Close
Categorii
Meniu

Sistem de Alarma Antiefractie Wireless pentru Locuinte

Fie ca locuim la apartament sau la casa, siguranta locuintei este o prioritate. Cu totii auzim de incidente neplacute cu spargeri si furturi in cartierul in care locuim, incidente ce ne pun pe ganduri si ne fura linistea.

In acelasi timp, un sistem de alarma cu multe cabluri si fire imprastiate prin toata casa nu reprezinta cea mai incantatoare idee. Aspectul unei locuinte aranjate, cu finisaje terminate, va avea de suferit grav daca incepem sa tragem cabluri pe pereti.

Exista o solutie care rezolva toate aceste probleme, o solutie eleganta si eficienta: sistemul de alarma wireless. Fara fire, fara cabluri, fara gauri cu bormasina, fara zgomot, praf si mizerie.

Sistemele wireless folosesc echipamente cu comunicare prin unde radio ce trec fara probleme prin pereti si ziduri, deci pot fi montate cu succes in orice incapere a locuinte.

Pentru a simplifica si mai mult lucrurile am asamblat pentru dumneavoastra o solutie completa wireless pe care, ca instalatori de sisteme de securitate, o folosim cu succes in proiectele noastre.

1. Echipamentele necesare si rolul lor

A. Centrala de alarma wireless

Centrala este o placa electronica cu antene radio integrate, este echipamentul principal al sistemului si va conecta toate celelalte dispozitive din sistem (senzori, sirena, tastatura, telecomanda). Centrala vine intr-o cutie metalica ce ofera protectie si aspect placut. Aceasta cutie metalica se va monta in general in zona tabloului electric al locuintei, de unde va primi alimentare de curent 220V de pe o siguranta independenta. In cutia metalica se vor mai adauga, pe langa centrala in sine, un acumulator de rezerva si, daca se doreste, un modul de comunicare cu un dispecerat de paza sau cu telefonul mobil al clientului.

Acumulatorul este menit sa pastreze sistemul in functiune in cazul unei pene de curent (acesta poate fi de 4 sau 7 Amperi. Cu cat mai mare, cu atat mai mare perioada de autonomie). Va recomandam acest acumulator de 7Ah.

Modulul de comunicare cu telefonul clientului are rolul de a avertiza proprietarul sau orice alta persoana autorizata de existenta unei alarme sau a unei probleme cu sistemul.

Va recomandam urmatorul modul de comunicare prin internet.

B. Tastatura

Se monteaza de obicei aproape de intrarea principala in locuinta si este folosita de catre proprietar pentru a interactiona cu sistemul (armare / dezarmare / configurare) si poate fi un echipament wireless sau pe fir. Recomandarea noastra este sa folositi o tastatura pe fir daca tabloul electric este la intrarea in locuinta. In acest caz tastatura se va monta foarte aproape de cutia metalica a centralei, ceea ce nu implica cabluri de pozat, iar avantajul unui pret scazut nu trebuie ignorat.

Daca totusi centrala este departe de intrarea principala, la intrare puteti monta o tastatura wireless. Puteti folosi desigur chiar mai multe tastaturi, nu sunteti limitat la una singura.

C. Contacte magnetice pentru usi si geamuri

Un contact magnetic este un dispozitiv foarte simplu dar foarte eficient. Este compus din doua piese, o piesa ce se monteaza pe tocul usii / geamului (aceasta piesa este fixa) si o piesa ce se monteaza pe usa / geam (aceasta piesa se deplaseaza odata cu usa / geamul). Cand usa sau geamul sunt inchise, cele doua piese se aliniaza si inchid un circuit ce anunta centrala ca totul este in regula. In momentul in care alinierea este intrerupta prin deschiderea usii sau geamului, cum s-ar intampla in cazul fortarii unui geam din exterior, circuitul se deschide si centrala declanseaza alarma.

Marele avantaj al contactului magnetic este detectarea unei tentative de efractie pana ca aceasta sa aiba loc. Imaginati-va un intrus care forteaza un geam si declanseaza alarma cand el este inca afara. Sansele sa insiste sunt foarte mici. Se recomanda montarea cate unui contact magnetic pe fiecare usa sau geam cu risc ridicat.

Acest echipament wireless foloseste baterii. Atentie la durata de viata a acestora. Este recomandata inlocuirea bateriilor o data pe an.

D. Senzori de miscare wireless

Un senzor de miscare wireless (PIR wireless) functioneaza intr-un mod foarte asemanator cu un senzor de miscare clasic pe fir. Acopera un unghi cu deschidere stanga-dreapta de 90 grade si o distanta de pana la 10-15 metri. Ideal de montat in colturile incaperilor si indreptati catre geamurile sau usile prin care incaperea are contact cu exteriorul . In acest mod acopera toata suprafata incaperii si sunt orientati in directia din care un intrus poate patrunde. Se recomanda montarea unui senzor in fiecare incapere care comunica cu exteriorul.

