Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 4 - Setarile telefon si calculator

Am ajuns la patra si ultima parte a tutorialului despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet, unde vom detalia conectarea la camere folosind telefonul mobil (prin aplicatie descarcata pe telefon) si calculatorul (prin browser web - Internet Explorer). Toate pregatirile si setarile din partile 1 2 si 3 au fost pentru a ajunge la aceasta etapa finala. Este important sa stiti ca daca nu ati parcurs etapele din primele 3 parti nu are rost sa cititi in continuare.

Va informam ca tot acest proces, cu toate setarile necesare, pentru configurarea si conectarea unui sistem de supraveghere la internet, este complet gratuit pentru clientii Supraveghere24 si se face impreuna cu un tehnician, prin conexiune remote (prin Teamviewer cel mai des), in baza unei programari stabilite de comun acord cu clientul.


In prima parte (link partea 1) am facut o descriere a intregului proces si am discutat despre conectarea fizica a unitatii de inregistrare la router.


In partea a doua (link partea 2) am discutat despre setarile pe care trebuie sa le facem la unitatea de inregistrare (DVR sau NVR).


In partea a treia (link partea 3) am discutat pe larg setarile ce trebuiesc facute la router-ul de internet pentru ca acesta sa permita accesul, prin internet, la sistemul de supraveghere.

Sa incepem.


1. Conectarea la camere de pe telefonul mobil / tableta


Pentru monitorizarea unui sistem video de pe telefonul mobil va trebui mai intai sa instalam aplicatia pe care o vom folosi pentru monitorizare.
Aceasta aplicatie o alegem in functie de producatorul DVR-ului nostru.

Aceste aplicatii se descarca din magazinul online de aplicatii al telefonului dumneavoastra. Pentru telefoane sau tablete cu Android veti folosi Google Play, iar pentru telefoane sau tablete Apple veti folosi App Store.

Iata cateva exemple:


-pentru unitati de inregistrare Hikvision vom descarca aplicatia iVMS-4500

-pentru unitati de inregistrare Envio vom descarca aplicatia VMEyeSuper


Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc-ivms-4500.PNGConectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - vmeyesuper


-pentru un DVR / NVR de la un alt producator va trebui sa instalati aplicatia corespunzatoare. O puteti afla din manualul produsului sau de la furnizorurul de unde ati achizitionat sistemul.

In cazul tutorialelor noastre am folosit ca exemplu un DVR Envio, deci vom folosi aplicatia VMEyeSuper.

Deschideti aplicatia.

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc/ - interfata vmeyesuper

Vom folosi urmatoarele informatii pentru a configura aplicatie, discutate si obtinute in tutorialele anterioare:

1. IP-ul public al locatiei unde avem instalat DVR-ul. Va reamintesc, IP-ul public este IP-ul pe care il primim de la furnizorul de internet si il putem gasi foarte usor folosind site-ul “Ping.eu” sau cu o simpla cautare pe google: “what is my IP”.
2. Port-ul de conectare la telefonul mobil. Acesta poarta denumirea de port media (sau port server) si il gasim in setarile DVR-ului la meniul de retea. Unele DVR-uri au un port specific de conectare la telefon care se numeste port mobil, alte DVR-uri au un singur port cu totul. Daca avem mai multe porturi il folosim pe acela dedicat telefonului mobil. Daca avem un singur port, atunci il folosim pe acesta pentru toate tipurile de conectare: mobil, tableta sau calculator. In cazul nostru portul media este 34567 si pe acesta il vom folosi pentru dispozitive mobile.
3. Userul si parola de la DVR. Fiecare DVR vine din fabrica cu un user si o parola. De obicei utilizatorul este "admin" (dar nu este obligatoriu), iar parola o gasiti in manual. Parola poate fi schimbata oricand din meniul DVR-ului.

Urmeaza acum sa definim o conexiune noua in aplicatia noastra de mobil. Aplicatiile de monitorizare de pe telefon suporta mai multe conexiuni pentru mai multe DVR-uri. Putem avea un DVR acasa, unul la birou, unul la casa de vacanta, etc.

Deschidem deci aplicatia, mergem in meniul principal (iconita HOME), in sectiunea dispozitive (Device List). Aici adaugam o legatura noua (butonul +), si:
- dam numele unitatii, sa spunem “dvr acasa”
- ip-ul de conectare: ip-ul public al locatiei
- portul media sau portul de mobil
- user
- parola

Aveti imagini descriptive mai jos.

