Close
Categorii
Meniu

Supraveghere video Wireless - Exemplu sistem complet

In acest articol am alcatuit un sistem de supraveghere wireless complet, cu toate echipamentele necesare si preturile acestora.

Acest sistem a fost si este folosit cu succes de echipa noastra tehnica in toate proiectele unde clientii au dorit monitorizare video wireless eficienta.

Sistemul este unul wireless, dar suporta si camere de supraveghere pe fir in eventualitatea in care veti dori sa construiti o solutie hibrida.

Pentru cei ce doresc informatii despre camerele de supraveghere wireless, avantajele si dezavantajele acestor camere si modul lor de functionare, le recomandam ACEST articol.


Componentele sistemului:

Pentru alcatuirea unui sistem de supraveghere wireless complet avem nevoie de: camere wireless (de interior sau exterior), alimentatori pentru camere, unitate de stocare (NVR), hard disk pentru stocarea inregistrarilor si un router wireless cat mai performant (evitati routerele oferite prin contract de furnizorii de internet, sunt echipamente slabe).

Pentru montajul si configurarea sistemului vom avea nevoie de: un laptop si un cablu scurt de retea pentru configurarea echipamentelor, cateva dibluri si suruburi pentru prinderea camerelor si mici lungimi de cablu de alimentare in eventualitatea in care cablul de la alimentatorul unei camere nu este suficient de lung.



1. Camere wireless de exterior


Alegerea unei camere wireless pentru exterior este mereu o provocare. Conditiile in care aceste camere sunt nevoite sa functioneze fac foarte dificila transmisia informatiilor fara fir. Noi am testat multe modele si ne-am oprit asupra celor 2 modele de mai jos. Ambele camere sunt camere IP cu rezolutii full HD, testate in multiple proiecte. Primul model ofera 2 megapixeli si o rezolutie de 1920x1080 pixeli, iar al doilea model ofera 3 megapixeli si o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli.

Iata o lista completa cu restul caracteristicilor:

  • camera IP wireless de exterior
  • WiFi 802.11b/g/n eficient pe 50 metri la interior si 200 metri la exterior
  • rezolutie full HD
  • functie Day&Night cu optimizare IR cut, auto-iris
  • obiectiv fix de 4mm cu deschidere de 85 grade
  • luminator IR automat eficient pe 30 metri
  • intrare audio pentru conectare microfon
  • slot card SD de maxim 64GB
  • temperaturi de utilizare -30C pana la +60C
  • carcasa metalica, antivandal, IP66
  • alimentare PoE sau 12Vcc/1A
  • functioneaza cu orice NVR Hikvision sau compatibil ONVIF
  • aplicatie gratuita Hikvision iVMS-4500 si iVMS-4200

Gasiti in link-ul de mai jos camera de 2 megapixeli:

http://www.supraveghere24.ro/camera-dome-wireless-hikvision-2mp-full-hd-ir-30m-ds-2cd2122f-i

Gasiti in link-ul de mai jos camera de 3 megapixeli:

http://www.supraveghere24.ro/camera-ip-dome-interior-exterior-3-mp-fullhd-wifi-ir-30m-hikvision-ds-2cd2132f-iw

Pentru a va forma o idee si mai buna despre calitatea acestor camere va oferim filmuletul de mai jos. Este extras de pe un sistem de supraveghere wireless care foloseste mai multe camere wifi de 2 megapixeli.


2 Camere wireless de interior:

Cand alegem camere de supraveghere pentru interior este bine sa ne gandim la modele care ne ofera cat mai multe functii utile. Iata avantajele modelului recomandat de noi:

  • camera IP wireless cu protocol de transmisie WiFi 802.11b/g/n, eficienta pe distante de pana la 50 de metri.
  • rezolutie 2MP, 1920x1080 pixeli la 30 fps. O profunzime in detaliu suficienta pentru orice spatiu interior.
  • iluminator IR integrat si functie Day&Night cu optimizare IR cut pentru imagini clare in bezna totala.
  • obiectiv fix de 2.8mm cu deschidere foarte larga, 95 grade.
  • functie WDR si BLC pentru ca diferentele de lumina din zona unde montati camera sa nu afecteze calitatea imaginii.
  • microfon si difuzor integrat pentru audio bidirectional. Pentru acele solutii unde este nevoie si de sunet.
  • senzor PIR integrat eficient pe 10 metri si deschidere de 80 grade. Camera poate functiona ca un detector de miscare conectat la centrala dumneavoastra de alarma.
  • slot card SD/SDHC/SDXC de maxim 64GB, in caz ca doriti sa stocati inregistrari pe un card intern.
  • temperaturi de utilizare -20C pana la +50C
  • alimentare PoE sau 12Vcc/1A
  • functioneaza cu orice NVR Hikvision sau compatibil ONVIF
  • aplicatie gratuita Hikvision iVMS-4500 si iVMS-4200

Gasiti produsul in link-ul de mai jos:

http://www.supraveghere24.ro/camera-ip-wireless-hikvision-2mp-fullhd-audio-cardsd-ds-2cd2420-iw


Unitate de stocare - NVR

Dupa ce am ales camerele de supraveghere trebuie sa discutam despre stocarea imaginilor, iar cea mai eficienta modalitate de stocare si accesare a inregistrarilor unui sistem video este cu un NVR.

Mai jos gasiti recomandarile noastre pentru NVR-uri potrivite pentru solutii cu maxim 4, 8 sau 16 camere.

