Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'decembrie'

Supraveghere video de calitate pe timp de noapte

- 16 decembrie 2014

supraveghere video cu imagini de calitate noaptea

"Vreau camere sa vada noaptea foarte bine". Aceasta este solicitarea principala a clientilor care sunt interesati de un sistem de supraveghere. Este si normal sa fie asa. Principala problema a majoritatii sistemelor de supraveghere de pe piata este calitatea foarte slaba a imaginilor pe timp de noapte. 9 din 10 sisteme de supraveghere sunt prezentate si comercializate folosind recomandari si specificatii menite sa vanda produsul, dar care nu au nici o legatura cu adevarata calitate. In acest articol adresam aceasta problema si raspunde la urmatoarele intrebari:

1. De ce sunt atat de diferite imaginile pe timp de zi fata de imaginile pe timp de noapte ale unui sistem de supraveghere?

2. Camerele cu infrarosu sunt eficiente noaptea?

3. Care sunt componentele cheie ale unei camere de supraveghere pentru imagini de calitate noaptea?

4. Ce dotari si functii obligatorii trebuie sa aiba o camera pentru a oferi imagini de calitate noaptea?

5. Ce pasi ar trebui urmati atunci cand vrem sa alegem un sistem de supraveghere cu adevarat eficient pe timp de noapte?

6. Ce modele de camere recomandati pentru imagini excelente pe timp de noapte?

7. Ce functii trebuie sa activam si ce reglaje trebuie sa facem camerelor pentru imagini optime noaptea?


1. De ce sunt atat de diferite imaginile pe timp de zi fata de imaginile pe timp de noapte ale unui sistem de supraveghere? Raspunsul este simplu. Lumina. Mai exact lipsa luminii. Sa ne gandim la telefoanele si aparatele foto cu care facem poze sau cu care filmam. Cele mai frumoase si curate poze si filmulete se fac la lumina. Lumina este cea care transporta in mod natural detaliile, culorile si formele din mediul inconjurator la camera. Lumina este indispensabila pentru acest transfer de informatie. Pentru ca pe timp de zi lumina este de obicei abundenta, pozele si filmuletele ies excelent fara mare efort. Exact la fel, aproape orice camera de supraveghere (doar sa nu fie cea mai proasta camera din lume) va putea...

Comentarii (6)

Supraveghere video pentru blocuri, scari de bloc, parcari de bloc

- 16 decembrie 2014

supraveghere video bloc si scari de bloc

Scarile de bloc si parcarile blocurilor sunt mereu o sursa de evenimente neplacute. Vandalism, vecini neatenti sau ignoranti, furturi din apartamente si masini. Un sistem de supraveghere eficient ar rezolva aceste probleme. Dar cum? Care este cel mai potrivit sistem de supraveghere pentru un bloc?

1 Cateva informatii generale

Simpla prezenta a unor camere de supraveghere in combinatie cu cateva afise banale de avertizare ofera o reteta foarte buna pentru descurajarea evenimentelor neplacute. Este dovedit stiintific ca in momentul in care o persoana realizeaza ca actiunile sale sunt filmate se produce subconstient o schimbare de comportament, o responsabilizare. In plus, toate sistemele moderne de supraveghere pot fi accesate prin internet de pe telefon sau calculator, iar acest lucru ofera proprietarilor un plus de control si liniste.

2 Despre partea legala si protectia datelor cu caracter personal

Exista multe confuzii si intrebari despre legalitatea unui sistem de supraveghere. Asociatiile de bloc se incadreaza la persoane juridice si acest lucru contribuie la si mai multa confuzie. Iata ce spune legea, in varianta "tradusa":

Pentru persoanele juridice care intreprind o activitate comerciala la sediu (magazine, saloane, ateliere auto, cabinete stomatologice, orice loc unde clientul intra si plateste pentru bunuri si servicii) lucrurile sunt clare. Exista 2 obligatii legale. Prima obligatie. Sa se avertizeze vizual prin afise, autocolante sau pancarte faptul ca cine patrunde in spatiu este inregistrat video. Cine nu doreste sa fie filmat are dreptul sa nu intre in acel spatiu. A doua obligatie. Sistemul de supraveghere trebuie instalat cu o firma autorizata IGPR (Inspectoratul General al Politiei Romane), in baza unui proiect si a unei analize de risc. Supraveghere24 va poate fi de folos cu informatii si recomandari pentru oricare din cele 3 etape (analiza risc, proiect, implementare autorizata).

Pentru un bloc, o scara de bloc sau o parcare de...

Comentarii (1)

Top 3 camere wireless pentru interior + sfaturi si recomandari

- 15 decembrie 2014

Sistemele de supraveghere wireless au crescut in popularitate in ultimii ani datorita performantelor din ce in ce mai bune si montajului usor, rapid, fara cabluri inestetice.

Camerele de supraveghere wireless se impart in camere wifi de interior si camere wifi de exterior (cele de exterior pot fi montate si la interior). In acest articol discutam in amanunt despre camerele de supraveghere wireless pentru interior, dar daca sunteti interesat de o solutie wireless pentru exterior gasiti AICI un articol dedicat acestui subiect, cu recomandari de echipamente performante si pasi de instalare.

Camerele wireless de interior sunt ideale pentru apartamente, case, birouri, orice interior de locatie unde se doreste o supraveghere eficienta, cu implementare rapida, fara cabluri inestetice si montaj complex. Exista totusi cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru ca rezultatul final sa fie unul reusit:

1. Acoperirea wireless. Camerele wireless folosesc reteaua wifi din locatia unde sunt instalate, deci este foarte important sa aveti o acoperire wireless buna in fiecare punct in care doriti sa montati o camera fara fir. De obicei, reteaua wireless dintr-o locatie se bazeaza pe router-ul de internet din acea locatie, iar pentru ca sistemul de supraveghere wifi sa fie eficient trebuie sa fiti sigur ca nu exista obstacole serioase (pereti de beton) intre camere si router. Cel mai simplu este sa folositi un telefon mobil smartphone si sa verificati pe rand daca telefonul "gaseste" reteaua wireless in punctul in care doriti sa montati o camera si daca semnalul este bun. Daca aveti semnal wifi puternic cu telefonul atunci si camera va avea semnal puternic, iar imaginile vor fi cursive si de calitate.

2. Numarul maxim de camere wifi. Incercati sa limitati numarul de camere wifi la maxim 4-6 per router. Cu cat mai multe camere, cu atat mai mult de lucru va avea router-ul care preia semnalul de la camere. Este foarte important ca router-ul sa faca fata fluxului constant...

Comentarii (1)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.