Din meniul principal aveti acces la multiple facilitati:

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - meniu vmeyesuper

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - lista dispozitive vmeyesuper

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - adauga dvr telefon

Salvam dispozitivul nou si ne intoarcem in meniul de vizualizare (butonul LiveView)

Din meniul de vizualizare apasam pe rand pe fiecare “patratel” negru cu +, selectam unitatea noastra DVR si alegem canalul pe care dorim sa il afisam. In imaginea de mai jos aveti un exemplu de aplicatie cu 4 canale video incarcate pe ecranul de monitorizare.

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - imagini live telefon


Adaugarea canalelor video este necesara doar la prima configurare a aplicatiei. Dupa ce aplicatia este configurata si inchisa, la urmatoarea deschidere, camerele se vor incarca automat.

Atat despre configurarea aplicatiei pentru mobil. Mai jos gasiti si varianta video a acestui tutorial.2. Conectarea la camere de pe calculatorConectarea prin internet la un sistem de supraveghere folosind un calculator se poate face in 2 moduri:
- prin browser web (browser web = aplicatie utilizata pentru navigarea pe internet;  exemple foarte cunoscute: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome).
- folosind o aplicatie instalata pe calculator si configurata corespunzator (aplicatiile de acest gen poarta numele de “aplicatii CMS”, CMS = Central Management Software).

Aplicatia CMS pentru calculator trebuie sa o primiti cu unitatea de inregistrare, fie pe un CD fie prin mail de la furnizorul unitatii DVR.
Configurarea aplicatiei se face exact in acelasi mod cu configurarea aplicatiei de mobil: veti defini o unitate de inregistrare virtuala in aplicatie, veti folosi IP-ul extern, portul media/server, userul si parola dvr-ului.

Noi vom discuta despre varianta conectarii la sistemul video prin browser web. Alegerea browserului web compatibil cu unitatea DVR este prima etapa. Unele unitati de stocare functioneaza cu anumite browsere, alte unitati cu alte browsere. Sansele cele mai mari le veti avea insa cu Internet Explorer. Acesta este browserul preferat de majoritatea producatorilor de DVR-uri. Desigur ca puteti incerca si cu Firefox sau Chrome, dar aveti mari sanse sa nu reusiti sa obtineti imagine.

Haideti sa dechidem Internet explorer.

Mai intai va trebui sa pregatim browserul pentru conectarea la DVR. Pentru afisarea interfetei camerelor este nevoie ca browserul sa descarce si sa instaleze o mica aplicatie pe care o primeste de la DVR. Cand vom face apelarea DVR-ului pentru prima data, browserul va descarca aceasta aplicatie si o va instala. Instalarea are loc doar la prima accesare a DVR-ului, dupa care aplicatia va ramane instalata.
Noi trebuie sa configuram setarile de securitate ale Internet Explorer pentru a permite aplicatiei venite de la DVR sa se instaleze.

Vom merge in TOOLS - INTERNET OPTIONS - SECURITY - CUSTOM LEVEL

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - internet explorer

Aici cautam sectiunea ACTIVE-X si luam la rand fiecare intrare din aceasta lista de ACTIVE-X si configuram astfel:
La campurile unde avem optiuni : enable / disable / prompt, alegem prompt. Aceasta optiune instruieste browserul sa intrebe utilizatorul mai intai pana sa instaleze ceva nou.
La campurile unde avem optiuni : enable / disable , alegem enable.

Parcurgem toata lista si salvam.

ATENTIE! Parcurgem doar lista de optiuni marcate cu Active-X.

Inchidem si redeschidem Internet Explorer pentru ca setarile sa aiba efect.

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - activex

Acum suntem gata sa accesam DVR-ul nostru folosind adresa IP a acestuia.

Daca suntem in alta locatie decat cea unde avem DVR-ul, atunci vom folosi adresa IP publica si portul http. Vom introduce in bara de adrese a Internet Explorer: http://IP_public:port_http. Exemplu: http://89.46.129.74:80 .
Am folosit terminatia “:80” pentru ca acesta este portul HTTP alocat DVR-ului nostru. Dumneavoastra veti folosi IP-ul dumneavoastra public si portul HTTP pe care l-ati alocat la DVR si pe care l-ati deschis pe router.

Daca dorim sa vizualizam camerele prin Internet Explorer din locatia unde avem DVR-ul instalat, atunci ne putem conecta la DVR folosind direct IP-ul intern al dvr-ului. Putem face acest lucru pentru ca ne aflam in spatele router-ului care filtreaza accesul. Pentru dvr-ul nostru, daca ne aflam in locatie cu DVR-ul, vom introduce in bara de adrese a Internet Explorer: http://IP_intern:port_http. Exemplu: http://192.168.1.10:80 .

