Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Camere Wireless de interior. Ce sa Aleg? Ce trebuie sa stiu?

Sistemele de supraveghere wireless au crescut in popularitate in ultimii ani datorita performantelor din ce in ce mai bune si montajului facil, fara cabluri inestetice.

Cea mai populara solutie de supraveghere wireless este pentru interior. In acest articol discutam concret despre camerele de supraveghere wireless pentru interior, dar daca sunteti interesat de o solutie wireless de exterior gasiti AICI un articol dedicat acestor sisteme, cu recomandari clare de echipamente performante si pasi de instalare.

Revenim la camerele wireless de interior. Catre aceste camere se orienteaza in general persoanele care nu doresc sa strice aspectul locatiei cu cablu inestetic sau care nu au posibilitatea fizica sa ajunga cu cablu pana in punctul unde ar trebui montate camerele. Din acest motiv camerele wireless sunt ideale pentru apartamente, case, vile, birouri, etc. Daca va regasiti printre aceste persoane, atunci camerele wireless de interior sunt solutia pentru dumneavoastra, dar trebuie tinut cont de cateva lucruri pentru un rezultat bun:

1. Stabiliti cat de buna este acoperirea wireless in fiecare punct in care doriti sa montati o camera wifi. De regula, acoperirea wireless intr-o locatie este data de router-ul de internet, iar pentru ca un sistem wireless de interior sa fie eficient, distantele si obstacolele pe care trebuie sa le parcurga semnalul de la camera pana la router-ul wireless nu trebuie sa fie mari. Incercati sa limitati numarul de pereti despartitori dintre camera wireless si router-ul wireless la un singur perete, si chiar si atunci, ideal ar fi ca peretele sa nu fie perete din beton. Cel mai simplu este sa folositi un telefon mobil smartphone si sa verificati daca telefonul "gaseste" reteaua wireless a locatiei in punctul in care doriti sa montati camera si daca semnalul este bun. Daca aveti semnal puternic cu telefonul, veti avea semnal puternic si la camera de supraveghere si imaginile vor fi cursive si de calitate.

2. Limitati numarul de camere de supraveghere wireless la maxim 4-6. Cu cat mai multe camere, cu atat mai mult de lucru va avea router-ul care preia semnalul de la camere. Este foarte important ca router-ul sa faca fata fluxului constant de date si sa nu se blocheze dupa cateva ore. Din experienta noastra, un router uzual (sub 300RON) va face fata cu succes la 3-4 camere wifi HD, iar un router mai performant (peste 300RON) va face fata cu succes la 6 camere wifi HD.

3. Asigurati alimentarea camerelor. Orice camera de supraveghere, chiar si o camera wireless, are nevoie de o sursa de alimentare. In cazul camerelor wireless alimentarea se face cu un alimentator (gasit de obicei in cutia camerei). Ganditi asezarea camerelor in fiecare incapere astfel incat sa aveti acces la o priza sau sursa de curent in apropiere. Variante bune sunt si priza aerului conditionat sau priza hotei din bucatarie.

Recomandari Camere Wireless

Dupa multiple teste si montaje cu camere de supraveghere wireless va putem recomanda cu tarie 3 camere wifi de interior pe care va puteti baza. Practic, cele 3 camere sunt variante de diferite rezolutii a unui model foarte solid de la Hikvision.

Toate cele 3 camere au urmatoarele specificatii foarte utile:

 • conexiune pe fir sau wifi 802.11b/g/n
 • functie Day&Night cu optimizare IR cut pentru imagini clare in mod infrarosu
 • obiectiv fix de 2.8mm cu deschidere larga de pana la 105 grade
 • luminator IR automat eficient pe 10 metri
 • functie WDR si BLC pentru locatii cu lumina ce ar putea orbi camera
 • microfon si difuzor integrat pentru audio bidirectional
 • senzor PIR integrat eficient pe 10 metri pentru detectie persoane
 • slot card SD/SDHC/SDXC de maxim 64GB pentru stocare interna, accesibila direct din aplicatia de monitorizare
 • temperaturi de utilizare -20C pana la +50C
 • alimentare PoE sau 12V / 1A cu alimentator inclus
 • functioneaza cu orice NVR Hikvision sau NVR compatibil ONVIF
 • aplicatie gratuita inclusa Hikvision iVMS-4500 si iVMS-4200
 • design si aspect estetic si modern

Diferentele sunt date de rezolutia fiecarei camere:

Modelul buget, de 1 Megapixel 2412F-IW - pentru solutii cu buget limitat

Modelul cel mai popular, de 2 Megapixel 2420F-IW - cel mai bun raport pret/calitate

Modelul cel mai performant, de 4 Megapixel 2442F-IW - pentru recunoastere detalii foarte marunte

Iata cum arata camerele. Pot fi asezate sau prinse in orice pozitie, pe orice suprafata.

camera wifi audio interiorcamera IP Hikvision wifi tavan

         camera IP Hikvision wifi interior

Iata si un exemplu video cu modelul 2420F-IW de 2 Megapixel.

    

   

Contactati-ne!

Daca sunteti interesat de un sistem de supraveghere wireless complet si cu adevarat functional, fie de interior, exterior sau mixt, nu ezitati sa ne contactati. Nu uitati sa plasati comentariul dumneavoastra cu intrebari si sugestii.

Cu stima

Echipa Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.