Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'decembrie'

Supraveghere Video de Calitate pe Timp de Noapte

- 16 decembrie 2014

In majoritatea cazurilor in care suntem contactati pentru construirea unui sistem de supraveghere, principala solicitare este: "Am nevoie de imagini foarte bune pe timp de noapte".

Cei mai multi posesori de sisteme de supraveghere s-au lovit deja de urmatoare problema: camerele au imagine buna pe timp de zi, dar oribila pe timp de noapte. Articolul acesta contine:

- cum compune o camera de supraveghere imaginile zi si noapte.

- motivele pentru care unele camere, desi au iluminator infrarosu, nu reusesc sa ofere imagini clare noaptea.

- ce dotari obligatorii trebuie sa aiba o camera pentru a oferi imagini de calitate noaptea.

- sfaturi pentru alegerea aparaturii corecte pentru supraveghere pe timp de noapte,

- recomandari concrete de sisteme de supraveghere eficiente in intuneric.

Explicatii initiale importante

Inainte de a intra in detalii este important sa prezentam cateva aspecte esentiale.

1. Pentru a obtine imagini video avem nevoie de o sursa de lumina. Lumina este cea care transporta informatie din mediul inconjurator la camera si este deci indispensabila. Cand se vorbeste de lumina insa, cei mai multi dintre noi se gandesc la lumina de la soare, sau lumina de la becul de pe strada. De fapt, aceea se numeste tehnic lumina vizibila (deoarece ochiul uman o poate percepe).

2. Pentru camerele de supraveghere exista varianta folosirii unei surse de lumina invizibila, anume lumina infrarosu (invizibila pentru ca ochiul uman nu o poate percepe). Aceasta lumina infrarosu, sau radiatie infrarosu, este produsa de orice obiect sau corp cald. Cu cat mai cald obiectul, cu atat mai mare cantitatea de radiatie IR care se emite. (obiecte precum becuri aprinse, plite incinse, etc, produc pe langa lumina vizibila si o cantitate mare de radiatie IR).

3. Nu toate camerele sunt concepute pentru functionarea eficienta pe timp de noapte. Camerele concepute pentru zi si noapte se numesc camere “day & night”. Deoarece nu este indicat sa se amestece cele...

Comentarii (4)

Supraveghere video pentru blocuri, scari de bloc, parcari de bloc

- 16 decembrie 2014

Scarile de bloc si parcarile blocurilor sunt mereu o sursa de evenimente neplacute. Vandalism, vecini neatenti sau ignoranti, furturi din apartamente si masini. Un sistem de supraveghere eficient ar rezolva aceste probleme. Dar cum? Care este cel mai potrivit sistem de supraveghere pentru un bloc?

1. Cateva informatii generale

Simpla prezenta a unor camere de supraveghere in combinatie cu cateva placute banale de avertizare ofera o reteta foarte buna pentru descurajarea evenimentelor neplacute. Este dovedit stiintific ca in momentul cand o persoana stie ca actiunile sale sunt filmate se produce subconstient o responsabilizare si o marire a atentiei propriilor actiuni. In plus, toate sistemele moderne de supraveghere pot fi accesate prin internet de pe telefon sau calculator, iar acest lucru ofera proprietarilor un plus de control si liniste.

2. Despre partea legala si protectia datelor cu caracter personal

Majoritatea confuziilor si intrebarilor despre legalitatea unui sistem de supraveghere vin din partea asociatiilor de locatari si proprietari. Asociatiile de bloc se incadreaza la persoane juridice si acest lucru contribuie la si mai multa confuzie. Iata de ce.

Pentru persoanele juridice care intreprind o activitate comerciala la sediu (magazine, saloane, ateliere auto, cabinete stomatologice, orice loc unde clientul intra si plateste pentru bunuri si servicii) lucrurile sunt clare. Exista 2 obligatii legale. Prima obligatie. Sa se avertizeze vizual prin afise, autocolante sau pancarte faptul ca cine patrunde in spatiul parcarii este inregistrat video. Cine nu doreste sa fie filmat are dreptul sa nu intre in acel spatiu. A doua obligatie. Sistemul de supraveghere trebuie instalat cu o firma autorizata IGPR (Inspectoratul General al Politiei Romane), in baza unui proiect si a unei analize de risc. Supraveghere24 poate fi de folos cu informatii si recomandari pentru oricare din cele 3 etape (analiza risc, proiect, implementare autorizata).

Pentru un ...

Comentarii (0)

Top 3 Camere Wireless Pentru Interior + Sfaturi Si Recomandari

- 15 decembrie 2014

Sistemele de supraveghere wireless au crescut in popularitate in ultimii ani datorita performantelor din ce in ce mai bune si montajului usor, rapid, fara cabluri inestetice.

Camerele de supraveghere wireless se impart in camere wifi de interior si camere wifi de exterior (cele de exterior pot fi montate si la interior). In acest articol discutam in amanunt despre camerele de supraveghere wireless pentru interior, dar daca sunteti interesat de o solutie wireless pentru exterior gasiti AICI un articol dedicat acestui subiect, cu recomandari de echipamente performante si pasi de instalare.

Camerele wireless de interior sunt ideale pentru apartamente, case, birouri, orice interior de locatie unde se doreste o supraveghere eficienta, cu implementare rapida, fara cabluri inestetice si montaj complex. Exista totusi cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru ca rezultatul final sa fie unul reusit:

1. Acoperirea wireless. Camerele wireless folosesc reteaua wifi din locatia unde sunt instalate, deci este foarte important sa aveti o acoperire wireless buna in fiecare punct in care doriti sa montati o camera fara fir. De obicei, reteaua wireless dintr-o locatie se bazeaza pe router-ul de internet din acea locatie, iar pentru ca sistemul de supraveghere wifi sa fie eficient trebuie sa fiti sigur ca nu exista obstacole serioase (pereti de beton) intre camere si router. Cel mai simplu este sa folositi un telefon mobil smartphone si sa verificati pe rand daca telefonul "gaseste" reteaua wireless in punctul in care doriti sa montati o camera si daca semnalul este bun. Daca aveti semnal wifi puternic cu telefonul atunci si camera va avea semnal puternic, iar imaginile vor fi cursive si de calitate.

2. Numarul maxim de camere wifi. Incercati sa limitati numarul de camere wifi la maxim 4-6 per router. Cu cat mai multe camere, cu atat mai mult de lucru va avea router-ul care preia semnalul de la camere. Este foarte important ca router-ul sa faca fata fluxului constant...

Comentarii (0)
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.
Prinde reducerile de 40%! Stoc limitat. Mai ai:
CADOU: Configurare gratuita pentru toate sistemele.