Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2017' 'noiembrie'

Supraveghere video eficienta pana la 30 metri - Recomandari

- 30 noiembrie 2017

Cand construim solutii de monitorizare pentru clientii nostri acestia trebuie sa raspunda la mai multe intrebari in legatura cu ce isi doresc de la viitorul lor sistem de supraveghere. Una din intrebarile de baza este “Pana la ce distanta doriti ca sistemul sa ofere recunoastere faciala sau numere inmatriculare?”. Raspunsul cel mai frecvent este “pana la 25-30 de metri”. Pentru ca majoritatea clientilor nu stiu ce implica monitorizarea eficienta pana la 30 metri am considerat necesar un articol dedicat acestui subiect.

Distanta de 30 de metri este o distanta destul de mare, care nu poate fi acoperita eficient de majoritatea camerelor sau kit-urilor de supraveghere de pe piata. De fapt, majoritatea sistemelor de supraveghere de pe piata sunt gandite sa atraga prin pretul cat mai scazut, nu prin calitate. Pentru camere de supraveghere eficiente pe 30 de metri este nevoie de o solutie personalizata si putin mai sofisticata.

Ca sa nu existe confuzii, desigur ca orice sistem de supraveghere “vede” pana la 30 de metri, dar nu ne ofera si detalii consistente la acea distanta. Noi cautam o solutie care sa exact acest lucru, detalii consistente despre persoane si autoturisme la 30 metri, nu doar o monitorizare de ansamblu, unde sa nu stim daca ne uitam la un caine sau la o capra.

Clientii care doresc monitorizare eficienta pe distante de 30 metri se impart in 2 categorii, pe care le vom detalia imediat. Pana sa intram in detalii va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa va ganditi la locatia dumneavoastra. Imaginati-va un punct unde doriti si puteti sa montati o camera. Acel punct il numim punctul O (zero), punctul unde camera de supraveghere este instalata. Acum cele 2 categorii.

Categoria 1. Clientul care doreste sa urmareasca eficient toata suprafata de la punctul O pana la O+30 metri


Cele mai intalnite situatii de acest gen sunt:
- monitorizarea unei curti cu lungime de 30 metri
- monitorizarea unei parcari, unde o singura camera...

Comentarii (0)

De ce au dungi si valuri camerele mele de supraveghere?

- 21 noiembrie 2017

Daca ati instalat sau folosit vreodata un sistem de supraveghere analogic (adica un sistem cu DVR la care camerele sunt conectate prin cablu coaxial + mufe BNC sau cablu UTP + video baluni) aveti mari sanse sa fi intampinat dungi si valuri pe imaginile de la camere. Aceste dungi si valuri sunt foarte comune la sistemele analogice si apar in special pe timp de noapte, cand camerele trec in mod infrarosu.

Iata un exemplu de imagine cu probleme:

dungi camere supraveghere

In acest articol explicam motivele care cauzeaza aceste probleme de imagine si oferim solutii pentru rezolvarea problemelor, astfel incat imaginile de la camerele dumneavoastra sa arate ca in poza de mai jos, nu ca in cea de mai sus.

fara dungi camere supraveghere

Cauze posibile:


1. Camera nu primeste suficient curent datorita lungimii prea mari de cablu

Camerele de supraveghere moderne functioneaza cu tensiune continua de 12V. Aceasta tensiune (sau diferenta de potential) are sarcina de a transmite de la sursa de alimentare si pana la camera a Amperilor de care camera are nevoie. Insa, daca avem o lungime prea mare de cablu vom pierde din aceasta tensiune. Aceasta pierdere se numeste “cadere de tensiune pe fir”.

Pentru ca o camera sa functioneze corect este permisa o eroare de 10% fata de valoarea de 12V, adica este in regula ca la camera sa ajunga orice tensiune intre 10.8V si 13.2V. Asta inseamna ca la mufa de alimentare a camerei trebuie sa avem intre 10.8 si 13.2 Volti. Mai mult de 13V in mufa camerei si aceasta poate fi avariata serios (pe romaneste “ardem camera”). Mai putin de 10.8V in mufa camerei si aceasta va avea probleme de imagine si probleme cu iluminatorul infrarosu. Printre aceste probleme se numara:
- LED-urile IR nu se aprind suficient de puternic si stau slab aprinse, iar iluminarea IR devine ineficienta.
- imaginea camerei poate fi intunecata
- apar linii, valuri si tremur pe imagine
- imagine cu intreruperi sau chiar lipsa imagine complet

Distanta pana la care o camera se alimenteaza corect depinde nu doar de...

Comentarii (13)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.