Close
Categorii
Meniu

Camere de supraveghere color pe timp de noapte

Un mare dezavantaj al sistemelor de supraveghere este imaginea alb-negru din timpul noptii, atunci cand camerele trec in modul infrarosu. In lipsa luminii naturale, o camera de supraveghere foloseste un senzor de imagine special si radiatie infrarosu de la un proiector IR integrat pentru a forma imagine in intuneric. Dezavantajul este ca in mod infrarosu imaginea nu poate fi decat alb-negru. In alb-negru, pe langa evidenta lipsa a culorilor, devine mult mai dificila distingerea detaliilor si formelor. Doar camerele scumpe si foarte performante (in general camerele IP) sunt capabile sa ofere o conturare clara si precisa a obiectelor in mod infrarosu.

Majoritatea camerelor de pe piata insa nu reusesc acest lucru.

 O solutie prin care putem pastra imaginile color si pe timp de noapte este montarea de surse de lumina tip proiector pentru iluminarea corecta a zonelor monitorizate de camere. Cu suficienta lumina ambientala, camerele nu vor mai avea nevoie sa utilizeze modul infrarosu si vor putea forma imagini color. Aceasta solutie implica insa cheltuieli mari (trasee de cablu, proiectoare, stalpi montati, etc).Dar daca mai exista o solutie? O solutie mult mai eleganta, accesibila si rapida de a avea imagini color, de calitate, in rezolutie mare, atat ziua cat si noaptea. Hikvision a gasit o astfel de solutie. Sistemele de supraveghere cu camere ColorVu.Camerele ColorVu nu folosesc iluminare infrarosu pe timp de noapte, ci lumina alba de la un iluminator LED puternic integrat din fabrica. In plus, senzorul de imagine al camerei este unul foarte sensibil, capabil sa ofere imagini color in lumina scazuta.Iata cum arata o camera Hikvision ColorVu de exterior, rezolutie 2 megapixel, iluminare LED pe 20 metri. Aceasta este varianta bullet (cu picior pentru prindere si reglaj) , dar exista si varianta dome ColorVu pentru exterior si interior. Camerele nu au nevoie de DVR-uri speciale si pot fi conectate pe orice DVR Hikvision capabil sa gestioneze rezolutia de 2 megapixel.

Iata o comparatie video intre camere clasice cu infrarosu si varianta colorVu de la Hikvision
:
Exista insa si dezavantaje la aceasta solutie. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont:


- iluminarea LED cu lumina alba integrata camerelor este eficienta pe distante de 15, maxim 20 metri. Nu va asteptati sa montati camerele ColorVu intr-o livada si sa vedeti color noaptea pana la 50 de metri.


- locatiile unde aceste camere sunt cu adevarat eficiente sunt: curti mici de case, spatii interioare de orice fel, parcari subterane, strazi si alei.


- acel LED alb functioneaza exact ca un mic proiector si este foarte vizibil pe timp de noapte. Acea lumina are si rol de descurajare a intrusilor, dar daca planul dumneavoastra este sa folositi camere ascunse si sa fiti discret aceasta solutie nu este pentru dumneavoastra.Iata cateva sisteme complete cu camere ColorVu, asamblate si testate de tehnicienii nostri:


Sistem complet Hikvision ColorVu FullHD cu 1 camera
Sistem complet Hikvision ColorVu FullHD cu 2 camere
Sistem complet Hikvision ColorVu FullHD cu 3 camere
Sistem complet Hikvision ColorVu FullHD cu 4 camere
Sistem complet Hikvision ColorVu FullHD cu 5 camere
Sistem complet Hikvision ColorVu FullHD cu 6 camere
Sistem complet Hikvision ColorVu FullHD cu 7 camere
Sistem complet Hikvision ColorVu FullHD cu 8 camere

Daca aveti nevoie de sfaturi si consultanta in alegerea unei solutii nu ezitati sa ne contactati. Ne gasiti la telefon 0728 08 70 08 sau pe e-mail la comenzi@supraveghere24.ro . Parerile si sugestiile dumneavoastra sunt foarte importante si le puteti plasa in sectiunea de comentarii de mai jos.

Cu stima,

Echipa Supraveghere24.roLasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 13.01.2020 20:46
Salut. cat consuma in plus iluminrea cu led?
La alimentarea in cc consumul pe timp de noapte poate fi suparator.
Creat pe: 20.10.2022 23:18
Ile157Thr and one in frame deletion <a href=https://buylasixon.com/>lasix and alcohol</a>
Creat pe: 15.12.2023 9:04
SOD3 mice do not display any overt phenotype in basal conditions 22, and there were no major differences in EC marker expression compared to WT mice Supplementary Fig <a href=https://ciali.top>buy cialis 10mg</a>
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.