Atat despre accesarea sistemelor de supraveghere folosind Internet Explorer. Mai jos gasiti si varianta video a acestui tutorial.
Va amintim ca echipa noastra va sta la dispozitie cu consultanta si suport tehnic gratuit in orice problema de IT si securitate. Puteti trimite intrebarile dumneavoastra pe adresa de email: comenzi@supraveghere24.ro si veti fi contactat de un tehnician.

Parerea dumneavoastra este importanta, deci nu uitati sa lasati un comentariu cu impresiile dumneavoastra despre acest articol.

Cu stima,

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 29.07.2016 18:41
Sunteti cei mai buni. Chiar am reusit sa setez dvr dupa tutorialele dvs. Va multumesc.
Creat pe: 12.01.2017 15:04
Buna si daca nu am internet explorer cum se fac setarile .Am .net de la akta wireless tenda dvr pni house ptz1000  pe telefon  se vede camerele dar daca dau pe date mobile nu mai vad  .Mentionez nu am unitate centrala de pe tel fac setarile.
Creat pe: 18.01.2017 13:14
dar ce sistem de operare aveti? Linux? OS? Internet explorer este pe orice windows (pe windows 10 este ascuns, dar exista).
Creat pe: 20.02.2017 15:48
Am luat camere ip de la Vexio,Comod si Vonmag,datotita pretului.Daca citeam articolul vostru inainte de-a le comanda,va alegeam pe voi,chiar daca era o mica diferenta la pret.Foarte bine prezentat materialul.Succes!
Creat pe: 03.04.2017 14:38
Multumim frumos pentru tutorial. Am facut exact, pe IE merge perfect, pe mobil daca sunt conectat la wi-fi merge, daca sunt pe date mobile (3g) imi da eroare Login fail. Ma puteti ajuta in privinta asta ??
Creat pe: 16.12.2017 0:10
Buna ziua
Am un ruter asus 3g, si nu reusesc sau nu ma pricep sa fac sau sa deschid porturile, vas fi foarte rcunoscator daca ma puteti ajuta onikdumitru@gcommail.
Creat pe: 08.01.2018 21:04
Salut!
Imi da Login failed la ultima etapa, chiar cand intru sa vad camerele. Oare folosesc eu o parola gresita? Putin ajutor?
Creat pe: 19.01.2018 19:45
Salut!
Am un DVR Hikvision,la care am facut toate setarile pas cu pas dupa indicatiile dumneavoastra.Problema pe care o intampin,este urmatoarea.Am adaudat/ceat in mediul DVR-ului userii,am setat restrictiile etc.Vreau ca acesti useri sa acceseze DVR-ul de pe telefon/tableta.Le-am instalat iVms4500,am facut setarile dar cand introduc user name si parola,imi zice ca nu sunt corecte.Daca ma loghez eu ca si admin pe acea aplicatie merge.Ce setari ar trebui sa mai fac in plus pentru useri?
Creat pe: 16.05.2018 19:39
Când o să postați un articol cu hikvision pe calculator?
Creat pe: 23.05.2018 18:36
Foarte util .Eu am totuși o problema.am reușit sa instalez totul și sa Băd camerele prin aplicația vMEyeSuper dar pot accesa camerele doar prin wifi de acasa .pe date sau de la orice alta rețea nu pot accesa.unde am greșit?
Multumesc
Creat pe: 04.06.2018 17:20
Bravo ! sunteti buni, e chiar pe interesul tuturor.
Foarte explicit!
Creat pe: 04.06.2018 17:24
Bravo ! sunteti buni, e chiar pe intelesul tuturor.
Foarte explicit!

Creat pe: 24.06.2018 23:10
Buna seara! Nu mai reusesc sa ma conectez dupa reteaua mobila,dar dupa wirelles functioneaza.Poate ma puteti ajuta.Multumesc adesa mea de mail este andreilungu2002@yahoo.com
Creat pe: 01.09.2018 17:10
Help. Please help
Creat pe: 22.02.2019 18:22
foarte intresant
Creat pe: 26.02.2019 17:18
Va multumesc foarte mult, mi-a fost utila informatia d-stra am reusit si merge, sunteți de nota 10.
👍👍
Creat pe: 15.04.2019 0:07
De ce nu poți vedea după DATE MOBILE?????
Creat pe: 26.06.2019 8:31
ma prostache
era vorba de stocare pe un cloud sau server online, nu pe dvr
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.