Close
Categorii
Meniu

Top 5 camere supraveghere color noaptea - ColorVu

colorVu - camere color noaptea de la Hikvision

Ideea unui sistem de supraveghere capabil de imagini color pe timp de noapte circula de foarte mult timp si este de un real interes pentru foarte multe persoane. Timp de multi ani, toate camerele de supraveghere erau capabile pe timp de noapte doar de imagini semi-utilizabile in alb-negru, obtinute prin iluminare cu infrarosu.

Dar acum exista mai multe camere care “se lauda” cu imagini color noaptea si nu incape indoiala ca un sistem de supraveghere capabil de asa ceva (imagini cu adevarat color si de reala calitate) ar fi foarte util in multe situatii.

Dar lucrurile sunt putin mai complicate. Inainte sa va grabiti sa cumparati prima camera despre care descrierea spune ca “este color noaptea”, cititi acest articol.

Vom discuta:
- care sunt conditiile obligatorii pentru imagini color noaptea
- care sunt tehnologiile de camere care pot oferi imagini color noaptea, si in ce conditii specifice
- recomandari clare, cu un top 5 camere supraveghere cu imagini clare si 100% color noaptea

Din punct de vedere al legilor fizicii, culorile pot fi percepute doar daca sunt transportate de lumina din spectrul vizibil. Lumina din spectru vizibil este lumina naturala de la soare sau lumina artificiala care imita lumina naturala, de ex. lumina de la proiectoare, de la becuri, etc. Deci, orice camera de supraveghere construita cu gandul de a produce imagini color pe timp de noaptea trebuie sa respecte legile fizicii. Altfel nu se poate. Deci? Care este solutia?

Plecand de la conditiile impus de legile fizicii, obtinem primul pas catre camere de supraveghere cu imagini color noaptea. Camerele extrem de sensibile la cea mai mica urma de lumina naturala din mediul ambient. Aceste camere pot produce imagini color atat timp cat exista totusi ceva lumina naturala. O lumina de la strada, lumina de la un bec, lumina de la stele si luna chiar. Cheia este lentila si senzorul de imagine al camerei. Aceste camere folosesc o lentila cu o deschidere pana la de 4x mai mare decat cea a unei camere obisnuite si un senzor de imagine cat mai mare si cat mai sensibil, capabil sa capteze maximul posibil de lumina naturala din mediul inconjurator, si automat si culorile purtate de acea lumina. Aceste camere sunt camerele care pe piata poarta denumirea de “Starlight” sau “Darkfigter”. Sunt camere capabile de imagini color noaptea, cat timp exista totusi o cantitate suficienta de lumina ambientala pe care sa o foloseasca. Dar, daca lumina coboara sub pragul necesar camerei (in functie de model si de performante, unele camere pot fi mai sensibile decat altele - automat si pretul camerelor mai sensibile este mai mare) imaginile tot alb-negru vor fi..tot folosind clasica solutie de iluminare infrarosu.

Nivelul urmator in aceasta ecuatie sunt camerele denumite ColorVu. Camere cu adevarat color pe timp de noapte.

Ce sunt camerele ColorVu?

Camerele ColorVu sunt tot camere cu senzor de imagine mare si sensibil la lumina ambientala (asa cum am vorbit mai sus) carora li se ataseaza un proiector LED cu lumina alba. Scopul acestui proiector este sa ofere camerei acea cantitate de lumina naturala de care are nevoie pentru a obine imagini color. Rezultatul? Indiferent cat de bezna este in locatia unde montati camera, imaginile camerei vor fi color si de calitate.

cum functioneaza camerele ColorVu


Avantajele camerelor ColorVuImagini color si detalii excelenta, ca ziua.
Pret foarte accesibil
Consum de curent negljabil, identic cu consumul led-urilor infrarosu al unei camere clasice.Dezavantajele camerelor ColorVu


Proiectorul LED va fi mereu vizibil pe timp de noaptea. Acest lucru poate fi un inconvenient pentru cei ce doresc camere mai discrete, care nu sar in evidenta.

Top 5 camere ColorVuDaca avantajele enumerate mai sus sunt depasesc dezavantajul, atunci iata 5 recomandari de camere ColorVu, capabile de reale imagini color pe timp de noapte, indiferent cat de bezna este in locatie.

1. 10DFT-F sau 10DFT-F28 - 2 camere bullet de exterior, de rezolutie 2 megapixel. Varianta F28 este dotata cu unghi larg 104 grade. Excelente pentru monitorizarea spatiilor exterioare cu lungimi intre 5 si 15 metri.

2. 72DFT-F sau 72DFT-PIRXOF - 2 camere tip dome (echivalente ca si performante cu 10DFT-F), de exterior sau interior, cu rezolutie 2 megapixel. Excelente pentru spatii interioare sau pentru montarea la exterior sub balcon sau streasina. Modelul PIRXOF este dotat si cu senzor miscare PIR care comanda sirena integrata camerei pentru a speria orice intrus.

3. 10HFT-F28 sau 12HFT-F28 - camera bullet de exterior, de rezolutie 5 megapixel. Excelenta pentru monitorizarea spatiilor exterioare cu lungimi intre 10 si 25 metri. Prima varianta este dotata cu iluminare LED eficienta pe distante de 15-25 metri. A doua varianta este capabila de imagini color pe distante de 40 metri.

4. 2047G1-L sau 2347G1-LU - camere IP de exterior sau interior, rezolutie excelenta 4 megapixel si functii inteligente detectie. Excelente pentru distante de pana la 40 metri. Prima varianta este camera tip bullet. A doua este varianta dome, care este dotata si cu microfon.

5. 2T47G1-L - cea mai performanta camera color pe timp de noapte pe care o puteti cumpara. Dotata cu un senzor imagine de cea mai buna calitate, iluminare LED alb duala, rezolutie impecabila 4 megapixel si functii detectie inteligenta miscare.

Toate aceste camere functioneaza cu DVR-uri sau NVR-uri obisnuite de la Hikvision, nimic special sau costisitor. Trebuie doar sa respectati criteriul obisnuit al compatibilitatii rezolutiei intre camere si unitatea de inregistrare. Adica rezolutia DVR-ului trebuie sa fie cel putin la fel de mare ca rezolutia camerelor. Gasiti AICI DVR-uri compatibile cu camerele recomandate.


Concluzii

Imaginile color pe timp de noapte nu se obtin oricum si oriunde si cu orice tip de camera. ColorVu este o tehnologie care garanteaza imagini color noaptea indiferent de conditiile ambientale de lumina. Va stam la dispozitie daca aveti intrebari sau nevoie de ajutor in alcatuirea unui sistem de supraveghere color pe timp de noapte.

Cu stima,
Istrate Alexandru
Ing. Sisteme Securitate

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 10.08.2021 16:38
Cu stima. La camerele color vu , noaptea se disting  numerele auto ? Multumesc
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.