32 zone, unde se doreste cea mai accesibila tastatura posibila. Cu cat mai multi senzori intr-un sistem, cu atat mai performanta trebuie sa fie tastatura care gestioneaza zonele in care sunt impartiti senzorii respectivi. Desigur, pentru un astfel de sistem putem folosi una din tastaturile cu touchscreen de la punctul 2, insa nu toata lumea doreste sa cheltuie bani multi pentru o tastatura si varianta cu touch nu este cea mai potrivita pentru un spatiu industrial de exemplu. In acest caz recomandarea este varianta K32LCD. Este o tastatura pe fir cu display LCD si suport pentru 32 zone, la un pret foarte bun avand in vedere facilitatile pe care le ofera.

tastatura K32LCD Paradox


5. K37

Pentru sisteme wireless, unde nu exista varianta instalarii unei tastaturi pe fir. Acolo unde wireless este singura varianta plauzibila este necesara o tastatura capabila sa functioneze eficient in mod wifi. Cu toate ca in general sugeram evitarea tastaturilor wireless, un model pe care il putem recomanda este Paradox K37. Ideal este sa imperecheati aceasta tastatura cu centrala radio Paradox MG5050 sau sa folositi repetorul RPT3 pentru un semnal foarte bun. In acest mod veti asigura o comunicare stabila intre tastatura si centrala, deci nu veti avea erori si avertizari de lipsa comunicare.

tastatura radio wifi K37 Paradox

Acestea sunt recomandarile noastre pentru tastatura potrivita oricarui sistem de alarma Paradox, de la mic la mare. Daca aveti nevoie de ajutor in alcatuirea unui sistem de alarma complet nu ezitati sa ne contactati. Pagina noastra de contact este AICI.

Cu stima,
Echipa Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.