Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'decembrie'

Supraveghere Video de Calitate pe Timp de Noapte

- 16 decembrie 2014

In majoritatea cazurilor in care suntem contactati pentru construirea unui sistem de supraveghere, principala solicitare este: "Am nevoie de imagini foarte bune pe timp de noapte".

Cei mai multi posesori de sisteme de supraveghere s-au lovit deja de urmatoare problema: camerele au imagine buna pe timp de zi, dar oribila pe timp de noapte. Articolul acesta contine:

- cum compune o camera de supraveghere imaginile zi si noapte.

- motivele pentru care unele camere, desi au iluminator infrarosu, nu reusesc sa ofere imagini clare noaptea.

- ce dotari obligatorii trebuie sa aiba o camera pentru a oferi imagini de calitate noaptea.

- sfaturi pentru alegerea aparaturii corecte pentru supraveghere pe timp de noapte,

- recomandari concrete de sisteme de supraveghere eficiente in intuneric.

Explicatii initiale importante

Inainte de a intra in detalii este important sa prezentam cateva aspecte esentiale.

1. Pentru a obtine imagini video avem nevoie de o sursa de lumina. Lumina este cea care transporta informatie din mediul inconjurator la camera si este deci indispensabila. Cand se vorbeste de lumina insa, cei mai multi dintre noi se gandesc la lumina de la soare, sau lumina de la becul de pe strada. De fapt, aceea se numeste tehnic lumina vizibila (deoarece ochiul uman o poate percepe).

2. Pentru camerele de supraveghere exista varianta folosirii unei surse de lumina invizibila, anume lumina infrarosu (invizibila pentru ca ochiul uman nu o poate percepe). Aceasta lumina infrarosu, sau radiatie infrarosu, este produsa de orice obiect sau corp cald. Cu cat mai cald obiectul, cu atat mai mare cantitatea de radiatie IR care se emite. (obiecte precum becuri aprinse, plite incinse, etc, produc pe langa lumina vizibila si o cantitate mare de radiatie IR).

3. Nu toate camerele sunt concepute pentru functionarea eficienta pe timp de noapte. Camerele concepute pentru zi si noapte se numesc camere “day & night”. Deoarece nu este indicat sa se amestece cele...

Comentarii (4)

Supraveghere video la o parcare intreaga

- 16 decembrie 2014

Parcarile de dimensiuni mari, in special cele din spatele blocurilor, sunt mereu o sursa de evenimente neplacute. Vandalism, vecini neatenti, chiar furturi si spargeri de masini. Un sistem de supraveghere eficient ar rezolva aceste probleme, sau cel putin ar ajuta mult catre rezolvare. Cum?

In primul rand, supravegherea cu camere video cuplata cu cateva placute banale de avertizare ofera o reteta foarte buna de descurajare a evenimentelor neplacute. In plus, accesul proprietarilor prin internet la imagini live si inregistrari de pe camere ofera acestora liniste si siguranta.

Desigur, daca vorbim de parcarea unui bloc, instalarea sistemului necesita acordul majoritatii locatarilor sau proprietarilor, iar administratia blocului este cea care trebuie sa obtina majoritatea, in scris, printr-o sedinta.

Sa discutam putin despre partea legala. In ce priveste legea, asociatiile de bloc NU mai sunt obligate sa implementeze aceste sisteme de supraveghere cu firme licentiate IPJ, cu proiect si analiza de risc. Asociatia poate alege sa gestioneze acest proiect in regim propriu, singura obligatie legala fiind cea de a declara sistemul de supraveghere la divizia de Ordine Publica de pe raza judetului.

Pentru persoanele juridice tip SRL care au ca obiect de activitate serviciile de parcare cu plata, montajul sistemului video trebuie sa fie facut doar de o firma licentiata IPJ, in baza unui proiect, proiect bazat pe o analiza de risc. Practic, pasii legali sunt: analiza risc, proiect securitate, implementare cu o firma autorizata.

Sa ne mutam acum pe partea tehnica. Pentru ca monitorizarea parcarii sa fie eficienta avem nevoie sa stabilim mai intai pozitia fiecarei camere si pozitia unitatii de stocare. Pozitia camerelor este evident cruciala pentru o acoperire eficienta a parcarii. Pozitia DVR-ului este importanta pentru ca DVR-ul este nodul central al sistemului, este locul unde toata informatia este depozitata si gestionata, este un aparat care nu functioneaza in orice...

Comentarii (0)

Camere Wireless de interior. Ce sa Aleg? Ce trebuie sa stiu?

- 15 decembrie 2014

Sistemele de supraveghere wireless au crescut in popularitate in ultimii ani datorita performantelor din ce in ce mai bune si montajului facil, fara cabluri inestetice.

Cea mai populara solutie de supraveghere wireless este pentru interior. In acest articol discutam concret despre camerele de supraveghere wireless pentru interior, dar daca sunteti interesat de o solutie wireless de exterior gasiti AICI un articol dedicat acestor sisteme, cu recomandari clare de echipamente performante si pasi de instalare.

Revenim la camerele wireless de interior. Catre aceste camere se orienteaza in general persoanele care nu doresc sa strice aspectul locatiei cu cablu inestetic sau care nu au posibilitatea fizica sa ajunga cu cablu pana in punctul unde ar trebui montate camerele. Din acest motiv camerele wireless sunt ideale pentru apartamente, case, vile, birouri, etc. Daca va regasiti printre aceste persoane, atunci camerele wireless de interior sunt solutia pentru dumneavoastra, dar trebuie tinut cont de cateva lucruri pentru un rezultat bun:

1. Stabiliti cat de buna este acoperirea wireless in fiecare punct in care doriti sa montati o camera wifi. De regula, acoperirea wireless intr-o locatie este data de router-ul de internet, iar pentru ca un sistem wireless de interior sa fie eficient, distantele si obstacolele pe care trebuie sa le parcurga semnalul de la camera pana la router-ul wireless nu trebuie sa fie mari. Incercati sa limitati numarul de pereti despartitori dintre camera wireless si router-ul wireless la un singur perete, si chiar si atunci, ideal ar fi ca peretele sa nu fie perete din beton. Cel mai simplu este sa folositi un telefon mobil smartphone si sa verificati daca telefonul "gaseste" reteaua wireless a locatiei in punctul in care doriti sa montati camera si daca semnalul este bun. Daca aveti semnal puternic cu telefonul, veti avea semnal puternic si la camera de supraveghere si imaginile vor fi cursive si de calitate.

2. Limitati numarul de camere de ...

Comentarii (0)
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.