Close
Categorii
Meniu

Top 3 camere wireless pentru interior + sfaturi si recomandari

Sistemele de supraveghere wireless au crescut in popularitate in ultimii ani datorita performantelor din ce in ce mai bune si montajului usor, rapid, fara cabluri inestetice.

Camerele de supraveghere wireless se impart in camere wifi de interior si camere wifi de exterior (cele de exterior pot fi montate si la interior). In acest articol discutam in amanunt despre camerele de supraveghere wireless pentru interior, dar daca sunteti interesat de o solutie wireless pentru exterior gasiti AICI un articol dedicat acestui subiect, cu recomandari de echipamente performante si pasi de instalare.

Camerele wireless de interior sunt ideale pentru apartamente, case, birouri, orice interior de locatie unde se doreste o supraveghere eficienta, cu implementare rapida, fara cabluri inestetice si montaj complex. Exista totusi cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru ca rezultatul final sa fie unul reusit:

1. Acoperirea wireless. Camerele wireless folosesc reteaua wifi din locatia unde sunt instalate, deci este foarte important sa aveti o acoperire wireless buna in fiecare punct in care doriti sa montati o camera fara fir. De obicei, reteaua wireless dintr-o locatie se bazeaza pe router-ul de internet din acea locatie, iar pentru ca sistemul de supraveghere wifi sa fie eficient trebuie sa fiti sigur ca nu exista obstacole serioase (pereti de beton) intre camere si router. Cel mai simplu este sa folositi un telefon mobil smartphone si sa verificati pe rand daca telefonul "gaseste" reteaua wireless in punctul in care doriti sa montati o camera si daca semnalul este bun. Daca aveti semnal wifi puternic cu telefonul atunci si camera va avea semnal puternic, iar imaginile vor fi cursive si de calitate.

2. Numarul maxim de camere wifi. Incercati sa limitati numarul de camere wifi la maxim 4-6 per router. Cu cat mai multe camere, cu atat mai mult de lucru va avea router-ul care preia semnalul de la camere. Este foarte important ca router-ul sa faca fata fluxului constant de date si sa nu se blocheze dupa cateva ore. Din experienta noastra, un router uzual (sub 300RON) va face fata cu succes la 3-4 camere wifi FullHD, iar un router mai performant (peste 300RON) va face fata cu succes la 6 camere wifi FullHD. Daca spatiul pe care il aveti de monitorizat este foarte mare si are nevoie de multe camere wifi va trebui sa folositi mai multe routere, fiecare router responsabil de 4-6 camere wifi, iar legaturile dintre routere sa fie pe cablu.

3. Alimentarea camerelor. Orice camera de supraveghere, chiar si o camera wireless, are nevoie de o sursa de alimentare. In cazul camerelor wireless alimentarea se face cu un alimentator (gasit de obicei in cutia camerei, dar nu neaparat). Incercati sa ganditi asezarea camerelor in fiecare incapere astfel incat sa aveti acces la o priza sau sursa de curent in apropiere. Prize foarte utile, dar care sunt uitate deseori, sunt prizele de la aerul conditionat sau de la hota din bucatarie.

Recomandari Camere Wireless

Va recomandam 3 modele de camera wireless pe care va puteti baza, modele testate de tehnicienii nostri in multiple proiecte.

1. Camera dome wireless cu audio integrat si rezolutie FullHD

O camera extrem de flexibila si performanta, construita atat pentru interior cat si pentru exterior. Microfonul integrat din fabrica si carcasa estetica tip dome o fac foarte populara pentru orice solutie de interior.

Caracteristici: Rezolutie 2 Megapixel FullHD la 25fps, obiectiv fix de 2.8mm cu 114 grade deschidere, compresie de ultima generatie H.265+ , transmisie wifi eficienta pe 20 metri prin maxim 2 ziduri de beton, IR 30 metri, microfon integrat pentru inregistrare audio, slot cardSD 128GB.

DS-2CD2121G1-IDW1-Hikvision-IP-camera-2-megapixel-wifi-fullHD-audio-cardSD


Un model strict de interior si foarte dotata: microfon, difuzor, senzor miscare PIR, slot cardSD, PoE. Este disponibila in rezolutiile: 2 megapixel, 4 megapixel si 5 megapixel.
Caracteristici: Rezolutie 2 Megapixel FullHD la 25fps, obiectiv fix de 2.8mm cu 114 grade deschidere, compresie de ultima generatie H.265+ , transmisie wifi eficienta pe 20 metri, IR 10 metri, microfon si difuzor integrat pentru audio in ambele sensuri, slot cardSD 64GB, detector PIR cu iesire de alarma asociata, port LAN fizic.

    camera wifi audio interior                       camera IP Hikvision wifi tavan

Iata exemple video cu modelul 2423G0-IW de 2 Megapixel.

  

3. Camera bullet wireless cu audio integrat si rezolutie FullHD

Un model pentru cei care doresc o camera wireless in format bullet. Poate fi folosita atat la interior cat si la exterior. Recomandata pentru locatii cu tavane inalte.

Caracteristici: Carcasa format bullet, rezolutie 2 Megapixel FullHD la 25fps, obiectiv fix de 2.8mm cu 114 grade deschidere, compresie de ultima generatie H.265+ , transmisie wifi eficienta pe 20 metri prin maxim 2 ziduri de beton, IR 30 metri, microfon integrat pentru inregistrare audio, slot cardSD 128GB.

DS-2CD2021G1-IDW1-Hikvision-IP-camera-2-megapixel-wifi-fullHD-audio-cardSD

Contactati-ne!

Daca sunteti interesat de un sistem de supraveghere wireless complet, pentru interior, exterior sau mixt, nu ezitati sa ne contactati. Ne gasiti la telefon 0728 08 70 08 sau folosind formularul de CONTACT. Nu uitati sa lasati intrebarile si sugestiile dumneavoastra in sectiunea de comentarii.

Cu stima

Echipa Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 01.09.2020 7:54
Cu stima . Va rog sa-mi spuneti un nume de router la care sa pot conecta  mai multe camere wi-fi.  Sau daca pot folosi extensie de wi-fi .Va multumesc.
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.