Pentru un sistem care suporta pana la 4 camere IP, wireless sau pe fir, va recomandam:


http://www.supraveghere24.ro/nvr-hikvision-4-canale-ip-1080p-5mp-7604ni-e1a


Pentru un sistem care suporta pana la 8 camere IP, wireless sau pe fir, va recomandam:


http://www.supraveghere24.ro/nvr-camere-ip-hikvision-8-canale-720p-si-1080p-ds-7608ni-e1a


Pentru un sistem care suporta pana la 16 camere IP, wireless sau pe fir, va recomandam:

http://www.supraveghere24.ro/nvr-camere-ip-hikvision-16ch-720p-si-1080p-7616ni-e2a


Hard Disk pentru NVR


Nu veti gasi usor NVR-uri cu hard disk integrat si nici nu este recomandat sa cautati asa ceva. Indicat este sa alegeti un hard disk potrivit numarului de zile pentru care doriti sa aveti inregistrari. In ACEST link veti gasi un ghid complet despre alegerea hardului potrivit pentru sistemul dvs video.

Mai jos aveti recomandarile noastre pentru un hard disk in functie de numarul de camere IP din sistem. Veti avea la dispozitie cel putin 14 zile de inregistrari cu sistemul setat pe inregistrare continua. Desigur, cu sistemul setat pe detectie de miscare veti obtine un spatiu de stocare mult mai mare.

Exista hard disk-uri construite special pentru monitorizare video. Sunt ceva mai scumpe decat hardurile normale, insa durata de viata si performantele sunt superioare. Pentru sisteme mici insa, maxim 4 camere, puteti apela fara ezitare si la harduri clasice.

Pentru 1-2 camere, un HDD de 1TB este suficient.

http://www.supraveghere24.ro/hd-westerndigital-1tb-4


Pentru 2-4 camere, un HDD de 2 TB este recomandat.

http://www.supraveghere24.ro/hd-western-digital-2tb-6


Pentru 4-8 camere, datorita traficului mult mai intens, ar trebui sa va ganditi la un HDD de 4TB, conceput special pentru supraveghere video.

http://www.supraveghere24.ro/hard-disk-hdd-western-digital-purple-4tb-64mb-buffer-7200rpm-sata3


Alimentatori pentru camere


Pentru camerele de interior se recomanda alimentatorul de 1A - 12V.


Pentru camerele de exterior, unde consumul este mai mare datorita iluminatoului IR mai puternic, se recomanda un alimentator de 2A - 12V.



Router performant


Alegerea router-ului potrivit poate fi o alegere simpla sau dificila. Pentru 1-2 camere wireless este suficient orice router wireless de 100RON. Pe masura ce numarul de camere creste, este recomandat sa apelati la dispozitive mai performante. Noi va recomandam echipamentele ASUS, datorita performantelor foarte bune si interfetei foarte facile.


Sfaturi finale


In incheiere, cateva sfaturi utile:


1. Atentie la puterea semnalului wireless in punctele in care doriti sa montati camerele. Numarul de pereti, grosimea acestora, numarul de usi, distanta, materialul din care este construita cladirea, toate aceste aspecte influenteaza puterea semnalului wireless. Este foarte important sa avem o legatura radio solida intre camere si router pentru a avea imagini video fluide si de calitate. Este o risipa sa cumparati o camera wireless full HD si sa nu o puteti folosi la performante maxime datorita semnalului wireless slab.


2. Camerele wireless nu sunt complet fara fir. Orice dispozitiv electronic consuma curent electric. Din acest motiv si camerele de supraveghere au nevoie de o sursa de alimentare. Luati asta in considerare cand va ganditi la un sistem de acest gen. Ganditi pozitia camerelor astfel incat sa aveti o sursa de 220V (preferabil o priza) undeva la indemana. Exista si camere wireless pe baterii, dar acestea tind sa asigure o autonomie de doar cateva ore, limitand astfel utilitatea lor.


3. Folositi toate sursele de alimentare posibile din locatie. Camerele IP wireless nu trebuie sa primeasca toate alimentare de la un punct comun central. Putem alimenta o camera de la priza din spatele televizorului, alta camera de la priza aerului conditionat, alta camera de la o sursa de iluminat.


4. Tineti minte ca orice legatura wireless este vulnerabila. Parolati corespunzator router-ul, toate camerele si unitatea de stocare. Folositi parole cu complexitate cat mai ridicata, compuse din litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale.
5. Pretul camerelor wireless este mai mare decat pretul camerelor IP pe fir, insa nu uitati ca veti economisi bani prin eliminarea cablului din ecuatie si prin nivelul de munca mult mai redus.
Speram sa va fie de folos informatiile de mai sus.

Pentru alte sfaturi si intrebari nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro 
Parerile dumneavoastra sunt foarte importante, deci va rugam sa lasati un comentariu cu impresia dumneavoastra despre acest articol.


Multumim
.

Echipa Supraveghere24


Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 17.11.2017 14:51
  Articolul mi se pare excelent si m-a ajutat sa-mi fac o impresie buna  despre optiunile existente pentru supravegherea locuintei folosind camere wireless. Neclaritatile ramase au fost clarificate in urma unei convorbiri telefonice cu un consultant. Felicit echipa Supraveghere24 pentru profesionalismul de care dau dovada!
Creat pe: 16.02.2019 21:43
Interesant..
Arhiva blog
Copyright © 2023 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.