Si acest echipament wireless foloseste baterii, deci atentie.

E. Sirena de interior sau exterior, pe fir sau wireless

Daca locuiti la apartament veti opta pentru o sirena de interior. Nivelul de zgomot pe care il debiteaza o sirena de interior este suficient pentru spatii inchise. Aceasta sirena va fi pozitionata in general tot langa centrala de alarma, ceea ce recomanda iarasi varianta pe fir datorita pretului mult mai scazut. Exista desigur si varianta wireless.

Daca locuiti la casa veti apela la o sirena de exterior. Aceasta se va monta pe o latura a casei si va fi indreptata spre strada. Puteti opta pentru varianta sirenei pe fir daca aveti un traseu invizibil pentru cablu (eventual prin podul casei) sau pentru varianta wireless daca nu doriti complicatii cu fire.

Va recomandam urmatoarea sirena pe fir de interior.

Va recomandam urmatoarea sirena de exterior wireless.

F. Telecomanda

Folosita pentru armare, dezarmare si declansare panica. Utila dar nu neaparat indispensabila, telecomanda va permite sa armati si sa dezarmati sistemul fara sa va deplasati pana la tastatura. In plus, poate fi folosita pentru pornirea modului de panica in cazul in care va treziti cu un musafir nepoftit in casa. Puteti folosi mai multe telecomenzi simultan.

telecomanda Paradox REM15

Va recomandam telecomanda Paradox REM15.

2. Programarea si punerea in functiune a sistemului

Cu echipamentele asezate pe pozitia corespunzatoare se trece la programarea sistemului.

Fiecare dispozitiv trebuie inregistrat in centrala de alarma si pentru fiecare dispozitiv centrala va avea programata o reactie diferita. Exemplu: pentru senzorii de pe geamuri alarma va fi declansata instant, in timp ce pentru senzorii de pe usa de acces se va permite o intarziere pentru ca proprietarul sa aiba timp sa introduca codul de dezarmare. Pentru programarea centralei puteti apela la manualul de instalare si configurare al centralei sau puteti apela la o echipa specializata. Recomandarea noastra este sa urmati varianta a doua. Exista multe subtilitati si trucuri ce tin de acest domeniu pe care manualul nu vi le arata. De tinut cont ca noi va oferim suport tehnic gratuit la alegerea, montarea si configurarea sistemelor.

3. Recapitulare

Sa recapitulam esentialul. Pentru sistemul wireless discret, elegant si eficient pe care ni-l dorim avem nevoie de:

  • cantrala wireless de alarma. Se cumpara in cutie metalica cu transformator si acumulator de rezerva (de 4 Amperi sau 7 Amperi).
  • tastatura pentru programarea sistemului si pentru armare / dezarmare. Aceasta poate fi o tastatura pe fir sau wireless. Cea pe fir o gasiti uneori in pachetul centralei de alarma, deci merita folosita daca aveti cum, in loc sa cumparati o tastatura wireless scumpa.
  • senzori de miscare wireless pentru interior. Folosesc baterii si se monteaza in colturile incaperilor pentru a acoper zonele de acces din exterior (geamuri, usi, etc).
  • contacte magnetice pentru usi si ferestre. Recomandat ca macar pe usa principala sa aveti unul, acolo este zona cea mai predispusa la intrare prin efractie. Indicat sa aveti asa ceva pe orice geam sau usa cu contact la exterior si pe unde un intrus poate patrunde in casa. Nu uitati de baterii, si aceste dispozitive le folosesc.
  • sirena de interior sau exterior. Modalitatea principala de avertizare a evenimentelor. Apartamentele vor folosi sirene de interior, casele vor folosi sirene de exterior sau ambele.
  • telecomanda pentru interactiune cu sistemul de la distanta. Nu este necesara, dar este utila daca doriti sa armati sau sa dezarmati fara a va mai deplasa pana la tastatura.
  • optional, un modul de comunicare cu telefonul dumneavoastra personal. Veti primi pe telefon toate informatiile utile de la centrala de alarma, ba chiar puteti interactiona de la distanta cu sistemul.

Contactati-ne!

Speram ca ati inteles elementele importante despre un sistem de alarma antiefractie wireless pentru locuinte. Pentru alte sfaturi sau orice alte neclaritati, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro, va oferim Consultanta Gratuita chiar daca nu cumparati sistemul de supraveghere de la noi.

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.