Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2015' 'martie'

Monitorizarea camerelor de supraveghere prin Internet Explorer

- 16 martie 2015

De ce Internet Explorer?

Majoritatea DVR-urilor de pe piata ofera clientilor posibilitatea accesarii imaginilor si inregistrarilor de la distanta, prin internet. Pentru folosirea calculatoarelor PC si laptop-urilor in acest scop se poate folosi un browser de internet. (exemple de browser: Internet Explorer, Mozilla, Chrome, Opera, etc). Cele mai multe modele de DVR sunt compatibile doar cu browserul Internet Explorer de la Microsoft, altele sunt compatibile si cu alte aplicatii de acest gen.

Cum functioneaza monitorizarea prin Internet Explorer?

Odata cu accesarea dvr-ului de la distanta de pe internet explorer, browserul face o solicitare unitatii DVR pentru aplicatia de monitorizare de care are nevoie. Aceasta descarcare se face folosind o serie de sabloane de la Microsoft, numite ActiveX. Va fi nevoie sa acordam accesul tehnologiei ActiveX in procesul de monitorizare video.

Ce este nevoie pentru monitorizarea camerelor prin internet cu Internet Explorer?

1. Va trebui ca sistemul de supraveghere sa fie montat corespunzator si cu conexiunea la internet facuta corect. In caz ca aveti probleme la capitolul conectare sistem video la internet va sugeram sa ne contactati sau sa cititi articolul nostru despre cum sa conectezi DVR-ul la internet.

2. Veti avea nevoie de un PC / Laptop cu sistem de operare Windows (XP, 7, 8, 8.1) si cu Internet Explorer instalat si functional.

3. O sa aveti nevoie de informatiile de conectare la DVR: IP public DVR si portul de conectare la DVR. (portul este un numar ce identifica DVR-ul in cadrul retelei unde acesta este instalat), dar si utilizatorul si parola DVR-ului la care doriti acces.

Ce facem concret?

1. Deschideti Internet Explorer

2. Accesati Tools - Internet Options - Security - Custom Level.

ie - poza 1 ie - security tab

3. Derulati pana la sectiunea ActiveX

4. Aici vom parcurge fiecare din optiunile ActiveX si vom folosi un algoritm simplu. Alegeti astfel:

  • unde avem optiunile Enable si Disable - bifam Enable
  • unde avem optiunile...
Comentarii (8)

Cum conectam un sistem de supraveghere la internet - Tutorial complet

- 4 martie 2015

Poate cel mai important lucru pentru posesorul unui sistem de supraveghere este sa poata urmari camerele de pe internet, de pe orice dispozitiv. De multi ani toate DVR-urile si NVR-urile pot fi conectate la internet pentru a putea fi accesate folosind telefoane mobile, laptop-uri, tablete, de oriunde, oricand. In acest tutorial va prezentam detaliat toti pasii necesari pentru a putea accesa un sistem de supraveghere prin internet.

1. De ce am nevoie pentru a putea urmari camerele de supraveghere de pe internet?

Iata conditiile minime care trebuiesc indeplinite pentru a va putea realiza singur conexiunea sistemului video la internet.

Daca considerati ca aveti cunostinte decente de retelistica (stiti ce este un IP, ce este un gateway, o masca de retea, un port de retea) puteti sari direct la punctul 7 pentru pasii concreti de configurare. Daca exista chiar si un termen enumerat anterior pe care sa nu il cunoasteti, atunci parcurgeti cu rabdare tutorialul incepand cu punctul 1.1.

1.1. Cateva Cunostinte Tehnice de Baza

In cateva fraze vom face o trecere in revista a catorva cunostinte elementare, dar foarte utile, de retelistica. Acestea va vor usura mult intelegerea pasilor pe care ii veti urma, nu doar sa executati orbeste cateva instructiuni.

Vom folosi o analogie simpla pentru a face lucrurile mai clare.

Internetul reprezinta o modalitate de comunicare, o retea enorma de legaturi intre dispozitive precum: calculatoare, telefoane, laptop-uri, etc. In mare, deci, internetul poate fi asemanat cu o retea de drumuri ce leaga orase, cartiere, case, etc.

La fel cum un oras foloseste adrese pentru a identifica cu exactitate un bloc sau o casa, asa foloseste si internetul adrese de internet pentru a identifica multitudinea de dispozitive conectate la internet.

Internetul foloseste "adresa IP" (Internet Protocol) pentru a reprezenta o adresa. Fiecare dispozitiv ce se conecteaza la internet primeste o adresa IP. Dispozitivul de pe care cititi aceste...

Comentarii (77)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.